وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در کییف پایتخت اوکراین، با یکدیگر دیدار کردند. این نشست با هدف اطمینان بخشیدن به اوکراین درباره حمایت بلندمدت اتحادیه اروپا از این کشور انجام میگیرد.
ولودیمیر زلنسکی رییسجمهوری اوکراین در دیدار با وزاری خارجه اتحادیه اروپا گفت پیروزی کشورش در جنگ با روسیه به حمایت این اتحادیه بستگی دارد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز پیش از شروع این نشست در شبکه اجتماعی ایکس نوشت این برای اولین بار است که وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو در مکانی خارج از مرزهای این اتحادیه با یکدیگر دیدار میکنند.
او این اتفاق را «تاریخی» خواند و تاکید کرد مقامهای اتحادیه اروپا برای اعلام همبستگی با مردم اوکراین به کشور سفر کردهاند.
بورل جنگ روسیه علیه اوکراین را تهدیدی علیه موجودیت اروپا دانست و تاکید کرد این جنگ عواقب سنگینی برای همه دنیا به همراه داشته است.
بنا بر گزارشها، وزیران خارجه اتحادیه اروپا قصد دارند در نشست خود طرح صلح ۱۰ ولادیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، را به بحث و تبادل نظر بگذارند.
همزمان، جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، از جمهوریخواهان خواست از تصویب طرح ارائه کمکهای بیشتر به اوکراین حمایت کنند.
مجلس نمایندگان و سنای آمریکا روز هشتم مهرماه، طرح ۴۵ روزه تامین بودجه نهادهای فدرال را با هدف جلوگیری از تعطیلی دولت آمریکا تصویب کردند.
این طرح موقت، کمک جدید به اوکراین در این مدت را حذف کرده است. در حالی که دموکراتها خواستار ادامه روند کمکها به اوکراین بودند، بخشی از جمهوریخواهان بر لزوم محدود شدن این کمکها تاکید داشتند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز از کنگره خواست برای کمک به اوکراین بودجه بیشتری اختصاص دهد. او گفت آمریکا باید به تعهد خود به کمک به مردم اوکراین در دفاع از کشور خود پایبند باشد.
دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، طرح موقت کنگره برای حذف کمک به کییف را یک «حادثه» خواند و افزود این تصمیم نشاندهنده تغییر رویکرد واشینگتن نسبت به اوکراین نیست.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اما در واکنش به طرح موقت کنگره آمریکا، گفت آمریکا و اتحادیه اروپا از جنگ اوکراین خسته شدهاند. به گفته او، مسکو این موضوع را پیشبینی کرده بود.
پسکوف همچنین اعلام کرد این خستگی به اختلافنظر میان کشورهای غربی دامن خواهد زد.
کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، نیز بر اراده اتحادیه اروپا برای ادامه کمکها به اوکراین تاکید کرد و گفت حضور وزیران امور خارجه این اتحادیه در کییف حامل این پیام است که مسکو «نباید روی خستگی ما حساب باز کند».
این اظهارت در حالی بیان میشوند که ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، روز نهم مهرماه اعلام کرد لندن قصدی برای اعزام مربیان نظامی بریتانیایی به اوکراین ندارد.
روزنامه کییف ایندیپندنت نیز گزارش داد از ماه فوریه سال جاری میلادی تاکنون، نزدیک به ۲۰ هزار کودک اوکراینی از مناطق تحت اشغال روسیه ربوده و به سایر مناطق تحت کنترل این کشور در اوکراین یا خود روسیه فرستاده شدهاند.
همچنین روز یکشنبه ۹ مهرماه با پایان شمارش آرای انتخابات پارلمانی در اسلواکی مشخص شد حزب چپگرای اسمر، به رهبری روبرت فیکو، برنده این انتخابات شده است. این حزب حامی روسیه و مخالف کمک نظامی به اوکراین است.
فیکو وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات، کمکهای نظامی اسلواکی به همسایه خود اوکراین را متوقف کند.
با اینکه فیکو تاکید کرده است سیاستمداری طرفدار روسیه نیست، اما پیروزی حزب او در انتخابات اسلواکی به نگرانیها میان آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا در مورد آینده حمایت نظامی از اوکراین در برابر حمله روسیه دامن زده است.
در صورت موفقیت فیکو در تشکیل دولت ائتلافی، او به جبهه ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، خواهد پیوست که از مخالفان تحریمهای اعمالشده علیه مسکو به دلیل جنگافروزی روسیه علیه اوکراین است.