اعمال فشار حکومت بر بهائیان در ایران ادامه دارد. ایمان رشیدی با گذشت ۱۰۰ روز از زمان بازداشت همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان یزد است. در بجنورد، شعله شهیدی و دو فرزندش فاران ثنائی و شایان ثنائی، توسط دادگاه انقلاب این شهر به حبس، جزای نقدی و محرومیتهای اجتماعی محکوم شدند.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، ایمان رشیدی در تاریخ ۱۳ مهر ماه امسال به وسیله ماموران اداره اطلاعات یزد در ساختمانی که مشغول ساخت آن بود، بازداشت و ۳۱ روز بعد با پایان بازجوییها به زندان یزد منتقل شد.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی درباره بازداشت او به ایراناینترنشنال گفت: «همسر و فرزند خردسال ایمان رشیدی در کوچهای نزدیک منزل به وسیله سرنشینان چند ماشین محاصره و دستگیر شدند و به منزل برده شدند. ایمان رشیدی را بعد از تفتیش منزل و ضبط برخی وسایل شخصی مانند گوشی و کتب دینی بازداشت کردند.»
به گفته این منبع آگاه، «رشیدی ۳۱ روز تحت بازجویی بود و در آن مدت فقط دو بار اجازه تماس داشت و پس از اتمام بازجوییها، در زندان هم به مدت ۱۰ روز ممنوعالملاقات و ممنوعالتماس بود.»
او به «تبلیغ علیه نظام» و «فعالیت تبلیغی انحرافی بر ضد شرع مقدس اسلام» متهم شده است.
اکنون با گذشت ۱۰۰ روز از زمان بازداشت این شهروند بهائی، او همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان یزد به سر میبرد.
پنج تن دیگر که همراه او دستگیر شده بودند، پس از یک ماه آزاد شدند.
منبع نزدیک به خانواده رشیدی اضافه کرد: «تا به امروز چهار بار قرار بازداشت ایشان تمدید شده و مسوولین علت را به درستی توضیح نمیدهند. حتی خانواده ایشان بارها برای پیگیری شرایطشان به دادسرا مراجعه کردند و به درستی به آنها پاسخ داده نمیشود. برای وکیل گرفتن هم میگویند باید مشمول تبصره ۴۸ باشد و چون هنوز در حال تحقیقات هستند اجازه دسترسی به پرونده را ندارد.»
صدور حکم برای یک مادر و دو فرزندش
بر اساس گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال، شعبه اول دادگاه انقلاب بجنورد، شعله شهیدی و دو فرزندش فاران ثنائی و شایان ثنائی، شهروندان بهائی ساکن بجنورد را به حبس، جزای نقدی و ۱۰ سال محرومیتهای اجتماعی محکوم کرد.
بر اساس این حکم که در تاریخ ۹ دی ۱۴۰۲ صادر و به آنان ابلاغ شده است، شایان ثنائی به دو سال و دو ماه حبس و پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی، فاران ثنائی به دو سال و شش ماه حبس و شعله شهیدی به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدهاند.
این شهروندان بابت مجازات تکمیلی، به توقیف اموال شخصی شامل لپتاپ، تبلت، تلفنهای همراه، قاب عکس و کتب مکشوفه و ۱۰ سال محرومیت از خدمات اجتماعی محکوم شدهاند.
بر اساس دادنامه صادر شده، آنها به «فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام» متهم شدهاند.
این سه شهروند بهائی در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به وسیله نیروهای امنیتی در بجنورد بازداشت و روز ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.
در ماههای گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی تشدید شده است.
در همین رابطه جامعه جهانی بهائی روز ١٣ آذر در بیانیهای به شرح «روشهای جدید و بسیار خشنتر» پرداخت که «جمهوری اسلامی برای سرکوب بهائیان» از آنها استفاده میکند.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و استقرار جمهوری اسلامی به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.