مهدی یراحی، خواننده معترض، به ۲ سال و ۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۹

زهرا مینویی، وکیل دادگستری، اعلام کرد موکلش مهدی یراحی، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، در مجموع به «دو سال و هشت ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری» محکوم شده است که بر اساس قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی یک سال از حکم حبس او قابل اجرا است.

مینویی افزود: «مهدی یراحی در حال حاضر با وثیقه ۱۵ میلیارد تومانی به طور موقت آزاد است.»

این وکیل دادگستری روز سه‌شنبه ۲۵ مهر خبر داده بود مهدی یراحی که در جریان خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی آثاری اعتراضی منتشر کرد و روز ششم شهریور بازداشت شده بود، با تودیع وثیقه موقتا از زندان اوین آزاد شده است.

بازداشت مهدی یراحی که در پی انتشار موزیک-ویدیوی اعتراضی جدید او معروف به «روسریتو» انجام شد، با واکنش گسترده کنشگران و چهره‌های مختلف همراه بود. کاربران شبکه‌های مجازی در همبستگی با یراحی، ویدیوهای رقص خود را با آهنگ «روسریتو» این خواننده منتشر کردند.

خبرگزاری میزان، رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعلام کرد برای مهدی یراحی به دلیل انتشار این ترانه، پرونده قضایی تشکیل شده است و «برخورد ‌مقتضی قضایی» با‌ او صورت خواهد ‌گرفت.

این رسانه ترانه «روسریتو» را «غیرقانونی ‌و خلاف اخلاق و عرف جامعه اسلامی» خواند.

بنا بر سندی که در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار گرفت، مهدی یراحی به «تولید، ارسال، توزیع و انتشار آثار مستهجن و مبتذل به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی و تشویق مردم به فساد و فحشا» و «تبلیغ علیه نظام» متهم شد.

انجمن قلم آمریکا در بیانیه‌ای دستگیری مهدی یراحی را به دلیل انتشار ترانه «روسریتو» و همچنین ممنوعیت‌هایی که علیه «فعالان فرهنگی» در ایران انجام می‌شود، محکوم کرد.

جولی تربو، مدیر گروه «ارتباط با هنرمندان در معرض خطر» این انجمن گفت: «بازداشت یراحی نشان‌دهنده سرکوب سیستماتیک و وحشیانه آزادی بیان دموکراتیک به دست رژیم ایران است.»

یراحی از آغاز «جنبش ژینا» به دنبال کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، چهار ترانه را در همبستگی با خیزش انقلابی مردم خلق کرد. او در شهریور ۱۴۰۱ اثر «قفس بس» را با ترانه شهیار قنبری منتشر کرد و یک ماه پس از آن نیز ترانه «سرود زن» را خلق کرد.

یراحی اندکی بعد سومین ترانه انقلابی خود به نام «سرود زندگی» را منتشر کرد.

این هنرمند معترض در سال‌های گذشته نیز به دلیل حمایت از معترضان علیه جمهوری اسلامی دوره‌هایی از ممنوع‌الفعالیت شدن را تجربه کرده بود.

یراحی در دی ۱۳۹۷ به‌ دلیل پوشیدن یونیفورم کارگران بازداشت‌شده اعتراضات کارگری ۱۳۹۷ خوزستان در کنسرت و انتشار نماهنگ انتقادی پاره‌سنگ، به مدت شش ماه ممنوع از کار و ممنوع‌التصویر شد.

این هنرمند در بهمن ۱۳۹۸ نیز پس از تقدیم یکی از آثار خود به نام قطعه «وداع بعد از رفتن» به کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ ایران و سخنان اعتراض‌آمیزش در کنسرت‌های اهواز و کرج، ممنوع‌الفعالیت شد.

بازداشت مهدی یراحی در حالی صورت می‌گیرد که هم‌اکنون خوانندگانی همچون توماج صالحی و سامان یاسین ماه‌هاست به دلیل حمایت از خیزش انقلابی در زندان هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها