افزایش نزدیک به ۳۰ درصدی پناهندگی به اروپا؛ شهروندان ترکیه در میان بیشترین پناهجویان

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۱۴

اتحادیه اروپا اعلام کرد درخواست‌های پناهندگی ثبت شده در کشورهای این اتحادیه و همچنین نروژ و سوئیس که عضو این اتحادیه نیستند اما عضو گروه کشورهای منطقه شینگن هستند، در نیمه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

آژانس اتحادیه اروپا در امور پناهندگان روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور گزارش داد حدود ۵۱۹ هزار درخواست پناهندگی در ۲۹ کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا و نروژ و سوئیس، بین ژانویه تا پایان ژوئن ثبت شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل دقیقا ۲۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

این نهاد تخمین زده که: «بر اساس روند فعلی، درخواست‌های پناهندگی تا پایان سال ممکن است از یک میلیون نفر فراتر رود.»

سوری‌ها، افغانستانی‌ها، ونزوئلایی‌ها، شهروندان ترکیه و کلمبیایی‌ها متقاضیان اصلی پناهندگی در کشورهای اروپایی هستند که ۴۴ درصد درخواست‌ها را تشکیل می‌دهند.

حضور شهروندان ترکیه در میان پناهجویان اروپا متاثر از این وضعیت است که این کشور در سال‌های اخیر صحنه ناآرامی‌های اقتصادی به ویژه کاهش شدید ارزش لی، پول ملی خود بوده است.

از سوی دیگر تعداد درخواست‌های پناهندگی در اروپا که در نیمه اول سال جاری به ثبت رسیده به بالاترین رقم خود از سال ۲۰۱۶ تا کنون، رسیده است.

در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، در جریان یک موج گسترده ورود پناهجویان به اروپا که به‌ویژه به دلیل درگیری‌ها در سوریه ایجاد شد، تعداد درخواست‌های پناهندگی به ۱/۳ میلیون نفر (در سال ۲۰۱۵) و ۱/۲ میلیون نفر (در سال ۲۰۱۶) رسید.

همچنین پیش‌بینی می‌شود امسال تعداد متقاضیان پناهجویی در اروپا به بیش از یک میلیون نفر برسد در حالی که سال گذشته آمار ثبت پناهجویان کمتر از یک میلیون نفر بود.

آلمان کشوری است که بیشترین درخواست پناهندگی را دریافت کرده است: ۳۰ درصد از کل متقاضیان.

پس از آلمان، به ترتیب اسپانیا (۱۷ درصد) و فرانسه (۱۶ درصد) قرار دارند.

آژانس اتحادیه اروپا در امور پناهجویان تاکید کرده است که به دلیل این افزایش، بسیاری از کشورهای اروپایی «برای رسیدگی به درخواست‌ها تحت فشار هستند».

بر اساس گزارش این آژانس، تعداد پرونده‌هایی که در انتظار تصمیم هستند نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش یافته است. با این حال حدود ۴۱ درصد از درخواست‌های اولیه پناهندگی پاسخ مثبت دریافت کرده‌اند.

علاوه بر این، حدود چهار میلیون اوکراینی که از تهاجم روسیه فرار کرده‌اند در حال حاضر از حمایت موقت اتحادیه اروپا بهره می‌برند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها