بنا بر اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، محمود اقدسی و سامیه قلینژاد، دو شهروند بهائی، چهارشنبه ۲۹ آذر به اداره اطلاعات یزد احضار شدند. عوامل امنیتی شامگاه ۲۳ آذر با یورش به «جشن پاگشا»ی میلاد اقدسی و سامیه قلینژاد در منزل محمود اقدسی و سهیلا اسلامی، وسایل آنان را ضبط کردند.
یک منبع نزدیک به خانواده این شهروندان بهائی به ایراناینترنشنال گفت: «بعد از پیگیریهای مستمر خانواده اقدسی برای باز پس گرفتن اموال ضبط شده توسط وزارت اطلاعات، محمود اقدسی روز ۲۹ آذر بهصورت تلفنی به اداره اطلاعات یزد احضار شد. در همان تماس از او خواستند که عروسشان، سامیه قلینژاد هم خود را برای بازجویی به این نهاد امنیتی معرفی کند.»
به گفته این منبع آگاه، پس از حضور محمود اقدسی در اداره اطلاعات یزد، مدام از پسرش میلاد اقدسی و عروسش سامیه قلینژاد صحبت به میان آمده و به او گفتهاند وسایل ضبط شده در خانه آنها تا اطلاع ثانوی برای بررسی در اداره اطلاعات میماند.
این منبع مطلع گفت که در جریان بازجویی از محمود اقدسی، این شهروند بهائی به تخریب وسایل منزلش به وسیله نیروهای امنیتی معترض شده است. بازجو در پاسخ برگه حکم تفتیش منزل را به او نشان داده که در آن قید شده بررسی محل بدون خسارت و رعایت حال افراد حاضر بهخصوص کودکان و افراد مسن انجام شود و محمود اقدسی بعد از رویت آن خطاب به بازجو گفته کلماتی روی این کاغذ نوشته شدهاند کلمات قشنگی هستند ولی هیچکدام رعایت نشدهاند.
احضار تلفنی سامیه قلینژاد؛ مامور اداره اطلاعات یزد: من خود قانون هستم
روز چهارشنبه همزمان با حضور محمود اقدسی در اداره اطلاعات یزد، ماموران این نهاد امنیتی با سامیه قلینژاد، عروس این خانواده تماس تلفنی گرفته و او را برای بازجویی احضار کردهاند.
به گفته این منبع نزدیک به خانواده اقدسی، سامیه قلینژاد به ماموران گفته اداره اطلاعات به عنوان ضابط پرونده حق احضار افراد را ندارد و تنها مرجع قضایی میتواند از طریق سامانه ثنا او را احضار کند و در غیر این صورت خود را معرفی نمیکند اما مامور تماس گیرنده به او گفته: «من خود قانون هستم و وقتی احضار میکنم» باید بیایید و اگر این کار را نکنید برای خانواده و اطرافیانتان مشکل ایجاد میکنیم و شما را بازداشت کرده و برایتان حکم سنگین صادر میکنیم.این منبع آگاه اضافه کرده که «ماموران اداره اطلاعات در تماس تلفنی که با سهیلا اسلامی داشتند او را تهدید کردهاند و گفتهاند عواقب سختی در انتظار پسر و عروسش خواهد بود و اگر با احضار تلفنی خود را برای بازجویی معرفی نکنند حکم جلب آنها را صادر میکنیم.»
این منبع آگاه اضافه کرد: «ماموران اداره اطلاعات در تماس تلفنیای که با سهیلا اسلامی داشتند او را تهدید کردهاند و گفتهاند عواقب سختی در انتظار پسر و عروسش خواهد بود و اگر با احضار تلفنی خود را برای بازجویی معرفی نکنند حکم جلب آنها را صادر میکنند.»
سامیه قلینژاد پیش از این در شهریور ماه سال گذشته به دلیل بهائی بودن مدتی در بازداشت بود و آبان ماه امسال با حکم شعبه نهم دادگاه تجدید نظر استان مازندران و به اتهام «فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام» به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی بدل از دو سال و یک ماه حبس محکوم شده بود.
ایراناینترنشنال روز جمعه ۲۴ آذر در گزارشی اختصاصی از یورش ماموران وزارت اطلاعات به «جشن پاگشا»ی عروس و داماد بهائی در یزد خبر داد.
بر اساس این گزارش، ماموران وزارت اطلاعات پس از یورش گسترده به جشن پاگشای میلاد اقدسی و همسرش سامیه قلینژاد، زوج بهائی در یزد، اقدام به تفتیش منزل محمود اقدسی و سهیلا اسلامی، پدر و مادر داماد کرده و وسایل شخصی ساکنان و مهمانان را ضبط کردند.
حکم حبس شیوا خلیلی، شهروند بهائی اجرا شد
بر اساس گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال، شیوا خلیلی، شهروند بهائی روز چهارشنبه ۲۹ آذر برای تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان بابل منتقل شد.
خلیلی در تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۰ پس از احضار به شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب بابل بازداشت و یک روز بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.
او اواخر آذر ماه همان سال از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان و ضبط گوشی تلفن همراه محکوم شد.
حکم صادر شده علیه این شهروند بهائی در اواخر سال ۱۴۰۰ از سوی شعبه دوم دادگاه تجدید نظر استان مازندران عینا تایید و قطعی شد.
بازداشت یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی در شیراز
وبسایت هرانا خبر داد یکتا فهندژ سعدی، شهروند بهائی ساکن شیراز، روز دوشنبه ۲۷ آذر به وسیله نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.
در این گزارش به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی آمده است: «ماموران در زمان بازداشت این شهروند بهائی با تهدید و ارعاب ساکنان، به تفتیش منزل پرداخته و وسایل شخصی او و همسرش از جمله کتابها، طلا و نقرههای منقوش به نمادهای بهائی، ارز، اسباببازی کودکان، لپتاپ و چاپگر آنها را ضبط کردند.»
به گفته این منبع آگاه، ماموران امنیتی تعدادی از اسناد ملکی از جمله سند منزل را پاره کرده و در گوشهای ریختهاند تا در نگاه اول دیده نشود: «برخی عکسهای خانوادگی نیز پاره شده و در کمد ریخته شدهاند.»
یکتا فهندژ سعدی پیش از این نیز به دلیل بهائی بودن سابقه بازداشت و محکومیت دارد.
در این گزارش آمده است از محل نگهداری و دلایل بازداشت یکتا فهندژ اطلاعی حاصل نشده است.
در ماههای گذشته فشار نهادهای امنیتی و قضایی بر شهروندان بهائی تشدید شده است.
در همین رابطه جامعه جهانی بهائی روز ١٣ آذر در بیانیهای به شرح «روشهای جدید و بسیار خشنتر» پرداخت که «جمهوری اسلامی برای سرکوب بهائیان» از آنها استفاده میکند.
منابع غیررسمی میگویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی میکنند اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت میشناسد.
بهائیان بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و استقرار جمهوری اسلامی به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفتهاند.