حمایت دو نهاد صنفی از بازیگران زن ممنوع‌ از کار: به انتخابتان احترام می‌گذاریم

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۸

«کانون کارگردانان سینمای ایران» و «شورای ‌عالی تهیه‌کنندگان سینما» در بیانیه‌ای مشترک از بازیگران زنی که به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری از کار منع شده‌اند، حمایت کردند و گفتند به انتخاب آن‌ها احترام می‌گذارند.

در این بیانیه آمده است: «هنوز در غم و اندوه فاجعه قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر هستیم که خبر ممنوع‌الکاری تعدادی از بازیگران زن سینما توسط وزارت ارشاد اعلام می‌شوند.»

این دو نهاد صنفی تصمیم وزارت ارشاد را تنش‌زا، ناقض استقلال قوا و خلاف قانون دانستند و اعلام کردند: «قانون اساسی و قوانین پایین دستی آن از جمله ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی ... مقام‎‌های دولتی و غیرقضایی را از هرگونه منع اشتغال افراد بر حذر داشته است.»

در بیانیه «کانون کارگردانان سینمای ایران» و «شورای ‌عالی تهیه‌کنندگان سینما» همچنین بر حق سینماگران در رسیدگی حقوقی به «قانون‌شکنی مسئولان اجرایی» تاکید شده است.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سوم آبان اعلام کرد امکان فعالیت برای بازیگران زنی که در انظار عمومی حجاب اجباری را کنار گذاشتند و به قول او «کشف حجاب» کردند، فراهم نیست.

برخی رسانه‌های داخلی فهرستی احتمالی از بازیگران زنی منتشر کردند که از کار منع شده‌اند.

در این فهرست نام بازیگرانی مانند کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، باران کوثری، سهیلا گلستانی، گلاب آدینه، شقایق دهقان، ویشکا آسایش، پانته‌آ بهرام، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، فاطمه معتمدآریا، افسانه بایگان و ... به چشم می‌خورد.

ترانه علیدوستی روز ششم آبان با استفاده از هشتگ مهسا امینی و آرمیتا گراوند درباره ممنوع‌‌ از کار شدنش در اینستاگرام نوشت: «اگر در فیلم‌هایتان بازی نمی‌کنم یک ثانیه فکر نکنید شمایید که توانسته‌اید محرومیتی برای من بسازید.»

این بازیگر سینما افزود: «دلیل پشت کردن به سینمای شما این است که از آن روسری زوری که در فیلم‌هایتان در حمام و اتاق خواب هم سر ما می‌گذارید، هنوز دارد خون می‌چکد.»

او در پایان تاکید کرد: «من پارچه‌ای که خواهرانم را کشت، برای فیلم‌های شما به سر نمی‌کنم.»

هنگامه قاضیانی، بازیگری که در جریان خیزش انقلابی بازداشت شد، روز چهارم آبان در واکنش به خبر ممنوع‌ از کار شدنش نوشت: «قبل‌تر در سلول انفرادی با بازیگری خداحافظی کردم و دوباره هم آن را گفتم، حالا حس این را دارید که شما مرا ممنوع‌الکار کردید؟ نشانه مهم شخصیت هنری من در حفظ عزت نفس من است.»

دنیا مدنی، یکی از زنان بازیگری که نامش در این فهرست آمده، با هشتگ «زن زندگی آزادی» در اینستاگرام خود نوشت: «باعث افتخار و سربلندی بنده است که تحت نظارت هیچ رژیم و حکومتی نیستم.»

احضار هانیه توسلی به دادگاه انقلاب

در ادامه فشار بر زنان بازیگر، روز دوشنبه هانیه توسلی، بازیگر سینما، در پستی اینستاگرامی از احضارخود به دادگاه انقلاب در پرونده جدید خبر داد و نوشت که «دو پرونده، دو دادگاه» بر اساس تصویر این احضاریه، او باید ۱۵ آبان در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، برای دفاع درباره اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» حاضر شود.

این بازیگر سرشناس سینما در واکنش به مرگ آرمیتا گراوند در اینستاگرام نوشته بود: «فقط ۱۷ سال داشت، زندگی‌مان کابوس است … چشمانم از اشک ریختن خسته شده، فقط مات و مبهوتم. با دردی سنگین در قلبم. درد است؟ خشم است؟ غصه؟ نمی‌دانم.»

او پیش از این در ۲۵ شهریور و در سالگرد کشته شدن مهسا ژینا امینی، ضمن انتشار تصویری از قبل بازداشت او توسط گشت ارشاد، در اینستاگرام نوشت: «سکوت … تصویر گویاست، این آخرین لبخندش. آخرین عکس. بی‌گناهی و جوانی و زیبایی و خون پاک.»

توسلی بعد از انتشار این پست برای مدتی کوتاه بازداشت شد.




خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها