سپیده رشنو با نشر عکسی بدون حجاب اجباری در اینستاگرامش نوشت دانشگاه الزهرا به دلیل نداشتن «پوشش تحمیلی»، دو ترم تعلیقش کرده. این داستاننویس معترض به حجاب اجباری تیر گذشته پس از انتشار ویدیوی درگیریاش با یک زن حامی حکومت در اتوبوس، بازداشت و با پخش اعتراف اجباری، موقتا آزاد شد.
رشنو روز شنبه ۲۳ اردیبهشت در اینستاگرام عکسی بدون حجاب اجباری از خود منتشر کرد و گفت در کمیته انضباطی دو صفحه سفید به او داده و گفتند دفاعات را بنویس که او در پاسخ نوشته است: «به عنوان یک شهروند برای لباسی که میپوشم حق انتخاب دارم.»
این داستاننویس که به دلیل نداشتن حجاب اجباری از فروردین ماه امسال از ورود به دانشگاه الزهرا منع شده، به تازگی حکم کمیته انضباطی را دریافت کرده که بر اساس آن، «دو ترم منع از تحصیل (تعلیق) با احتساب سنوات» شده است.
سپیده رشنو همچنین درباره روند بررسی پروندهاش در کمیته انضباطی نوشت: «گفتند دو ترم برو مرخصی. گفتم مرخصی اجباری نمیروم. تعلیق کردند. گفتم من بعد از دو ترم تعلیق برمیگردم ولی با همین پوشش برمیگردم. گفتند آن موقع هم ممنوعالورود میشوی. به اسم تعلیق اخراج میکنند، سر کلاس راه نمیدهند آدم را.»
خانم رشنو که علاوه بر تعلیق، پیش از این به دلیل برداشتن حجاب اجباری از سر،بازداشت هم شده است، در پست اینستاگرامی خود تاکید کرد: «ما ایستادهایم که تنها چیزی که از خودِ آزادی زیباتر است، "ایستادن برای آزادی" است.»
مرداد سال گذشته سایت هرانا از انتقال سپیده رشنو به بیمارستان به دلیل «ضرب و جرح برای اخذ اعترافات اجباری» خبر داده و گفته بود او همراه تعداد زیادی مامور، شبانه به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده تا به دلیل «خطر خونریزی داخلی ناشی از ضربه در ناحیه شکمی» از او عکسبرداری شود.
رشنو اواسط تیر ماه ۱۴۰۱ و پس از انتشار ویدیوی مقاومتش در یک اتوبوس در برابر تذکر حجاب اجباری یک زن محجبه در شبکههای اجتماعی، بازداشت شد.
پس از آن گزارش شد که رشنو به یکی از بازداشتگاههای سازمان اطلاعات سپاه موسوم به بند یک-الف منتقل شده و از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده محروم مانده است.
همان زمان، جمعی از کاربران در کارزاری با هشتگ «سپیده کجاست» به ادامه بازداشت و بیخبری از این زن معترض به حجاب اجباری، اعتراض کردند..
صداوسیمای جمهوری اسلامی شامگاه هشتم مرداد در بخش خبری ۲۰:۳۰ با صدای آمنهسادات ذبیحپور که از او با عنوان یک «بازجوخبرنگار» نام برده میشود، برای اولین بار و پس از چندین روز بیخبری، سپیده رشنو را نشان داد.
در پی پخش اعتراف اجباری سپیده رشنو از تلویزیون جمهوری اسلامی، موجی از محکومیت این اقدام و همدلی با رشنو در شبکههای اجتماعی به راه افتاد.