مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هویت سوئدی زندانی در ایران را به عنوان «دیپلمات» تایید کرد

جوزپ بورل، مسوول دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، هویت یک شهروند سوئدی زندانی در ایران را که بیش از ۵۰۰ روز از بازداشتش می‌گذرد، به عنوان فردی که برای این اتحادیه کار می‌کرده، تایید کرد. وزارت امور خارجه سوئد در پاسخ به ایران‌اینترنشنال از تایید هویت این شهروندش خودداری کرده است.

بورل روز سه‌شنبه ۱۴ فروردین در جریان یک نشست غیررسمی وزیران توسعه اتحادیه اروپا در کادیز در جنوب اسپانیا، موضوع زندانی شدن این شهروند سوئدی در ایران را در روز هفدهم آوریل سال گذشته مطرح کرد.

او پیش از آغاز این نشست به خبرنگاران گفت که خودش و همکارانش «به طور خستگی‌ناپذیر در حال تلاش برای آزاد کردن این دیپلمات زندانی» هستند.

وزارت امور خارجه سوئد روز دوشنبه ۱۳ شهریور و پس از افشای خبر زندانی بودن یوهان فلودروس در ایران از سوی نیویورک‌ تایمز، اعلام کرد که یک تبعه سوئدی که در دهه چهارم زندگی خود است، «خودسرانه» بازداشت شده و باید فورا آزاد شود.

این وزارت‌خانه در پاسخ به ایران‌اینترنشنال بدون اشاره به هویت یوهان فلودروس تایید کرد که یک تبعه سوئدی در ماه آوریل ۲۰۲۲ در ایران بازداشت شده اما تاکید کرد برای جلوگیری از پیچیده شدن موضوع و شکست خوردن تلاش‌ها برای آزادی او، مایل نیست اطلاعات و جزییات بیشتری ارائه و نام این فرد را ذکر کند.

نیویورک تایمز فاش کرد که یوهان فلودروس، یک مقام سوئدی اتحادیه اروپا، از بیش از ۵۰۰ روز پیش در ایران زندانی شده است.

بازداشت فلودورس بار دیگر نگرانی کشورهای غربی را درباره بازداشت‌های خودسرانه شهروندان اتحادیه اروپا در ایران افزایش داده است.

تابستان سال گذشته، جمهوری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که یک تبعه سوئدی را به اتهام «جاسوسی» بازداشت کرده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در این بیانیه که روز هشتم مرداد صادر شد، بدون ذکر هویت فرد بازداشت شده اعلام کرد که او سفرهای متعددی به ایران داشته و سفرهایش به شهرهای مختلف، خارج از مقاصد و رویه‌های گردشگری انجام شده‌اند.

وزارت‌ اطلاعات ادعا کرد فرد بازداشت شده در همه سفرهای قبلی، «با رعایت اصول حرفه‌ای ارتباطی، حفاظتی و پنهان‌کاری» با افراد «مظنون اروپایی و غیر‌اروپایی که در ایران تحت نظر قرار داشتند ارتباط برقرار می‌کرد».

اما پدر یوهان فلودروس به کانال ۴ تلویزیون سوئد گفته است که او بارها بدون هیچ مشکلی در چهارچوب شغلی در اتحادیه اروپا به ایران سفر کرده بوده و آخرین سفر او به ایران که منجر به بازداشت و زندانی شدنش شده است، یک سفر خصوصی و غیر‌شغلی، همراه دوستانش بود.

بازداشت این تبعه سوئد در جریان دادگاه بدوی رسیدگی به پرونده حمید نوری، متهم به دست داشتن در اعدام‌های سال ۶۷ در زندان‌های ایران از جمله زندان گوهردشت (رجایی‌شهر) در سوئد انجام شد.

نوری از سوی این دادگاه به حبس ابد محکوم شد و اکنون روند برگزاری دادگاه تجدیدنظر او در جریان است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چند چند
بازار موبایل در ایران، گره کور
خبر

شنیداری

پادکست‌ها