آخرین جلسه دادگاه نیلوفر حامدی برگزار شد؛ «به عملکردم به‌عنوان روزنامه‌نگار افتخار می‌کنم»

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۵/۰۳

محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی، از برگزار شدن «دومین و آخرین جلسه دادگاه بدوی» این روزنامه‌نگار زندانی خبر داد و گفت آخرین دفاع او هم روز سه‌شنبه سوم مرداد گرفته شد. با پایان یافتن جلسات دادگاه، به نظر می‌رسد حکم اولیه حامدی پس از حدود یک سال بازداشت موقت به زودی صادر شود.

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات روزنامه‌نگار روزنامه شرق به دلیل انتشار گزارش‌هایی درباره مرگ ژینا (مهسا) امینی، روز سه‌شنبه سوم مرداد برگزار شد.

به گفته محمدحسین آجرلو، نیلوفر حامدی در این جلسه گفته است که «به عملکرد خود به عنوان یک روزنامه‌نگار افتخار می‌کند».

آجرلو در توییتر و اینستاگرام خود اضافه کرد: «در پایان دادگاه هم وکلا دقایقی فرصت ارائه دفاعیات خود را داشتند.»

او با اشاره به «پایان جلسات رسیدگی به پرونده» گفت: «منتظر صدور حکم در روزهای آینده هستیم.»

نخستین جلسه از دادگاه بدوی این روزنامه‌نگار که از ۳۰۷ روز پیش تاکنون در زندان است، حدود دو ماه پیش و اوایل خرداد ماه برگزار شد.

دومین جلسه دادگاه الهه محمدی،‌ خبرنگار روزنامه هم‌میهن که او نیز با اتهاماتی مشابه از مهر سال گذشته در زندان است هم فردا (چهارشنبه چهار مرداد) برگزار می‌شود.

نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق در تاریخ ۳۱ شهریور سال گذشته به دلیل گزارشگری درباره وضعیت ژینا (مهسا) امینی از بیمارستان، به وسیله نیروهای حکومتی در خانه خود بازداشت شد.

یک هفته بعد هم الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، به دلیل انتشار گزارش‌هایی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در شهر سقز بازداشت شد.

به این ترتیب این دو روزنامه‌نگار به دلیل اطلاع‌رسانی درباره درگذشت و تشییع مهسا امینی تحت فشار و هدف اتهام‌‌زنی نهادهای امنیتی قرار گرفتند.

جلسات دادگاه این دو خبرنگار محبوس پس از هشت ماه بازداشت موقت به صورت غیر علنی برگزار شد.

وکیلان این دو روزنامه‌نگار پیشتر به ایرادها و اشکالاتی جدی که در روند تحقیقات و رسیدگی به پرونده آنان وجود داشت اشاره کرده و از نقض برخی حقوق مسلم موکلان خود خبر داده بودند.

آنان گفته بودند در جلسه نخست دادگاه، قاضی فرصتی برای دفاع شفاهی یا بیان و ارائه مستندات به آن‌ها نداده‌ است.

سازمان گزارشگران بدون مرز هم با انتشار بیانیه‌ای «محاکمه‌های ساختگی» نیلوفر حامدی و الهه محمدی را محکوم و نحوه رسیدگی به پرونده آن‌ها را «انحراف از عدالت» توصیف کرد و گفت این دو خبرنگار باید فورا آزاد شوند.

این دو روزنامه‌نگار پس از چند بار جابه‌جایی بین زندان‌های اوین تهران و قرچک ورامین در مدت بازداشت، در نهایت یازدهم اردیبهشت سال جاری همراه با تعدادی دیگر از متهمان سیاسی به زندان اوین منتقل شدند.

با گذشت حدود ۱۰ ماه از بازداشت موقت این دو روزنامه‌نگار، آن‌ها همچنان در زندان هستند.

از آغاز خیزش انقلابی ایرانیان در اواخر شهریور سال گذشته، بیش از ۷۰ روزنامه‌نگار بازداشت و تعدادی از آن‌ها با احکام حبس طولانی‌مدت و اتهاماتی سنگین مواجه شدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خلاصه خبرها
عاشقانه‌های مولانا با آرش فولادوند
خبرها
نوا: سپیده رئیس‌سادات

شنیداری

پادکست‌ها