گروه قیام تا سرنگونی، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق، در ادامه افشای اسناد به دست آمده از هک نهاد ریاستجمهوری، صورت جلسه نشست علی باقری، معاون سیاسی وزارت خارجه با مقامات دیگر با هدف «مدیریت» سیاسی و دیپلماسی عمومی موضوع فروش پهپادهای ایرانی به روسیه را منتشر کرد.
در این جلسه تصمیم گرفته شده که «پکیجی از تدابیر لازم برای مدیریت مساله پهپادها» در حوزههای سیاسی، حقوقی و دیپلماسی عمومی تهیه و در آن احتمال مصالحه آمریکا و روسیه بر سر اوکراین نیز در نظر گرفته شود.
در نشست معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی با مقامات دیگر در چهارم دی ماه ۱۴۰۱، پیشنهاد شده که حسین امیرعبداللهیان با وزیر خارجه اوکراین به صورت تلفنی گفتوگو کند و در عین حال اعلام شده که برای مذاکره با اوکراین، هماهنگی با روسیه انجام شود.
بر اساس این سند، در نشست باقری کنی با مقامات دیگر، اعلام شده: «در دور قبل مذاکرات با اوکراین هیچ تعاملی با روسیه نداشتیم و مورد گلایه طرف روس قرار گرفت.»
محسن بهاروند، معاون حقوقی وزارت خارجه، در این جلسه خواستار هماهنگی بیشتر ایران و روسیه در موضوع پهپادها شده و گفته که جمهوری اسلامی موضوع فروش پهپاد به روسیه (قبل از جنگ) را تایید کرده، اما روسیه این موضوع را تکذیب کرده است.
او همچنین گفته است: « باید ببینیم در تعامل با روسیه تا کجا میخواهیم پیش برویم. ما نمیدانیم که به سمت(فروش) موشک یا سایر تسلیحات نیز خواهیم رفت یا نه. اگر موضوع صرفا محدود به پهپاد شود شاید بتوانیم اوکراینیها را راضی کنیم.»
در این جلسه همچنین بهزاد صابری انصاری، مدیر کل سابق حقوقی وزارت خارجه، گفته: «ما وارد یک منازعه جهانی شدهایم و این برای آینده کشور تعیینکننده است.»
این سند در حالی منتشر شده که مقامهای جمهوری اسلامی کمک تسلیحاتی خود به روسیه در جنگ اوکراین را انکار میکنند.
با این حال گزارشهای مختلف از حضور مستشارهای نظامی ایران در کریمه برای آموزش کار با پهپاد به نیروهای روسیه در حمله به اوکراین و نیز تصمیم احتمالی جمهوری اسلامی برای ساخت خط تولید پهپاد در روسیه و نیز ارائه موشک بالستیک به مسکو حکایت دارد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، هفته پیش با اشاره به اینکه روسیه در ماه گذشته میلادی صدها پهپاد جدید از ایران دریافت کرده، گفته بود که جمهوری اسلامی به مسکو تجهیزات لازم را برای ساخت کارخانه پهپاد ارائه کرده و روسیه میتواند اوایل سال آینده پهپاد ایرانی تولید کند.
آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، استرالیا و نیوزیلند تاکنون جمهوریاسلامی را به دلیل ارائه پهپاد به روسیه در جنگ اوکراین، هدف چندیدن دور تحریم قرار دادهاند.