ادامه تجمعات اعتراضی کارگران و بازنشستگان در شهرهای مختلف ایران

یکشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۰

روز یکشنبه ۱۰ دی تجمعات با مطالبات صنفی و معیشتی در ایران ادامه یافت و بازنشستگان تامین اجتماعی، بازنشستگان صنایع فولاد مازندران و اصفهان، کارکنان شرکت نفت فلات قاره، کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری و کارگران پتروشیمی ماهشهر در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان تجمع کردند.

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی

جمعی از بازنشستگان تامین‌اجتماعی اهواز در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و تحقق نیافتن خواسته‌هایشان مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی اهواز دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

همزمان جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

تصاویر منتشرشده از این تجمعات نشان می‌دهد تجمع‌کنندگان در تجمع خود پلاکاردهایی با شعارهایی از جمله «تورم دلاریه حقوق ما ریالیه»، «خط فقر بالای ۲۸ میلیون تومان»، «درمان رایگان حق مسلم ماست»، «شاغل، بازنشسته، اتحاد اتحاد» «تورم اسفبار، حاکم شده تو بازار»، «حقوق بازنشسته، فقط واسه یه هفته» «سفره بی‌نان ما، چه می‌خواهید از جان ما» و «حقوق نصف‌ونیمه، سکوت کنی همینه» در دست داشتند.

بر اساس این ویدیوها، تجمع‌کنندگان شعارهایی از جمله «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن»، «تامین پردرآمد، دولت بی‌کفایت، چه بر سر تو آورد»، «کو مهار تورم، دروغ نگین به مردم»، «معیشت، منزلت، حق مسلم ماست»، «حاصل کار دولت، غارت جیب ملت»، «عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمی‌دیم»، «تامین رو غارت کردن، ما رو بیچاره کردن» سر دادند.

بازنشستگان در سال‌های گذشته تا امروز بارها در اعتراض به محقق نشدن مطالباتشان در شهرهای مختلف ایران تجمع و راهپیمایی کرده‌اند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد مازندران و اصفهان

جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد مازندران روز یکشنبه ۱۰ دی‌ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد ساری تجمع کردند.

همزمان جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان دست به تجمع زدند.

ویدیوهای منتشرشده از این تجمع نشان می‌دهد تجمع‌کنندگان شعارهایی ازجمله «به مجلس رای نمی‌دیم، عدالتی ندیدیم»، «فریاد فریاد، از این همه بی‌داد»، «دشمن بازنشسته، دولت ورشکسته» و «تامین پردرآمد، چه بر سر تو آمد» سر دادند.

تجمع کارکنان شرکت نفت فلات‌قاره و نفت و گاز آغاجاری

روز ‌یک‌شنبه کارکنان رسمی شرکت نفت شاغل در منطقه عملیاتی جزیره سیری متعلق به شرکت نفت فلات قاره ایران واقع در استان هرمزگان بار دیگر در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان تجمع کردند.

کارکنان نفت فلات‌قاره، خواسته‌های خود را «حذف کامل سقف حقوق، حذف محدودیت حق سنوات بازنشستگی، عودت کسورات مازاد مالیات، اجرای کامل ماده ۱۰ با وجود ظرفیت‌های قانونی و اختیاراتی مانند افزایش درصد گرید و اپریزال و پرداخت بک‌پی ناشی از تاخیر در اجرای آن و عدم دست‌درازی به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت» عنوان کردند.

آنها پیش از این نیز بارها در اقداماتی مشابه دست به تجمعات اعتراضی زده بودند.

کارکنان رسمی وزارت نفت شاغل در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان روز یکشنبه بار دیگر تجمع و اعتصاب کردند.

حذف کامل سقف‌ حقوق، حذف محدودیت حق‌ سنوات بازنشستگی و عودت کسورات مازاد مالیات از جمله خواسته‌های این افراد است.

کارکنان رسمی وزارت نفت همچنین خواستار اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت بک‌پی و عدم دست‌درازی به صندوق بازنشستگی کارکنان شدند.

کارکنان رسمی و پیمانکاری صنعت نفت ایران پیش از این نیز اعتصاب کرده و خواستار افزایش حقوق و دستمزد شده بودند.

تجمع کارگران پتروشیمی در بندر ماهشهر

به گزارش وبسایت هرانا، روز یکشنبه جمعی از کارگران شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در بندر ماهشهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان مقابل ساختمان این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.

کارگران معترض پتروشیمی ماهشهر نسبت به‌ اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل و پایین بودن سطح دستمزدها معترض هستند و خواستار برچیده شدن تبعیض‌ها و پرداخت دستمزد مطابق دریافتی کارگران دیگر شرکت‌های پتروشیمی منطقه شده‌اند.

همزمان کارگران فولاد اهواز پس از هشت روز تجمع و اعتصاب متوالی اعلام کردند تا محقق شدن خواسته‌های خود به اعتصابشان ادامه می‌دهند.

در سال‌های گذشته کارگران شرکت‌های مختلف در ایران در اعتراض به رسیدگی نشدن به خواسته‌هایشان بارها دست به تجمع اعتراضی زده‌اند.

هرانا روز چهارشنبه شش دی‌‌ گزارش داد در سال ۲۰۲۳ گزارش‌های تعویق یا عدم پرداخت حقوق کارگران برای دست‌کم ۹۴۳ ماه، دو هزار و ۸۹۱ اخراج یا تعدیل، سه هزار و ۴۰۹ مورد بیکاری، ۱۱۹ ماه فقدان بیمه کار برای یک میلیون و ۷۶۴ هزار و ۱۶ کارگر، پنج مورد تعطیلی کارخانه و دو هزار و ۶۲۱ کارگر بلاتکلیف در حوزه کار گزارش شده است.

در سال ۲۰۲۳ حداقل ۳۲۰ تجمع کارگری، یک مورد ممانعت از تجمع و ۱۱۱ اعتصاب کارگری به وقوع پیوست که بیشتر این تجمعات در ارتباط با مطالبات مزدی بودند.

عدم رسیدگی به مطالبات صنفی و معیشتی کارگران و برگزاری تجمع‌های اعتراضی در شرایطی است که برخی رسانه‌ها و تحلیل‌گران از حرکت صنایع مادر مانند فولاد و پتروشیمی به سمت رکود خبر می‌دهند.

تداوم نرخ کاهش سرمایه‌گذاری، توقف پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فولاد و پتروشیمی و ریزش کم‌سابقه و پیاپی شاخص بورس و «دوپینگ‌های مکرر» از منابع ملی صندوق توسعه ملی، از جمله نشانه‌های رکود مورد اشاره ناظران هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
شاهد تاریخ - فصل سوم
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها