افزایش فشار بر خانواده‌های دادخواه در سالگرد کیان پیرفلک، یلدا آقافضلی و میلاد سعیدیان‌جو

جمعه ۱۴۰۲/۰۸/۱۹

هم‌زمان با سالگرد تعدادی از کشته‌شدگان خیزش انقلابی ایرانیان، فشار بر خانواده‌های دادخواه شدت گرفت. مراسم یلدا آقافضلی لغو شد و سالگرد کیان پیرفلک یک هفته زودتر در جوی شدیدا امنیتی برگزار شد. ماموران به خانواده میلاد سعیدیان‌جو که به مزارش رفته بودند، حمله کردند.

مهرداد آقافضلی، پدر یلدا شامگاه پنج‌شنبه در اینستاگرام خود از لغو مراسم یادبود و سالگرد دخترش در روز جمعه ۱۹ آبان خبر داد.

قرار بود یک مراسم خصوصی و مراسم یادبود عمومی دیگری بر سر مزار یلدا آقافضلی در بهشت زهرا برگزار شود اما هر دو برنامه بدون هیچ توضیحی از سوی خانواده لغو شد.

در یک سال گذشته بارها ماموران امنیتی و وابستگان حکومت سنگ مزار این دختر جوان را تخریب و عکسش را مخدوش کردند.

فهیمه مرادی، مادر یلدا نیز ۲۶ شهریور امسال و هم‌زمان با نخستین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی و خیزش انقلابی بازداشت شد.

خانواده آقافضلی در اعلامیه مراسم سالگرد او نوشته بودند: «بلندترین شب‌ها را نه در شب یلدا که در نبود یلدا به سر کردیم ولی یاد گرفتیم تا آخر اظهار پشیمانی نکردن را.»

اشاره آنان به جمله معروف یلدا در فایل صوتی گفت‌گو با دوستش پس از آزادی موقت است که با خوشحالی گفت ماموران امنیتی و بازجویان در پرونده‌اش نوشتند: «متهم اظهار پشیمانی نکرد.»

یلدا آقا‌فضلی جوان معترض ۱۹ ساله‌ای بود که در جریان خیزش انقلابی بازداشت و زندانی شد و چند روز بعد از آزادی در ۲۰ آبان‌ ۱۴۰۱ به شکل مشکوکی جان باخت.

مراسم کیان پیرفلک تحت تدابیر شدید امنیتی

مراسم سالگرد کشته شدن کیان پیرفلک، روز پنج‌شنبه ۱۸ آبان و یک هفته زودتر از تاریخ مرگش تحت کنترل شدید نیروهای امنیتی در ایذه برگزار شد.

صفحه اینستاگرامی میثم پیرفلک، پدر کیان تصاویری از این مراسم منتشر کرد که در آن ماه‌منیر مولایی‌راد نیز بر سر مزار پسرش در حال سوگواری دیده می‌شود.

ماه‌منیر مولایی‌راد پس از کشته شدن پسرعمویش پویا احضار و تحت فشار شدید نیروهای امنیتی و پرونده‌سازی حکومتی قرار گرفت. از آن زمان تاکنون خبرها و تصاویر اندکی از او در فضای عمومی منتشر می‌شود.

پویا مولایی‌راد، روز ۲۱ خرداد امسال در مراسم سالگرد تولد کیان پیرفلک در محل مزار او با تیراندازی مستقیم ماموران انتظامی مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.

کیان پیرفلک کودک ۹ ساله‌ای بود که شامگاه ۲۵ آبان سال گذشته در پی حمله ماموران به بازار ایذه در جریان خیزش انقلابی کشته شد.

او در حالی‌که با والدین و برادر خردسالش در خودرو در راه بازگشت به خانه‌شان در ایذه بودند، هدف گلوله ماموران حکومتی قرار گرفت.

با وجود جو امنیتی گسترده، ویدیوهای منتشر شده نشان می‌دهند شهروندان بر مزار کیان پیر‌فلک و یلدا آقا‌فضلی حاضر شده و یاد آن‌ها را گرامی داشتند.

بازداشت دو شهروند همراه خانواده میلاد سعیدیان‌جو

علاوه بر آرامستان پرچستان که محل دفن کیان است، گزارش‌ها حاکی از فضای امنیتی بر سراسر شهر ایذه و ادامه فشار بر دیگر خانواده‌های دادخواه این شهر است.

فاطمه حیدری، خواهر جواد حیدری از کشته‌شدگان خیزش انقلابی خبر داد که نیروهای امنیتی به طوبی بیگدلی (مادر) و‌ خواهر میلاد سعیدیان‌جو در مسیر بازگشت از مزار حمله کرده و آنان را با اسلحه تهدید کردند.

این سومین باری است که خانواده سعیدیان‌جو با اعمال خشونت شدید تهدید می‌شوند.

زهرا سعیدیان‌جو و امید سعیدیان‌جو، خواهر و برادر میلاد در مراسم تولد او در دهم اسفند سال گذشته بازداشت شده بودند.

زهرا سعیدیان‌جو یک‌بار دیگر نیز در اواسط تیر امسال به دلیل هم‌دردی با خانواده‌های داغ‌دار بازداشت شد.

در جریان حمله روز گذشته نیز نیروهای امنیتی دو نفر از همراهان خانواده سعیدیان‌جو را بازداشت و خودروی آنان را نیز توقیف کردند.

علی اکوانی و ابراهیم ارمش دو شهروندی هستند که روز پنج‌شنبه در جریان این حمله بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

میلاد سعیدیان‌جو جوان ۲۶ ساله‌ای بود که روز ۲۵ آبان سال گذشته در خیابان حافظ جنوبی ایذه هدف گلوله نیروهای مسلح جمهوری اسلامی قرار گرفت و کشته شد.

شهر ایذه در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ صحنه درگیری و تنش بسیاری بود و علاوه بر کیان پیرفلک و میلاد سعیدیان‌جو، چند شهروند دیگر مانند آبتین رحمانی ۱۳ ساله، سپهر مقصودی ۱۴ ساله، علی مولایی و... نیز با شلیک نیروهای حکومتی کشته شدند.

پس از آن حملات نیروهای امنیتی به ایذه همراه با بازداشت شماری از جوانان این شهر از جمله مجاهد کورکور تشدید شد.

جمهوری اسلامی از مجاهد کورکور به‌عنوان متهم اصلی کشتار ایذه یاد کرد اما خانواده‌های پیرفلک و سعیدیان‌جو به صراحت او را بی‌گناه خوانده و ماموران حکومتی را مسوول مرگ فرزندان خود اعلام کردند.

جمهوری اسلامی طی ماه‌های اخیر فشار فزاینده‌ای را بر خانواده‌های دادخواه در سراسر ایران وارد کرد.

بسیاری از خانواده کشته‌شدگان خیزش انقلابی و دیگر اعتراضات ضدحکومتی در یک سال گذشته بازداشت و احضار شدند و برخی از آنان مانند ماشالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی از اعدام‌شدگان سال گذشته همچنان در زندان هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها