کوزوو میگوید به شواهدی دست یافته است که نشان میدهد حمله هفته گذشته گروهی از مهاجمان مسلح به نیروهای پلیس در شمال این کشور، تلاشی از پیش برنامهریزی شده از سوی صربستان برای تصرف شمال کوزوو بوده است.
جلال اسوکلا، وزیر کشور کوزوو، روز یکشنبه نهم مهرماه در کنفرانسی خبری در شهر میتروویسا در شمال کوزوو بار دیگر صربستان را به دست داشتن در این حمله متهم کرد و گفت بلگراد امکانات نظامی، لجستیکی و مالی مورد نیاز مهاجمان را فراهم آورده بود.
به گفته اسوکلا، رییس جمهور، وزیر دفاع و رییس ستاد ارتش صربستان مستقیما در جریان این حمله بودهاند.
او همچنین تعداد مهاجمان را ۹۰ نفر اعلام کرد و افزود آنها برای مدت طولانی در پایگاههای نظامی صربستان آموزش دیده بودند.
پیش از این رسانهها تعداد مهاجمان را ۳۰ نفر ذکر کرده بودند.
تنشها در منطقه پس از حمله گروهی از شبهنظامیان مسلح صرب به نیروهای پلیس کوزوو در روستایی در شمال این کشور بالا گرفته است.
در این حمله که روز یکشنبه دوم مهر انجام شد، یک نفر از نیروهای پلیس و سه نفر از مهاجمان کشته شدند.
به گفته مقامهای کوزوو، در جریان بازرسی از مهاجمان تعداد قابل توجهی سلاح سنگین و همچنین مقادیری مواد منفجره کشف شد.
اسوکلا تاکید کرد اطلاعات به دست آمده از پهپادهای شناسایی، اظهارات مقامهای کوزوو در مورد دست داشتن بلگراد در این حمله را تایید میکند.
او افزود مهاجمان همچنین قصد داشتند برای دسترسی به امکانات مورد نیاز خود تونلی زیرزمینی از شمال کوزوو به صربستان حفر کنند.
رییس پلیس کوزوو نیز با تایید سخنان اسوکلا، گفت مستندات به دست آمده، تصمیم بلگراد برای تصرف شمال کوزوو را تایید میکند.
او اما تایید کرد نمیتوان این مستندات را هماکنون در اختیار خبرنگاران قرار داد.
این در حالی است که الکساندر ووچیچ، رییس جمهوری صربستان، روز جمعه هشتم مهرماه گفت کشورش خواهان جنگ با کوزوو نیست زیرا افزایش تنشها در منطقه به تلاشهای بلگراد برای پیوستن به اتحادیه اروپا ضربه خواهد زد.
او همچنین خبر اعزام نیروهای بیشتر به نزدیکی مرز کوزوو را دروغ خواند و تاکید کرد بلگراد از افزایش تنشها با پریشتینا نفعی نخواهد برد.
آمریکا روز هفتم مهرماه از استقرار نیروهای نظامی صربستان در نزدیکی مرز این کشور با کوزوو ابراز نگرانی کرد و خواستار عقبنشینی این نیروها شد.
تنشها در شمال کوزوو در خرداد سال جاری به خشونت کشیده شد؛ زمانی که شهرداران آلبانیاییزبان برآمده از اکثریت این کشور، میخواستند در شهرهایی با اکثریت جمعیت صرب به قدرت برسند.
این شهرداران آلبانیاییزبان در ماه آوریل در انتخابات شهرداری که از سوی صربها تحریم شده بود، برگزیده شدند.
کوزوو دارای اکثریتی آلبانیاییزبان است اما جمعیت عمده شمال این کشور را صربها تشکیل میدهند.