بیانیه جامعه‌ جهانی بهائی: جمهوری اسلامی به دنبال سلب آرامش بهائیان است

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۹/۱۳

جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای به شرح «روش‌های جدید و بسیار خشن‌تری که جمهوری اسلامی برای سرکوب بهائیان استفاده می‌کند» پرداخته و با ابراز نگرانی عمیق از این شرایط نوشته «تغییر در نحوه رفتار حکومت ایران با بهائیان، نشانگر افزایش و تشدید سیاست سرکوب سیستماتیک علیه این جامعه است.»

در این بیانیه که روز دوشنبه ١٣ آذر منتشر شده، از یورش به خانه‌‌ها و تفتیش آن‌ها، بازداشت، محاکمه‌، صدور حکم زندان، مصادره زمین و املاک، نفرت‌پراکنی، محرومیت از حق تحصیل، سلب حق تدفین و نقض حقوق پایه‌ای شهروندی به عنوان سرکوب‌های اخیر بهائیان ایران از سوی جمهوری اسلامی نام برده است.

به گفته جامعه جهانی بهائی، هدف اصلی این شیوه‌ها، ایجاد هراس و سردرگمی، محروم کردن از هرگونه حقوق شهروندی، به فقر کشاندن بهائیان، تداوم سرکوب و آزار افراد، القای احساس عدم اطمینان و در نتیجه سلب آرامش و امنیت زندگی روزمره بهائیان است.

جامعه جهانی بهائی با نگرانی از تغییر روش‌های حکومت برای سرکوب جامعه بهائی نوشته «بهائیان از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ مورد سرکوب بوده‌اند، بیش از ۲۰۰ بهائی اعدام شده‌اند و امروز بهائیان در تمامی حوزه‌های زندگی مورد ستم قرار دارند.»

این بیانیه تاکید کرده که این موارد شدیدتر و خشونت رو به افزایش سرکوب‌های جدید، زنان و سالمندان را بیش از دیگران مورد هدف قرار داده و منجر به بستری شدن در بیمارستان و جدایی‌های دردناک مادران از فرزندانشان شده است.

ایران اینترنشنال، روز یکشنبه ۱۲ آذر در گزارشی از محکومیت سه شهروند بهائی به حبس، جریمه نقدی و محرومیت از فعالیت آموزشی، به دلیل راه‌اندازی یک مهدکودک خبر داده بود.

پیش از آن در آبان‌ماه امسال ۳۰ خانه متعلق به بهائیان در همدان تفتیش و ۲۰ شهروند بهائی در کرج بازداشت شده بودند.

در بیاینه جامعه بهائی به نقل از سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائیان در سازمان ملل متحد در ژنو آمده: «بیش از یک سال است که شاهد تعداد فزایندە حملات علیه بهائیان ایران هستیم. آنچه اوضاع را وخیم‌تر می‌کند بی‌رحمی روش‌های جدیدی است که حکومت ایران علیه جامعە مظلوم بهائی به‌کار می‌برد.»

فهندژ، این روش‌ها را نشانگر استراتژی حکومت برای ایجاد هراس میان آسیب‌پذیرترین اعضای جامعه بهائی و افرادی که تاکنون به دلیل باورهایشان فشارهای زیادی را متحمل شده‌اند، دانسته است.

به باور او حکومت با این روش‌ها سعی دارد تا نه‌تنها روحیه بهائیان، بلکه روحیه کل اجتماع ایران را تضعیف کنند.

جامعه جهانی بهائی با بیان جزئیات شرح داده که چگونه حکومت تلاش می‌کند «با افزایش خشونت، سرقت‌های مورد تایید مقام‌ها و تشدید اقداماتی برای سلب حق تحصیل، یادگیری، زندگی و یا حتی حق مرگ با عزت به اهداف خود دست یابد.»

این بیانیه از جامعه بین‌المللی خواسته با پافشاری از ایران بخواهد تا فورا از سیاست‌هایش علیه بهائیان دست بردارد.

جامعه جهانی بهائی روز جمعه ۱۹ آبان در بیانیه‌ای دیگر نسبت به افزایش بازداشت‌ها و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر شهروندان بهائی در ایران ابراز نگرانی کرده بود.

یورش خشونت‌آمیز به خانه‌ها، بازداشت و احکام سنگین

در بیانیه روز دوشنبه جامعه بهائی آمده، بیش از دو سوم بهائیانی که در یورش‌های اخیر بازداشت شده‌اند زنان هستند و بسیاری از آنها در دهه ۲۰ یا ۳۰ عمر خود هستند و برخی از آنها به واسطه بازداشت، از فرزندان خردسال خود جدا شده‌اند.

به نوشته جامعه بهائی، از اواسط مهرماه تاکنون ۴٠ بهائی بازداشت و خانه‌های نزدیک به ۱۰۰ خانواده بهائی در شهرهای مختلف کشور با یورش نیروهای امنیتی تفتیش شده است.

به گفته جامعه جهانی بهائی، این افراد به‌دلیل ارایه خدمات اجتماعی به گروه‌های محروم ازجمله کودکان ایرانی و یا افغانستانی و امدادرسانی به زلزله‌زدگان و مواردی که «در سایر نقاط جهان به عنوان خدمات اجتماعی» در نظر گرفته و مورد تحسین واقع می‌شود، بازداشت شده‌اند.

این نهاد مستقر در ژنو اضافه کرده که «حداقل ٧٠ بهائی در بازداشت یا در حال گذراندن حکم زندان خود هستند و اغلب در حین بازجویی‌ها متحمل بدرفتاری فیزیکی و کلامی شده‌اند. حدود ۱۲۰۰ بهائی دیگر در ارتباط با موارد مختلف آزار و اذیت حکومتی یا درگیر روند دادگاه هستند و یا حکم آنها صادر شده و در انتظار اجرای حکم و احضار به زندان هستند.»

سخت‌گیرانه‌تر شدن احکا؜م صادره در دادگاه‌ها طی هفته‌های اخیر و صدور صدها سال حبس در مجموع برای ده‌ها شهروند بهائی، مورد دیگری است که جامعه جهانی بهائی نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است.

یورش ها به خانه‌ها و تفتیش‌های خشونت‌آمیز، ورود با اعمال زور و تهدید اسلحه ده‌ها مامور نقاب‌دار به خانه‌های بهائیان و تفتیش خانه‌ها، ضبط و توقیف وسایل شهروندان ازجمله وسایل الکترونیک، وجه نقد، جواهرات شخصی، اقلام با ارزش، وسایل کار افراد با قیمت‌هایی معادل ده‌ها یا صدها میلیون تومان و در نهایت احضار افراد برای بازجویی، از دیگر مواردی است در این بیانیه نسبت به آنها ابراز نگرانی شده است.

کتک زدن پسر جوان یکی از خانواده‌های بهائی در زمان یورش ماموران به خانه و ورود همراه با زور به خانه یک مرد بهائی و بازداشت دخترش که به حمله قلبی این مرد منجر شد، نمونه‌های دیگری از تغییر شیوه و افزایش خشونت در سرکوب بهائیان است.

جامعه جهانی بهائی می‌گوید تعداد فزاینده‌ای از مطالب بهائی ستیزانه توسط رسانه‌های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رهبر جمهوری اسلامی منتشر شده است.

محرومیت از تحصیل و ممانعت از ثبت ازدواج

جامعه جهانی بهائی می‌گوید، بهائیانی که در سن تحصیل در دانشگاه هستند با موانع جدیدی در مسیر تحصیلات دانشگاهی مواجه شده‌اند.

از این شهروندان خواسته شده «تعهدنامه‌هایی مبنی بر انکار مرجعیت موسسات دینی خود امضا کنند» و در نتیجه برای ورود به دانشگاه عقاید دینی خود را انکار کنند.

این بیانیه توضیح داده که به دلیل استفاده از سیستم ثبت آنلاین ازدواج، بهائیان اکنون نمی‌توانند ازدواج‌هایشان را ثبت کنند و در نتیجه ازدواج‌هایشان باطل در نظر گرفته می‌شود.

این نهاد مستقر در ژنو به نامه‌های مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، دو زن بهائی محبوس در زندان اشاره کرده و نوشته: «هر دوی این زنان از هموطنانشان درخواست کرده‌اند که از حکومت ایران بخواهند سرکوب بهائیان را پایان دهد.»

محرومیت از حق دفن و حقوق شهروندی

جامعه جهانی بهائی می‌گوید روند دیگر، پایمال کردن تدریجی حقوق بهائیان برای تدفین درگذشتگان خود و اقدامات دولت برای به دست گرفتن کنترل آرامستان‌های بهائیان در سراسر کشور است.

مأموران وزارت اطلاعات با منع بهائیان از استفاده از زمین متعلق به خودشان در آرامستان بهائیان تهران بهائیان متوفی را در محل گور دسته‌جمعی هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی دفن کرده‌اند.

ایران اینترنشنال، ششم آذرماه در گزارشی نوشته بود که در پی درگذشت آفاق خسروی‌زند و صادر نشدن اجازه دفن او در آرامگاه متعلق به بهائیان، خانواده این شهروند بهائی پیکر او را برای تحقیقات پزشکی اهدا کردند.

اکنون جامعه بهائی، این حرکت را آخرین اقدام از طرف زنی دانسته که شوهرش در دهه ۱۳۶۰ به دلیل بهائی بودن اعدام شد و دو پسرش مدت‌های طولانی را به دلیل باورهایشان در زندان گذرانده‌اند.

فعالان جامعه بهائی و سازمان‌های حقوق بشری در یک سال گذشته گزارش‌های متعددی داده‌اند که بر اساس آن‌ها مقام‌های جمهوری اسلامی مانع دفن پیکر بهائیان در «گلستان جاوید تهران»، آرامگاه متعلق به بهائیان شده‌اند و برخی از درگذشتگان بهائی را بدون اطلاع خانواده‌هایشان در آرامگاه خاوران دفن کرده‌اند.

آرامگاه خاوران محل دفن پیکر اعدام‌شدگان دهه ۶۰ و به ویژه قربانیان اعدام‌های گسترده سیاسی در سال ۶۷ است و پیروان آیین بهائی همواره از دفن اجباری درگذشتگان خود در محل گورهای دسته‌جمعی خاوران خودداری کرده‌اند.

فعالان بهائی معتقدند دفن پیکر بهائیان در آرامگاه خاوران از سوی حکومت نه‌‌تنها با هدف آزار بهائیان بلکه به منظور مخدوش کردن آثار دفن جمعی اعدام‌شدگان در این آرامگاه صورت می‌گیرد.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت می‌شناسد.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و استقرار جمهوری‌اسلامی به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها