اختصاصی؛ طرح جمهوری اسلامی برای واردات بنزین با هدف برچیده شدن صف‌های سوخت‌گیری در ایران

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۱

بر اساس اطلاعات اختصاصی رسیده به ایران‌اینترنشنال، واردات بنزین با هدف بر‌چیده ‌شدن صف‌های سوخت‌گیری و گذر از بحران ناترازی تولید و مصرف سوخت، در دستور کار مقام‌‌های جمهوری اسلامی قرار گرفته است.

بر اساس این اطلاعات، روند توزیع بنزین و حاشیه‌های مرتبط با آن موجب شده است تا وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه به صورت مستقیم عهده‌دار موضوع تامین بنزین شوند.

بنا بر گزارش‌ها، دستگاه‌های امنیتی بر جلوگیری از تشکیل صف‌ در جایگاه‌های سوخت‌گیری و جلوگیری از شکل‌گیری تجمع‌های اعتراضی احتمالی به این بهانه در آستانه سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی تاکید داشته‌اند و از این‌رو، وزارت نفت اقدام به تامین بخشی از بنزین مورد نیاز روزانه به شیوه تهاتر کرده است.

اطلاعات اختصاصی ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد جمهوری اسلامی تا امروز واردات بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بنزین را به صورت تهاتر نهایی کرده است.

بر اساس این اطلاعات، قیمت پایه بنزین وارداتی ۲۵ درصد بیشتر از قیمت جهانی بوده است.

ناترازی بنزین در ماه‌های گذشته، وزارت نفت را بر آن داشت تا مطابق با قانون بودجه امسال، خودروهای شخصی را برای سوخت‌گیری به استفاده از کارت‌های شخصی سوخت ملزم کند.

جمع‌آوری کارت‌های سوخت جایگاه‌داران و اعمال محدودیت در هر بار سوخت‌گیری از جمله تمهیدات وزارت نفت برای کنترل شدت مصرف بنزین بود که البته نارضایتی‌هایی را به همراه داشت و موجب تشکیل صف‌های طولانی در برابر جایگاه‌های سوخت‌گیری شد.

احتمال سه نرخی شدن و افزایش قیمت بنزین نیز بارها در ماه‌های اخیر مطرح شده است که مقام‌های دولتی هر بار آن را تکذیب کرده‌اند.

هادی بیگی‌نژاد، عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تکرار موضوع منتفی‌ شدن افزایش قیمت بنزین در سال جاری، از تصمیم‌گیری درباره آن طی اسفند امسال و در جریان تصویب بودجه سال ۱۴۰۳ خبر داد.

بیگی‌نژاد تاکید کرد ۷۰ درصد مردم بنزین مصرف می‌کنند اما باید برای پرمصرف‌ها تدبیری مشخص داشته باشیم.

بر اساس اعلام جلیل سالاری،‌ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، میانگین مصرف روزانه بنزین در ایران به ۱۱۶ میلیون لیتر رسیده است.

سالاری اخیرا گفته بود که در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۷ میلیارد لیتر بنزین در ایران مصرف شده است که این عدد امروز به ۴۲ میلیارد لیتر رسیده است.

این مقام وزارت نفت، افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودروها و رساندن آن به ۲۵ درصد را از جمله راهکارهای وزارت نفت برای تامین سوخت خودروها اعلام کرد.

مصرف زیاد خودروهای ساخت داخل یکی از دلایل شدت بالای مصرف بنزین در ایران محسوب می‌شود.

مسوولان دولتی، قاچاق سوخت از ایران به کشورهای همسایه را نیز از دیگر عوامل مصرف بالای بنزین و گازوئیل در ایران اعلام می‌کنند.

همچنین اواخر مرداد امسال یک مقام آگاه در وزارت نفت به ایران‌اینترنشنال گفت این وزارت‌خانه قرار بوده برای جبران ناترازی تولید و مصرف بنزین روزانه تا ۱۰ میلیون لیتر بنزین از روسیه وارد کند اما روس‌ها با آگاهی از نیاز ایران، فروش بنزین به ایران را متوقف کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها