سازمان امنیت داخلی اسرائیل، شاباک، فعالیتهایی را در شبکههای اجتماعی فاش کرد که به گفته این سازمان از سوی جمهوری اسلامی کنترل میشوند و علیه اسرائیل فعالیت میکنند.
بر اساس گزارش شاباک، دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی از جمله با باز کردن کانالهایی در تلگرام با عناوینی مشابه «الان به خانه بازگردانید» که مانند هشتگ مورد استفاده در اسرائیل برای بازگرداندن گروگانها است، کوشیده با شهروندان اسرائیل ارتباط گرفته و اطلاعات آنها را به دست آورد.
به گفته شاباک، اقدامات جمهوری اسلامی همچنین شامل راه انداختن کانالی در تلگرام با نام «کان +» میشود که همانند نام رادیو تلویزیون ملی اسرائیل است. این کانال خود را شبکهای برای نظرسنجی معرفی کرده و کوشیده اطلاعات شخصی بسیاری از اسرائیلیها را به دست آورد.
سازمان امنیت داخلی اسرائیل همچنین اعلام کرد که جمهوری اسلامی در تلاش بوده با خانوادههای گروگانهای اسرائیلی ارتباط بگیرد یا حتی برای آنها گل بفرستد یا تجمعاتی را روبروی خانه آنها ایجاد کند. بنا بر اطلاعات افشا شده از سوی شاباک، یکی از اهداف این پروژه دست یافتن به اطلاعات افرادی بوده که در رسانههای اسرائیلی حاضر شده و علیه رژیم ایران صحبت میکنند.
به گفته شاباک، این اکانتهای به ظاهر اسرائیلی از شهروندان این کشور خواسته بودند که از خانه مقامهای امنیتی و نظامی اسرائیلی نیز عکس بگیرند.
فعالیتهای جمهوری اسلامی به تلگرام محدود نشده و صفحاتی در اینستاگرام و تیک تاک نیز به عنوان افراد یا سازمانهای عمدتا راستگرا و راستگرای افراطی باز کرده بودند.
پیشتر ایران اینترنشنال روز ۲۶ آذرماه در گزارشی اختصاصی خبر داده بود چند زن از عوامل نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در مشهد که زبان عبری میدانند تلاش کردهاند با فرستادن تصاویر برهنه خود برای سربازان اسرائیلی، آنان را اغوا کرده و از آنها اطلاعات نظامی کسب کنند.
نامها و مشخصات ارائه شده این زنان جعلی است، اما عکسها و ویدیوهای برهنه آنها برای سربازان اسرائیلی واقعی است. این ماموران سایبری تصاویر و فیلمهای خود را با کلاهگیس، آرایشهای غلیظ، لباسهای باز و در مواردی با بدن برهنه به قربانیان ارسال میکنند.
جنگ اطلاعاتی میان ایران و اسرائیل به موازات تنش دائمی میان دو کشور مدام بیشتر شده است. ایران بسیاری از عملیاتهای هکری که علیه زیرساختهایش اتفاق میافتد را به اسرائیل منتسب میکند.
حمله هکری به جایگاههای سوخت در روز دوشنبه ۲۷ آذرماه امسال از جمله حملاتی بود که برخی مقامهای ایران انجام آن را به اسرائیل نسبت دادند. گروه «گنجشک پرنده» که مسئولیت این حمله را به عهده گرفته بود در پیام اعلام هک نوشته بود: «گزارشها حاکی از اختلال گسترده و سراسری در جایگاههای سوخت شهرهای مختلف ایران و توقف کامل عملیات سوخترسانی به وسایل نقلیه است. گروه هکری گنجشک درنده مسئولیت حمله سایبری به سیستم سوخترسانی ایران را برعهده گرفته است.
این گروه در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس و کانال تلگرامیاش نوشت: «ما گروه گنجشک درنده بار دیگر سیستم سوخت رسانی ملی رژیم جمهوری اسلامی را هدف حمله سایبری قرار دادیم. خامنهای! همانطور که قبلا تذکر دادیم در مقابل تحریکات شرورانه تو در منطقه عکس العمل نشان خواهیم داد.»