در پی راه افتادن کارزارهای جدید علیه حجاب اجباری و گشت ارشاد، مقامهای جمهوری اسلامی در اظهارنظرهای مختلف خشم خود را نسبت به این کارزارها نشان دادند. همزمان گزارشها حاکی از حضور پررنگ مافیای چادر مشکلی در بازار ایران است.
محمدمهدی حسینی همدانی، امام جمعه کرج و نماینده خامنهای در استان البرز، روز جمعه ۳۱ تیر درباره کارزار «من محجبه و مخالف گشت ارشادم» که در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است گفت: «دشمن چون در برنامههایی که برای ۲۱ تیر ماه (روز عفاف و حجاب) داشت پیروز نشد، امروز این پویش را راه انداخته است.»
او در ادامه گفت که این پویش «مشابه قرآن بر سر نیزه کردن سپاه معاویه در جنگ صفین است.»
فعالان و گروههای مخالف حجاب اجباری از روز سهشنبه ۲۱ تیر ماه کارزار گسترده خود با عنوان «حجاب بیحجاب» را در چارچوب نافرمانی مدنی و به منظور مخالفت عملی با حجاب اجباری و برخوردهای خشونتآمیز حکومتی آغاز کردند.
به دنبال آن و در پی حمایت گسترده زنان از این کارزار در شهرهای مختلف، مقامهای حکومتی با واکنشهای شدیداللحنی خواهان افزایش برخورد با زنان شدند.
احمد وحیدی، وزیر کشور، درباره تصاویر و ویدئوهای این کارزار گفت: «بعضی از این موارد اصلا مربوط به داخل نیست و از خارج حمایت و اداره میشود.»
از سوی دیگر بنا بر اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، نازی زندیه، دانشجوی ۲۱ ساله، روز یکشنبه ۲۶ تیر از سوی مأموران امنیتی در ارتباط با کارزار «حجاب بیحجاب» در تهران بازداشت شده است.
اکنون نیز علاوه بر پویش «من محجبه و مخالف گشت ارشادم» که از سوی زنان محجبه به راه افتاده، کارزار دیگری نیز با عنوان «مخالف حجاب اجباری هستیم» با شعار «در این اتحاد همراه شوید» در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است.
حبیبالله شعبانی، نماینده خامنهای در همدان، روز جمعه درباره این کارزار گفت ایجاد کارزار «نه به حجاب اجباری» خلاف قانون کشور است.
جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس اما اعتراف کرد که «گشت ارشاد تا به امروز نتیجه مثبتی نداشته است.»
اصرار مقامهای جمهوری اسلامی بر حجاب اجباری در حالی است که حتی رسانههای حکومتی هم از وجود مافیای چادر مشکی در بازار ایران خبر میدهند.
باشگاه خبرنگاران جوان روز پنجشنبه ۳۰ تیر در گزارشی بر اساس آمار اتحادیه بنکداران و طاقهفروشان پارچه تهران نوشت به طور کلی ۸۰ میلیون متر چادر مشکی نیاز کشور است که فقط ۱۰ درصد آن تولید داخلی است.
بر اساس این گزارش، بقیه نیاز ایران به چادر مشکی از کشورهایی مثل ژاپن، چین و کره جنوبی وارد میشود و «چیزی بالغ بر ۴۵ درصد» چادر مشکلی در ایران، «به صورت قاچاق» وارد کشور میشود.»