۵ زندانی برای اجرای حکم اعدام به اتهام جاسوسی به سلول انفرادی منتقل شدند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۰۷

وب‌سایت هرانا خبر داده است منصور رسولی، آران عمری، رحمان پرهازو، وفا هناره و نسیم نمازی که به اتهام جاسوسی به اعدام محکوم شده‌اند، پنج‌شنبه هفت دی به سلول‌های انفرادی زندان ارومیه منتقل شدند. اردیبهشت ۱۴۰۱ ویدیویی از بازجویی شدن رسولی به وسیله موساد در خاک ایران منتشر شده بود.

خبر انتقال این پنج نفر به سلول انفرادی برای اجرای حکم اعدام، چند روز پس از کشته شدن رضی موسوی، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران منتشر می‌شود که در حمله منسوب به اسرائیل به محله زینبیه دمشق در سوریه رخ داد.

به نوشته هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این پنج زندانی همراه سه متهم دیگر در آبان ۱۴۰۰ به وسیله نیروهای امنیتی بازداشت و به اتهام جاسوسی مورد بازجویی قرار گرفتند.

آنان اسفند ماه همان سال به بند سیاسی زندان ارومیه منتقل شدند.

بر اساس این گزارش، این پنج زندانی مدتی بعد با حکم دادگاه انقلاب ارومیه بابت اتهام «مشارکت در همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع اسرائیل» به اعدام محکوم شدند.

ایران‌اینترنشنال نهم اردیبهشت ۱۴۰۱ در گزارشی اختصاصی خبر داد یک عضو یگان ۸۴۰ نیروی قدس به ماموریت خود برای انجام سه ترور در ترکیه، آلمان و فرانسه اذعان کرده است.

یک روز بعد، رسانه‌های اسرائیلی با اشاره به گزارش اختصاصی ایران‌اینترنشنال، از قول منابع اسرائیلی خبر دادند موساد طرح نیروی قدس سپاه پاسداران را خنثی کرده است.

پس از آن رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند ماموران موساد یک مامور نیروی قدس سپاه پاسداران به نام منصور رسولی را که در طرح ترور نقش داشته، در داخل خاک ایران بازجویی و بعد رها کرده‌اند.

روز ۱۷ اردیبهشت منصور رسولی در ویدیویی اعلام کرد «مورد ربایش یکی از تیم‌های زورگیر» قرار گرفته بوده.

در همان روز ایران‌اینترنشنال فایل دیگری از این فرد منتشر کرد که در آن، او به اقدامات و تلاشش برای انجام این ترورها اعتراف می‌کند.

این فرد می‌گوید از او خواسته شده یک نفر اسرائیلی را در استانبول، یک ژنرال آمریکایی را در آلمان و یک روزنامه‌نگار را در فرانسه ترور کند.

ایران‌اینترنشنال روز ۳۰ تیر ۱۴۰۱ نیز اطلاعاتی اختصاصی منتشر کرد که یک مقام ارشد دیگر سپاه پاسداران به نام یدالله خدمتی، در ایران مورد بازجویی ماموران موساد قرار گرفته و در این بازجویی چند ساعته، اطلاعاتی درباره انتقال سلاح به سوریه، عراق، لبنان و یمن داده است.

او در ویدیویی با تایید نقش خود در آماد و پشتیبانی سپاه و ارتباط با علی‌اصغر نوروزی، فرمانده این بخش، از فعالیت‌هایش در ارسال سلاح برای گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی ابراز پشیمانی می‌کند و از همکارانش می‌خواهد دست به چنین اقدام‌هایی نزنند.

پیش از این و در آذر ماه ۱۴۰۱، قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اجرای حکم اعدام چهار زندانی به نام‌های حسین اردوخانزاده، شاهین ایمانی محمودآباد، میلاد اشرفی آتباتان و منوچهر شهبندی بجندی، به اتهام همکاری اطلاعاتی با اسرائیل و آدم‌ربایی خبر داد.

در این گزارش آمده بود سه متهم دیگر بر اساس جرایمی از جمله ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، معاونت در آدم‌ربایی و نگهداری سلاح به پنج تا ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا روز چهارشنبه ششم دی‌‌ ماه گزارش داد در سال ۲۰۲۳ محکومیت ۱۵۵ نفر به اعدام و اجرای احکام اعدام ۷۴۶ نفر را ثبت کرده است.

بر اساس این گزارش، اجرای احکام اعدام نسبت به سال ۲۰۲۲، با ۳۲ درصد افزایش همراه بوده است.

۰/۱۳ درصد اعدام‌شدگان در سال ۲۰۲۳ با اتهامات امنیتی (جاسوسی - ترور - بمب‌گذاری) به مجازات مرگ محکوم و اعدام شده‌اند.

تلقی برخی ناظران این است که آغاز روند اجرای حکم اعدام این پنج نفر، تلاشی از سوی جمهوری اسلامی در راستای گرفتن انتقام کشته شدن رضی موسوی است.

موسوی، مسوول لجستیک و امداد نیروی قدس سپاه پاسداران و یکی از شش فرمانده ارشد سپاه در منطقه بود که نقشی کلیدی در بقای بشار اسد و تثبیت حزب‌الله در لبنان داشت.

به دنبال مرگ او، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، روز پنج‌شنبه هفتم دی‌ در مراسم تشییع او گفت: «انتقام سید رضی چیزی جز نابودی اسرائیل نخواهد بود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
نوا: سپیده رئیس‌سادات

شنیداری

پادکست‌ها