حضور کاپیتان پیشین تیم پارس جنوبی جم در لیگ دو؛ سینکی با بازوبند مهسا و نیکا بازی کرده بود

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

روزبه سینکی، دروازه‌بان و کاپیتان پیشین تیم فوتبال پارس جنوبی جم که پس از حمایت از معترضان در ایران به اجبار مجبور به خداحافظی از این تیم شد، پس از قرار گرفتن تحت فشارهای امنیتی به تیم بعثت کرمانشاه در لیگ دسته دو پیوست.

سینکی که فصل پیش در جام حذفی عملکرد خوبی در دروازه پارس جم جنوبی داشت با فشار دستگاه‌های امنیتی در ایران نتوانست به فوتبال حرفه‌ای خود در لیگ دسته یک ادامه دهد و در نهایت با تیم دسته دومی بعثت کرمانشاه برای این فصل قرارداد بست.

ایران‌اینترنشنال مطلع شده است با این که سازمان لیگ از این بازیکن تعهد گرفته اما نهادهای امنیتی مانع بستن قرارداد او با تیم‌های لیگ دسته یک شده‌اند.

روزبه سینکی یکی از فوتبالیست‌هایی است که در جریان خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی از معترضان حمایت کرد و در هفته‌های ابتدایی اعتراضات، با بازوبند کاپیتانی‌ای که نام مهسا امینی، نیکا شاکرمی و حدیث نجفی روی آن حک شده بود، به میدان رفت.

این دروازه‌بان به بازداشت امیر نصرآزادانی، بازیکن پیشین تراکتورسازی هم اعتراض کرده بود.

پیشتر نهادهای امنیتی، سینکی را به دلیل حمایت از خیزش سراسری مردم ایران احضار کرده‌ بودند.

هراس جمهوری اسلامی از همراهی ورزشکاران با مردم

این نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی ورزشکاری را به دلیل استفاده از نمادهای اعتراضی یا همراهی با معترضان، از روند طبیعی ورزش حرفه‌ای محروم می‌کند.

در یک سال گذشته و پس از شروع خیزش انقلابی، ورزشکاران ایرانی در سطوح مختلف با خیزش سراسری ایرانیان همراه شدند.

نداشتن شادی پس از گل، سکوت کردن و نخواندن سرود جمهوری اسلامی، اجرای پرفورمنس‌های از پیش طراحی شده مثل اجرای بریدن مو، نشستن مانند خدانور لجه‌ای، اعدام نمادین خود و ...، از جمله نمادهای همراهی ورزشکاران با مردم معترض علیه جمهوری اسلامی بوده است.

سعید پیرامون، ملی‌پوش فوتبال ساحلی ایران که پس از گلزنی با حرکت اعتراضی چیدن موها با خیزش انقلابی مردم ایران همراهی کرد، از حضور در تیم ملی محروم شد.

محمد احمدزاده و مصطفی کیانی، اعضای تیم ملی فوتبال ساحلی، به دلیل نخواندن سرود ملی و شادی نکردن پس از گل و قهرمانی، از تیم ملی کنار گذاشته شدند.

وریا غفوری و حسین ماهینی به دلیل حمایت از معترضان بازداشت شدند. هر دوی این بازیکنان در پایان فصل گذشته فوتبال ایران، مجبور به خداحافظی از فوتبال شدند.

کریم باقری به دلیل نپذیرفتن شروط نهادهای امنیتی برای پس گرفتن مواضعش در حمایت از معترضان، از پرسپولیس کنار گذاشته شد.

پاسپورت علی دایی مدتی توقیف شد و ممنوع‌الخروج بود. حتی هواپیمای حامل همسر و دختر او از آسمان دوبی به کیش برگردانده شد.

الناز رکابی پس از حضور بدون حجاب اجباری در مسابقات صخره‌نوردی کره جنوبی، مدتی در حصر بود و سپس به سختی توانست در اعزام‌های بین‌المللی حاضر شود.

علاوه بر این موارد، اعدام ورزشکارانی مثل مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی، صالح میرهاشمی و محمد حسینی و نیز صدور حکم زندان بلندمدت برای امیر نصرآزادانی، از جمله اقدامات سرکوبگرانه و وحشت‌زای حکومت علیه ورزشکاران معترض و عموم شهروندان مخالف جمهوری اسلامی بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها