تاکید وزارت آموزش و پرورش بر جذب طلاب و راه‌اندازی مدارس وابسته به حوزه علمیه

جمعه ۱۴۰۲/۰۹/۲۴

حمید نیکزاد، مشاور وزیر آموزش و پرورش از پیگیری جدی طرح پیوند «مسجد، مدرسه و منزل» خبر داد و گفت راه‌اندازی مدارس وابسته به حوزه علمیه در دستور کار است. پیش‌تر وزیر و برخی دیگر از معاونان او بر «انقلابی» بودن تیم آموزش و پرورش در دولت ابراهیم رئیسی تاکید کرده بودند.

نیکزاد به خبرگزاری جماران گفت برای راه‌اندازی چنین مدارسی «طلبه‌هایی با توانمندی‌های لازم» جذب شده‌اند.

به گفته او، ستاد همکاری‌های آموزش و پرورش و حوزه علمیه بر اساس مصوبه ۷۸۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ رییس‌جمهوری شکل گرفت و آیین‌نامه شورای همکاری کمیته‌هایش ۲۰ سال پیش ابلاغ شد اما به تازگی دچار تغییراتی شده است.

نیکزاد جزییات بیشتری از این تغییرات و طرح‌های مد نظرش ارائه نداد.

او پیش‌تر، از جمله در خرداد ماه سال گذشته بر لزوم «پیوند میان مسجد و مدرسه» تاکید کرده بود.

مشاور وزیر آموزش و پرورش اظهار امیدواری کرد این همکاری‌های دو سویه بتوانند «نقشی در ترویج بیشتر فرهنگ ایرانی-اسلامی» داشته باشند.

نیکزاد خواهان افزایش کیفیت «طرح امین» و ابلاغ دستورالعمل برای آن شد.

به گفته رسانه‌ها در ایران، طرح امین به دنبال استخدام طلاب برای «تبلیغ معارف اسلامی و پاسخ به شبهات دینی دانش‌آموزان» در مدارس کشور است.

پیش‌تر خبرهایی درباره فعالیت ۲۱ هزار طلبه در هفت هزار مدرسه از سراسر ایران تحت عنوان طرح امین منتشر شده بود.

دبیر ستاد کمیته همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش به تازگی در آماری نسبتا متفاوت گفته بود با همکاری حوزه علمیه ۲۵ هزار طلبه با هدف توجه به ابعاد اعتقادی و فرهنگی دانش‌آموزان استخدام شده‌اند.

هم‌زمان رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش روز پنج‌شنبه ۲۳ آذر در سخنانی گفت سه هزار نفر از طلاب و جمعی از نیروهای جهادی، فعالان فرهنگی و قرآنی جذب آموزش و پرورش شده‌اند.

او در دیدار با حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید شیعه در قم گفت در آزمون‌های استخدامی «شرایط کاملا عادلانه برای رقابت تمام آحاد جامعه» ایجاد می‌شود و اضافه کرد: «بعد از اعلام نتایج فهمیده که این تعداد طلبه وارد آموزش و پرورش شده‌اند.»

وزیر آموزش و پرورش گفت با حضور نیروهای جهادی و طلاب در مدارس، برنامه‌های تربیتی دانش‌آموزان دنبال می‌شود.

مرادصحرایی جذب سه هزار نفر را «برای تقویت بنیه اعتقادی دانش‌آموزان» موثر دانست.

او در حالی از جذب بیش از هفت هزار «نیروی جهادی و مربی قرآن» در سال جاری خبر داد که به تاکید خودش وزارت آموزش‌ و پرورش دست‌کم به ۲۰۰ هزار معلم نیاز دارد.

کمبود معلم در آموزش و پرورش در ایران تبدیل به بحرانی جدی شده است.

اوایل آبان سال جاری مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد کلاس‌های بدون آموزگار را تا آن زمان، ۱۰ هزار مورد اعلام کرده بودند.

احمدحسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، هفته گذشته گفت کلاس‌های خالی با معلمان بازنشسته، حق‌التدریس‌ها و دانشجویان سال آخری پر شده است و اضافه کرد: «کمبود ۲۶۰ هزار معلمی که پیش از این وزارت آموزش و پرورش آمار آن را داده بود همچنان به قوت خود باقی است.»

در این شرایط جمهوری اسلامی بنا دارد طرح سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را اجرایی کند که بر اساس آن هزاران «روحانی» جذب مدارس ایران می‌شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها