ادامه اخراج استادان دانشگاه، جایگزینی نزدیکان نهادهای امنیتی و افرادی با سابقه سرقت علمی

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۱۳

هم‌زمان با ادامه کنار گذاشته شدن و اخراج استادان برخی دانشگاه‌ها، گزارش‌ها حاکی از جایگزین کردن افراد نزدیک به نهادهای امنیتی به جای آنان است. در این میان سعید حدادیان، مداح مشهور نیز در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و در مقطع کارشناسی ارشد تدریس خواهد کرد.

شوراهای صنفی دانشجویان خبر داد که در دانشگاه «علامه طباطبایی»، پس از حذف مهدی خویی، زمزمه‌هایی از جذب میثم مهدیار شنیده می‌شود. استادی که سابقه بازجویی از دانشجویان و آزار آنها در کلاس‌ و معرفیشان به نیروهای امنیتی را دارد.

در همین حال در دانشگاه تهران، هم‌زمان با حذف حسین مصباحیان، استاد برجسته فلسفه، خبر بازگشت محمود خاتمی به این گروه و تدریس در مقطع ارشد و دکتری مطرح شده است.

خاتمی سابقه سرقت گسترده علمی دارد و سال گذشته انجمن علمی دانشجویان فلسفه در نامه به ریاست دانشگاه تهران خواستار پاسخگویی درباره سرقت گسترده علمی او شده بودند.

در همین حال قرار است سعید حدادیان در مقطع کارشناسی ارشد تدریس کند.

عبدالرضا سیف، رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران گفت: «حاج سعید حدادیان از سال ۹۷-۹۶ به صورت حق‌التدریس در دانشکده ادبیات و علوم انسانی و دیگر دانشکده‌های دانشگاه تهران تدریس می‌کند.»

او افزود: «دروس ادبیات پایداری، آشنایی با دفاع مقدس و آشنایی با ادبیات انقلاب اسلامی از دروسی است که توسط وی در مقاطع ارشد و کارشناسی تدریس می‌شود.»

پیش از این و هم‌زمان با اخراج علی شریف‌زارچی، استاد دانشگاه صنعتی شریف نیز کانال «روزنامه شریف» خبر داد این دانشگاه امیرحسین ثابتی، فعال پیشین بسیج و مجری صداوسیما و همچنین عباس موزون، دیگر مجری این رسانه حکومت را برای تدریس به کار گرفته است.

هم‌زمان با حضور افراد وابسته به نهادهای امنیتی در دانشگاه اما اخراج استادان به روش‌ها و شیوه‌های مختلف ادامه دارد.

در یکی از تازه‌ترین این موارد، بهروز چمن‌آرا، عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان در صفحه‌ مجازی خود از اخراجش با عنوان «رد صلاحیت عمومی» خبر داد.

مقامات دولتی اما در مصاحبه‌های مختلف در روز دوشنبه ۱۳ شهریور این اخراج‌ها را توجیه کرده و «موضوعی طبیعی» خواندند.

از جمله حسن مسلمی نائینی، رییس جهاد دانشگاهی، گفت: «قطع همکاری با دانشگاه مساله‌ای نیست که دیروز و امروز اتفاق افتاده باشد. این روال معمول و طبیعی دانشگاه‌ها است و کسانی که نتوانند پایه و رضایت دانشگاه را بگیرند و دچار رکود علمی شوند، با آنان قطع همکاری می‌شود.»

در همین حال فرهاد دانشجو، رییس دانشگاه تربیت مدرس، درباره اخراج سمیه سیما، استاد گروه مهندسی آب این دانشگاه گفت که او برای تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی آزمایشی، «تلاشی انجام نداده و در حال حاضر نیز بدون اطلاع دانشگاه به خارج از کشور رفته است».

همچنین علی شمسی‌پور، سخنگوی وزارت علوم، در توییتی با اشاره به برخورد دولت روحانی با بورسیه‌های غیرقانونی دولت احمدی نژاد نوشت که «امروز کسانی مدعی دفاع از حقوق اساتید هستند» که در دوره ریاست جمهوری خود، «حق قانونی ۳۰۰۰ نفر از جوانان» را «لگدمال کردند.»

در ادامه واکنش‌ها به اخراج استادان دانشگاه‌ها اما حزب ندای ایرانیان در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی نوشت: «آشِ اخراج اساتید غیرخودی چنان شور شد که وزارت علوم حتی نتوانست از لابه‌لای تفاسیرِ دل به خواهانه آیین‌نامه‌ها بهانه‌ای دندان‌گیر پیدا کند و به ناچار در تقسیم‌ کاری ناگفته و حیرت‌انگیز، وزارت کشور در توجیه این اقدامات بیانیه داد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها