حمله پهپادی به یک دانشکده نظامی در سوریه؛ دست‌کم ۱۱۶ نفر کشته شدند

جمعه ۱۴۰۲/۰۷/۱۴

دیده‌‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد در پی حمله پهپادی به یک دانشکده نظامی در استان حمص، دست‌کم ۱۱۶ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. هنوز هیچ‌ گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است اما ارتش سوریه در واکنش، مواضع گروه‌های مخالف خود را در استان ادلب بمباران کرد.

بر اساس این گزارش، دست‌کم ۳۰ تن از کشته‌شده‌ها افراد غیر‌نظامی از جمله یک دختر خردسال بودند.

ظهر روز پنج‌شنبه ۱۳ مهر پهپادهایی به جشن فارغ‌التحصیلی افسران در منطقه تحت کنترل دولت بشار اسد حمله و این مکان را دقایقی پس از خروج وزیر دفاع سوریه از مراسم، بمباران کردند.

خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدی عینی که در کار آماده‌سازی مراسم جشن فارغ‌التحصیلی بود، نوشت که شرکت‌کننده‌ها به محض پایان جشن وارد حیاط دانشکده شدند و همان زمان پهپادها حمله کردند و اجساد روی زمین ریختند.

رویترز در گزارش خود این بمباران را یکی از خونین‌ترین حملاتی خواند که تا به حال علیه تاسیسات ارتش سوریه انجام شده است.

بر اساس این گزارش همچنین میزان و چگونگی استفاده از پهپادهای تسلیحاتی در کشوری که ۱۲ سال جنگ داخلی را پشت سر گذاشته است، بی‌سابقه بوده است.

در واکنش به این حمله پهپادی، وزارت دفاع سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد در حمله «گروه‌های تروریستی با حمایت برخی طرف‌های بین‌المللی»، علاوه بر پرسنل نظامی، شماری از غیرنظامیان که شامل خانواده افسران بودند نیز کشته و زخمی شدند.

این وزارت‌خانه از هیچ سازمانی نام نبرد و هیچ گروهی هم تاکنون مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

با این‌ حال وزارت‌خانه‌های دفاع و امور خارجه سوریه در بیانیه‌هایی متعهد شدند «با قدرت کامل» به این حمله پاسخ دهند و بر همین اساس، حملات شدیدی را به منطقه تحت کنترل مخالفان دولت اسد در ادلب انجام دادند.

درگیری‌ها و جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ با تظاهرات علیه بشار اسد، رییس‌جمهوری این کشور آغاز شد اما به جنگی همه‌جانبه انجامید که صدها هزار کشته و میلیون‌ها آواره برجای گذاشت.

ارتش سوریه بر اثر جنگ تا حدود زیادی آسیب دید اما دولت بشار اسد با کمک جمهوری اسلامی و روسیه، کنترل بخش‌های وسیعی از این کشور را دوباره در دست گرفت. همچنان اما بخش‌هایی از شمال سوریه در نقاط مرزی با ترکیه در اختیار نیروهای اپوزیسیون مسلح از جمله ستیزه‌جویان اسلام‌گرای افراطی است.

مرداد امسال اطلاعاتی به ایران‌اینترنشنال رسید که نشان می‌داد قاسم سلیمانی با تاسیس «لشکر امام حسین» و گنجاندن آن در زیرمجموعه ارتش سوریه، به دنبال تثبیت نفوذ نیروی قدس در ساختار ارتش سوریه بوده است.

بر اساس این اطلاعات، به همین دلیل جمهوری اسلامی برای تامین مالی این لشکر، بودجه بخش مهمی از ارتش سوریه را نیز تامین کرده است.

«لشکر امام حسین» موسوم به «حزب‌الله سوریه»، به عنوان بزرگ‌ترین بازوی اجرایی جمهوری اسلامی در خاک سوریه محسوب می‌شود و بخشی از هزینه ۳۰ میلیارد دلاری حکومت ایران در سوریه به این لشکر اختصاص یافته است.

به گفته سازمان ملل، جمهوری اسلامی برای فعالیت‌های نظامی‌اش در سوریه سالانه شش میلیارد دلار هزینه می‌کند.

از سوی دیگر به گفته رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس، حکومت ایران برای این فعالیت‌ها‌ در سوریه در مجموع حدود ۳۰ میلیارد دلار هزینه کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها