دانشجویان دانشگاه تهران: در برابر پذیرش نیروهای حشدالشعبی مقاومت می‌کنیم

جمعه ۱۴۰۲/۰۴/۲۳

جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران در واکنش به پذیرش نیروهای حشدالشعبی به عنوان دانشجو اعلام کردند حضور این نیروهای نظامی را در دانشگاه نپذیرفته و در برابر آن مقاومت خواهند کرد.

در این بیانیه آمده است: «ما حضور نیروهای نظامی را در دانشگاه چه در لباس رزم و چه در لباس درس نمی‌پذیریم و در برابر آن مقاومت می‌کنیم. اجازه نمی‌دهیم بیش از این نام دانشگاه تهران را حماقت‌ها و بلاهت‌های خودفروختگان طماع و مزدوران دربار لکه‌دار کند.»

این بیانیه افزود: «در این گرگ‌ومیش ما با مقاومت خود با ایستادگی و پایداری نوید فردای روشنی را می‌دهیم که در انتظار ماست. پس نمی‌نشینیم دست روی دست نمی‌گذاریم و به شما اجازه حذف و انکار برابری‌‌طلبان و آزادی‌خواهان را نمی‌دهیم.»

فعالان دانشجویی با اشاره به اینکه پیش‌تر نیز دانشگاه به محل حضور «به‌اصطلاح استادان وابسته و شبه‌نظامیان بسیج» تبدیل شده بود، حضور نیروهای حشدالشعبی را «لشکرکشی به دانشگاه» خوانده و افزودند: « دانشگاه را با حذف و تعلیق و سرکوب از دانشجو خالی کرده‌اند و حالا نیروهای عاریتی گروه‌های ‌نظامی عراقی را جایگزین ما می‌کنند.»

این بیانیه خاطرنشان کرد نیروهای حشدالشعبی در حالی قرار است وارد دانشگاه شوند که دانشجویان به عنوان «صاحب‌خانه» در حبس و اخراج و تعلیق هستند.

فعالان دانشجویی افزودند: «آموزش‌ کالایی، کنکور تجاری و سهمیه‌های سیاسی، تهی‌دستان و زحمت‌کشان را حتی از ورود به دانشگاه ناامید و ناتوان کرده و حالا نیروهای نظامی را جایگزین دانشجویان می‌کنند.»

این بیانیه خاطرنشان کرد اعضای نظامی حشد الشعبی به دانشگاه راه پیدا می‌کنند، اما طبقات پایین و مخالفان ایدئولوژیک جامعه با وجود نخبه بودن توانایی ورود به دانشگاه را ندارند و اگر داشته باشند هم به بهانه‌های مختلف، از حجاب گرفته تا فعالیت دانشجویی، حق تحصیلشان خصمانه سلب می‌شود.

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: «در گرگ‌ومیش تاریخ دانشگاه تهران از سرایندگانِ آوازِ استقلالِ آکادمی رسیده‌ایم به سرسپردگانی که با مدیریت آتش به اختیار مسیر استبداد نظامی را ریل‌گذاری می‌کنند. حضور این افراد در قامت مدیران دانشگاه ماحصلی ندارد جز تداوم حیاتِ چرخۀ بلایا و بحران. امروز می‌دانیم که در دنیای ذهنی حضرات ما نه حقی برای تحصیل‌داریم و نه حقی برای زندگی.»

فعالان دانشجویی خاطرنشان کردند: «۱۰ ماه از شروع قیام ژینا می‌گذرد، قیامی که ما در آن حق حیات را طلب کردیم و امروز حق حیات از مسیر بازپس‌گیری حقوق مدنی می‌گذرد. امروز چاره‌ای جز ایستادگی و پیشروی نداریم چراکه در دوراهی حذف و بقا، انفعال به معنای تلف شدن است.»

هفته جاری، مقام‌های دانشگاه تهران در یک جلسه با برخی رهبران گروه حشد شعبی توافق کردند که اعضای این نیرو و دیگر نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، که «متقاضی تحصیل» هستند، وارد دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه تهران شوند.

روابط عمومی دانشگاه تهران اعلام کرد که در این جلسه که رییس دفتر نمایندگی علی خامنه‌ای در دانشگاه‌ها و معاون تعلیم گروه حشد شعبی حضور داشتند، «گسترش همکاری‌های علمی و فرهنگی دو کشور و گسترش پذیرش دانشجو از کشور عراق با رعایت استانداردهای کیفی مورد تاکید قرار گرفت؛ همچنین تقاضای ادامه تحصیل حشد شعبی در دانشگاه تهران مطرح شد.»

رییس دانشگاه تهران در این جلسه درباره تحصیل اعضای این گروه در دانشگاه تهران گفت: «استانداردهای علمی را درباره دوستان‌مان در حشد شعبی بیشتر از دیگر دانشجویان خارجی اعمال می‌کنیم، زیرا هدف ما ارتقای توانمندی تخصصی مجاهدین مسلمان است.»

تلاش جمهوری اسلامی برای آموزش نیروهای حشد شعبی در سطوح عالی در حالی است که در ماه‌های اخیر گزارش‌های بسیاری از همکاری‌های تهران و این گروه شبه‌نظامی منتشر شده است.

یک ماه پیش، ایران‌اینترنشنال اطلاعاتی را درباره نقش جمهوری اسلامی در تاسیس «المهندس»، بازوی اقتصادی حشد شعبی عراق فاش کرد.

بر اساس این اطلاعات، شرکت «المهندس» در عراق که نامش از «ابومهدی المهندس»، معاون اجرایی کشته شده سازمان مسلح حشد شعبی عراق گرفته شده، با کمک مستقیم محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، وارد «پیمانکاری و گرفتن پروژه‌های بزرگ عمرانی» در این کشور شده است.

بر اساس این گزارش، ایجاد این شرکت نیز نه تنها منجر به افزایش نفوذ نظامی و اقتصادی این گروه مسلح در عراق خواهد شد بلکه تکرار تجربه قرارگاه خاتم الانبیا است که به بازوی اقتصادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران تبدیل شده است.

هم‌زمان در بودجه سه سال آینده عراق، بودجه حشد شعبی افزایش یافته و مبلغ سه تریلیون و ۷۴۳ میلیارد دینار برای این سازمان مسلح اختصاص داده شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها