.۱۳ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۴:۴۴یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۳ شاهزاده رضا پهلوی: مردم با بایکوت انتخابات، بزرگترین نافرمانی مدنی تاریخ خود را رقم زدند
شاهزاده رضا پهلوی در ایکس نوشت مردم ایران ۱۱ اسفند با اتحادی کمنظیر در بایکوت انتخابات، بزرگترین نافرمانی مدنی تاریخ خود را رقم زدند. این فقط یک سکوت اعتراضی علیه جمهوری اسلامی نبود، بلکه نقطه عطف مهمی در مسیر و شیوه مبارزه برای بازپسگیری ایران بود.
او افزود: «من به تکتک شما که در این نافرمانی مدنی بزرگ همراه شدید، افتخار میکنم. بدانید که آنچه رقم زدید، چراغ راه پیش روی ماست.»
.۱۳ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۴:۳۷یکشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۳ محمدعلی ابطحی: آنها که رای ندادند و یا رای سفید دادند، اکثریت ملت ایران هستند
محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب، گفت: گمان نمیکنم هیچیک از دستگاههای حاکمیتی از میزان حضور مردم در انتخابات راضی باشند. آنها که رای ندادند و یا رای سفید دادند، اکثریت ملت ایران هستند.
او افزود: خالصسازیای که در انتخابات تهران با عبور از اصولگرایان به «افراطیان تابلودار» اتفاق افتاد، میتواند خسارتهای زیادی به بار آورد.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۳۹شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ نازنین بنیادی: در انتخابات، مردم نشان دادند جمهوری اسلامی را نمیخواهند
نازنین بنیادی در ایکس نوشت: «مردم فرهیخته ایران با نمایشی جانانه از همبستگی ملی و اراده آهنین برای براندازی، با حضور کمرنگ در انتخابات، رندانه نشان دادند که جمهوری اسلامی خواست آنها نیست.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۳۹شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ .۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۵۴شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ نماینده جدید مجلس: طرح «عفاف و حجاب» و «اینترنت ملی» در اولویت قرار دارند
قاسم روانبخش، نماینده راهیافته به مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه قم، در نخستین مصاحبه منتشر شده به عنوان نماینده مجلس گفت که طرحهای «عفاف و حجاب» و «صیانت از کاربران فضای مجازی» باید در اولویت مجلس جدید قرار بگیرد.
طرح «صیانت از کاربران فضای مجازی» برای محدودتر کردن اینترنت و طرح «عفاف و حجاب» برای مقابله با پوشش اختیاری شهروندان است.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ فاصله ۲ هزارتایی آرای باطله در شهریار با نماینده این شهر
بنا بر اعلام ستاد انتخاباتی کشور، حسین حقوردی با کسب ۵۶ هزار و ۵۲۹ رای به عنوان نماینده شهریار، قدس و ملارد راهی مجلس شورای اسلامی شد. اما این در حالی است که بر اساس گزارش رسانههای ایران، تعداد آرای باطله در این حوزه ۵۴ هزار و ۱۹۵ رای بوده که با منتخب این حوزه حدود ۲ هزار رای فاصله دارد.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۱۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ محمد امامی کاشانی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، در سن ۹۲ سالگی درگذشت
محمد امامی کاشانی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران بر اثر ایست قلبی در منزل درگذشت.
امامی کاشانی پس از ثبتنام در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، از نامزدی این مجلس کنارهگیری کرد. اطرافیانش علت این تصمیم را «شرایط جسمانی» او عنوان کرده بودند.
طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، گفته بود که امامی کاشانی به دلیل «شرایط جسمانی» انصراف داده است.
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و رییس مجلس خبرگان رهبری، از دیگر چهرههایی بود که برای این دوره مجلس خبرگان ثبت نام نکرد.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۳۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ احتمال کشیده شدن انتخابات مجلس در حوزه تهران به دور دوم
عباس جوهری، رییس ستاد انتخابات استان تهران گفت که با توجه به نتایج اولیه اعلام شده، احتمال کشیده شدن انتخابات در حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به دور دوم وجود دارد چرا که باید نمایندگان حائز ۲۰ درصد آرا شوند.
او افزود اگر انتخابات به دور دوم کشیده شود، در اردیبهشتماه سال بعد برگزار میشود.
استاندار تهران نیز گفت که هنوز آرای «هزار صندوق» در این استان شمارش نشده است و ابراز امیدواری کرد که شمارش آرا تا ظهر یکشنبه پایان یابد.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۵۱شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ اعتمادآنلاین: نفر اول انتخابات مجلس در تهران از مخالفان برجام و طرفدار طالبان است
اعتمادآنلاین درباره محمود نبویان که در نتایج اولیه نفر اول انتخابات مجلس در تهران شده، نوشت که نبویان از مخالفان سرسخت مذاکرات هستهای و برجام است و بارها علیه این توافق سخن گفته است.
بر اساس این گزارش، او همچنین با پیوشتن ایران به افآیتیاف مخالف است و معتقد است که آمریکا می خواهد با اقدام اقتصاد ایران را قفل کند.
بر اساس این گزارش، نبویان معترضان خیزش سراسری اخیر در ایران را نیز «آدمهایی هوس باز و به دنبال فحشاء و هوسرانی در جامعه» خواند.
او همچنین با تمجید از طالبان گفته است: درباره طالبان که امروز حاکم بر افغانستان است، تصور برخی از افراد آن است که این افراد تروریست هستند که این تصور خلاف واقع است.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۳۲شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ شورای نگهبان انتخابات روز جمعه را «حماسه» نامید
شورای نگهبان بدون اشاره به رای ندادن اکثریت مردم ایران در انتخابات، آن را «حماسه» نامید.
این شورا در بیانیهای اعلام کرد: «این بار نیز حضور مردم حجم سنگین جنگ روانی دشمن برای بیرونق کردن انتخابات را از بین برد».
شورای نگهبان یا وزارت کشور هنوز آمار رسمی میزان مشارکت در انتخابات را اعلام نکرده است.
رسانههای ایران تاکید کردند که مشارکت در انتخابات روز جمعه کمترین میزان مشارکت در ۱۲ دور انتخابات مجلس بعد از انقلاب است.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۲۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ مصطفی پورمحمدی از راهیابی به مجلس خبرگان رهبری بازماند
مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و وزیر پیشین اطلاعات و دادگستری، از راهیابی به مجلس خبرگان رهبری بازماند.
پورمحمدی، از چهرههای امنیتی-قضایی و عضو هیات مرگ اعدام زندانیان سیاسی در سال۶۷ است.
او پیشتر گفته است: «جمهوری اسلامی ایران مردمیترین و دموکراتیکترین نظام در جهان است».
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۰۴شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ مولوی عبدالحمید: هر حکومتی که دنبال چینش مدیران وابسته و ضعیف بوده، به بنبست رسیده
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در شبکه اجتماعی ایکس بدون اشاره مستقیم به انتخابات نوشت: «هر حکومتی که دنبال چینش مدیران وابسته و ضعیف بوده و با نادیده گرفتن تنوع موجود در ملتش، به خالصسازی و یکدست نمودن حکومت پرداخته، در نهایت به بنبست رسیده است.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۴۷شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ انتقال عبدالرسول مرتضوی به بازداشتگاه وزارت اطلاعات پس از اعتراض به انتخابات
بر اساس خبر رسیده به ایراناینترنشنال، عبدالرسول مرتضوی، از مجروحین جنگ ایران و عراق و از امضاکنندگان نامه استعفای علی خامنهای به دلیل انتشار فایل صوتی، از زندان اصفهان به بازداشتگاه وزارت اطلاعات این شهر منتقل شده است.
عبدالرسول مرتضوی در یک فایل صوتی با اعتراض به سوءاستفاده از کودکان برای نمایش انتخابات و مخالفت آسیبدیدگان جنگ، گفته بود «تف بر این انتخابات».
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۳۶شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ نتایج اولیه انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران اعلام شد
نتایج اولیه انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران اعلام شد و محمود نبویان با ۱۲۰ هزار رای نفر اول شد.
بر اساس این اعلام، حمید رسائی ۱۰۳۱۷۷ با رای، امیرحسین ثابتی منفرد با ۹۷۶۵۳ رای و محمدباقر قالیباف ۹۴۸۵۵ با رای رتبههای بعدی را به دست آوردند.
باقی نامزدها هر یک کمتر از ۱۰۰ هزار رای به دست آوردهاند.
قالیباف اکنون ریاست مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد.
این میزان رای، بر اساس شمارش آرای ۱۹۶۰ شعبه از ۵ هزار شعبه حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس است.
رسانههای ایران تاکید کردند که مشارکت در انتخابات روز جمعه کمترین میزان مشارکت در ۱۲ دور انتخابات مجلس بعد از انقلاب است.
علی خضریان، نماینده تهران در مجلس، بدون اشاره به رای ندادن اکثریت مردم ایران در انتخابات، گفت: «مردم در انتخابات شرکت کردند چون اعتقاد به اصلاح امور در داخل کشور دارند.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۱۹شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ پیشبینی یک اقتصاددان درباره رکود اقتصادی پس از انتخابات
حسن منصور، اقتصاددان از واکنش ارز و بازار به نتیجه انتخابات میگوید و بر احتمال افزایش رکود اقتصادی در ایران پس از انتخابات روز جمعه تاکید میکند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ یک مخاطب ایراناینترنشنال: ملت ایران تودهنی محکمی به نظام استبداد دینی زد
یکی از مخاطبان با ارسال ویدیویی برای ایراناینترنشنال، با اشاره به شرکت نکردن مردم در انتخابات میگوید: «تبریک به ملت ایران که تودهنی محکمی به نظام استبداد دینی جمهوری اسلامی زد.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۱۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ محمدباقر قالیباف در رتبه چهارم انتخابات مجلس در تهران
بر اساس گزارشهای رسانهای، پس از شمارش بیش از ۴۰ درصد آرای تهران در انتخابات مجلس، محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، در رتبه چهارم قرار دارد.
بر اساس این گزارشها، علی مطهری، نایب رییس پیشین مجلس، در فهرست ۶۰ نفر اول تهران هم قرار ندارد.
حسین جلالی، نماینده فعلی رفسنجان در مجلس، در این حوزه انتخابیه سوم شد و به مجلس راه نیافت.
بر اساس اعلام فرمانداری شهرستان ساوجبلاغ، محمدحسین رنجبران، مجری سابق صدا و سیما تنها با کسب ۱۱ هزار و ۴۰۸ رای، موفق نشد به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۳۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال: آمار واقعی مشارکت حتی به ۲۰ درصد هم نمیرسد
یکی از مخاطبان با ارسال ویدیویی برای ایراناینترنشنال میگوید: «جمهوری اسلامی میزان شرکت در انتخابات را ۴۰ درصد اعلام کرده. معلوم است دیگر نتوانستهاند بیشتر از این اعلام کنند و آمار واقعی حتی به ۲۰ درصد هم نمیرسیده.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۱۴شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ خبرنگار لبنانی که روز جمعه ۱۱ اسفند در محل اخذ رای حسینیه «امامخمینی» از علی خامنهای چفیهای هدیه گرفت، در صداوسیما ماجرا را شرح داد.
او گفت: «من فریاد زدم که از لبنان هستم و شما را خیلی دوست داریم. خامنهای از دیدن من غافلگیر شد. من اصلا خجالت نکشیدم و با جرات گفتم.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ آرای باطله در شهر یزد جایگاه دوم را در انتخابات مجلس به دست آورد
بر اساس گزارشهای رسمی از نتایج انتخابات مجلس در یزد، آرای باطله با ۲۹ هزار و ۳۰۳ رای، جایگاه دوم را در این شهر به دست آورده است.
پیشتر اعتمادآنلاین نوشت که بخش قابل توجهی از شرکتکنندگان به دلایل واضح، رای باطله به صندوق انداختهاند.
هنوز مشخص نیست در انتحابات اخیر چند درصد آرا، باطله هستند اما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، آرای باطله رتبه دوم جدول ردهبندی آرا را به خود اختصاص داد که در تاریخ انتخابات ایران، بیسابقه بود.
در آن انتخابات، بر اساس آمارهای رسمی، ۱۲/۸۸ درصد آرای ریخته شده به صندوق، باطله بودند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۴۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ یک سخنرانی قدیمی از خامنهای: مشارکت ۴۰ درصدی ننگ است
در شرایطی که رسانههای ایران اعلام کردهاند میزان مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ۴۱ درصد بوده، قسمتی از یک سخنرانی قدیمی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در انتقاد از مشارکت ۴۰ درصدی در انتخابات دیگر کشورها در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
او در این سخنرانی میگوید چنین میزان مشارکتی «ننگ» است.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ واکنش رسانههای آلمان به انتخابات ایران
رسانههای آلمان انتخابات روز گذشته در ایران را کمرونقترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی توصیف کردند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۳۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ افزایش قیمت دلار یک روز پس از برگزاری انتخابات
یک روز پس از برگزاری انتخابات در ایران، نرخ هر دلار آمریکا از مرز ۶۰ هزار تومان عبور کرد. قیمت سکه طلا نیز به ۳۵ میلیون تومان رسید.
پیشتر ناظران و کارشناسان بازار ارز پیشبینی کرده بودند پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی، فنر دلار در ایران رها خواهد شد.
بیشتر بخوانید: رکوردشکنی قیمت دلار و طلا با پایان انتخابات در ایران
همزمان سایت اقتصاد ۲۴، در گزارشی درباره وضعیت فقر در جامعه ایران نوشت: «تقریبا از هر سه ایرانی یک نفر زیر خط فقر قرار دارد. وقتی ۳۰ درصد از مردم زیر خط فقر قرار دارند، تا پایان سال ۱۴۰۲، این رقم به ۳۷ تا ۴۰ درصد میرسد چون تورم بالاست و دستمزدها ثابت.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۱۲شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ احمد علمالهدی در انتخابات خبرگان خراسان رضوی سوم شد
احمد علمالهدی، نماینده خامنهای در استان خراسان رضوی، در انتخابات مجلس خبرگان در این استان در جایگاه سوم قرار گرفت اما به این مجلس راه یافت.
علمالهدی پدر همسر ابراهیم رئیسی و امام جمعه مشهد است.
او پیشتر گفته بود کسی که بگوید من در انتخابات شرکت نمیکنم بر اساس روایت پیامبر، مسلمان نیست.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ اعلام تخلفات انتخاباتی از سوی مقامهای رسمی
مهدی قویدل، دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان کرمان گفت: «در روز اخذ رای در کل استان ۹۸ پرونده تخلف انتخاباتی تشکیل شده که ۸۵ نفر از متخلفان مرد و مابقی زن بودهاند.»
ابراهیم حمیدی، رییس کل دادگستری استان کرمان نیز گفت: «مهمترین تخلفات ثبت شده بر اساس فراوانی، خرید و فروش آرا بوده که متخلفان شناسایی و دستگیر شدند.»
حسن رجبی، دادستان قزوین هم گفت: «تا قبل از پایان زمان انتخابات در شب گذشته، ۳۶ نفر به دلیل تخلف بهویژه در حوزه خرید و فروش رای دستگیر شدند.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۴۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ .۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ محمدعلی ابطحی شرکت نکردن محمد خاتمی در انتخابات را تایید کرد
محمدعلی ابطحی، از چهرههای نزدیک به محمد خاتمی، شرکت نکردن خاتمی در انتخابات را تایید کرد.
ابطحی روز شنبه در رسانه اجتماعی ایکس از رای ندادن خاتمی خبر داد.
پیشتر آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تایید کرد رییسجمهوری پیشین در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نکرده است.
این نخستین بار است که محمد خاتمی در انتخابات شرکت نمیکند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۱شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ از سر گرفته شدن اعتراضات ایرانیان خارج از کشور علیه جمهوری اسلامی
یک روز پس از برگزاری انتخابات در ایران، ایرانیان خارج از کشور اعتراضات خود علیه جمهوری اسلامی را از سر گرفتند.
تصاویر رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهند تعدادی از ایرانیان مقیم شهر بریزبن در استرالیا، روز شنبه ۱۲ اسفند ماه با حضور در مرکز این شهر، به کارزار جهانی «نه به اعدام در ایران» پیوستند. این تجمع با هدف اعتراض به احکام اعدام در ایران از ابتدای انقلاب سال ۵۷ تا کنون برگزار شد.
تجمعکنندگان گفتند اعتراضشان به اعدام اگر چه در چند سال گذشته اشاره بیشتری به احکام صادر شده و اجرای آن برای کنشگران سیاسی و اجتماعی داشته است اما تمامی احکام اعدام با هر اتهام و دلیلی را شامل میشود.
آنها خواستار بر چیده شدن حکم اعدام به صورت عمومی شدند.
حاضران در این تجمع تاکید کردند این برنامه وابسته به هیچ دسته یا گروه سیاسی خاصی نبوده و تنها همگام با کارزار عمومی «نه به اعدام» بر پا شده است.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ ابراهیم رئیسی بار دیگر نماینده مجلس خبرگان رهبری شد
وزارت کشور جمهوری اسلامی اعلام کرد از میان آرای ماخوذه در حوزه انتخابیه خراسان جنوبی در انتخابات مجلس خبرگان، ابراهیم رئیسی با کسب بیش از ۸۲ درصد آرای صحیح، نماینده مجلس خبرگان رهبری شد.
او در پیامی، بدون اشاره به میزان مشارکت در انتخابات گفت: «حضور پر از ایمان و امید شما مردم فهیم و موقعشناس، "نه بزرگ" به جبهه ضدبشری استکبار و پنبه کردن رشته میلیاردها دلار هزینهکرد آنها برای طراحی و اجرای این سناریوی مزورانه بود.»
پیش از این رقیب نداشتن رئیسی در این حوزه انتخابیه جنجالی شده بود و یک نامزد دیگر مجلس خبرگان از حوزه انتخابیه دیگری به استان خراسان جنوبی منتقل شد.
حسن روحبخش، نامزد رقیب رئیسی در انتخابات مجلس خبرگان در خراسان جنوبی، درباره تغییر حوزه انتخابیه خود گفته بود: «دیدم اگر نروم انتخابات آنجا برگزار نخواهد شد. یکی از رفقا گفت که آنجا کسی نیست، شما میآیید؟ گفتم بله که میآیم.»
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۱۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ یک نماینده کنونی از تخلفات در انتخابات خبر داد
محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی که در این دوره از انتخابات موفق به ادامه حضور در مجلس نشد، خبر داد «خرید و فروش رای، اعطای هدایای گسترده به منظور تاثیر در انتخابات و انجام تبلیغات خارج از ضوابط» از جمله تخلفات گسترده در انتخابات بوده است.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۳۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ عدم مشارکت چهرههای سرشناس اصلاحطلب در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری
آذر منصوری، رییس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تایید کرد که محمد خاتمی، رییسجمهوری پیشین در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت نکرده است.
او در پستی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «پایان زمان رایگیری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد و سید محمد خاتمی در این انتخابات رای نداد. او قبلا نیز از راهبرد جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات حمایت کرده بود.»
این نخستین بار است که محمد خاتمی در انتخابات شرکت نمیکند.
در دورههای پیشین، او برای شرکت در انتخابات فراخوان داده بود.
در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ که اولین انتخابات پس از اعتراضات سال ۱۳۸۸ بود، رسانهها از حضور و «رای دادن پنهانی» او در حوزه انتخابیه دماوند خبر دادند.
جبهه اصلاحات پیش از این اعلام کرده بود در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شرکت نخواهد کرد.
شماری از احزاب و چهرههای موسوم به اصلاحطلب از جمله در تهران خواستار شرکت در انتخابات برای «گشودن روزنه» شدند و از فهرست «صدای ملت» علی مطهری حمایت کردند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ بیاعتمادی مردم به آمارهای حکومتی درباره انتخابات
گزارشهای منتشر شده از ایران نشان میدهند شهروندان نسبت به آمارهای حکومتی درباره انتخابات تردید دارند.
یکی از مخاطبان یک روز بعد از برگزاری انتخابات، با ارسال ویدیویی برای ایراناینترنشنال خطاب به علی خامنهای میگوید: «نیایی بگی ۳۸ درصد، ۴۵ درصد، ۶۰ درصد شرکت کرده بودند که باور نمیکنیم. اگر بگی ۱۰ درصد، شاید قبول کنیم که اون هم اگه واقعا ۱۰ درصد مردم شرکت کرده باشند.»
پیشتر محمود صادقی، نماینده پیشین تهران در مجلس، با زیر سوال بردن میزان مشارکت در انتخابات، در پستی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «دوره قبل که مشارکت ۴۲/۵ درصد اعلام شد گفتند علتش کرونا بوده. حالا رسیدن به زیر این نصاب برایشان یک پیروزی است!»
خبرگزاریهای وابسته به حکومت همزمان با پایان زمان رایگیری از مشارکت حدودا ۴۰ درصدی در انتخابات خبر دادند. این در حالی است که تصاویر منتشر شده از سوی شهروندان و خلوتی چشمگیر حوزههای رایگیری حکایت از آن داشته است که میزان واقعی مشارکت در انتخابات روز جمعه، بهمراتب کمتر از ارقام اعلامشده از سوی مقامها و رسانههای رسمی جمهوری اسلامی است.
برخی نظرسنجیهای پیش از انتخابات، حداکثر مشارکت در انتخابات را بین ۲۵ تا ۳۹ درصد تخمین زدند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۷:۴۵شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ راه نیافتن برخی چهرههای نزدیک حکومت به مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان
بر اساس گزارشها، برخی از چهرههای حکومتی نتوانستند در انتخابات مجلس شورای اسلامی یا مجلس خبرگان به پیروزی برسند.
بر اساس اعلام نتایج انتخابات مجلس خبرگان در حوزه مازندران، از بین پنج نامزد این انتخابات، چهار نفر به مجلس خبرگان راه یافتند و صادق آملی لاریجانی، رییس پیشین قوه قضاییه و رییس فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جایگاه پنجم قرار گرفت و از راه یافتن به این مجلس بازماند.
آملی لاریجانی از اعضای مجلس خبرگان رهبری در دورههای سوم، چهارم و پنجم از استان مازندران و عضو فقهای شورای نگهبان بوده است.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران گزارش داد بر اساس اخبار غیررسمی محمدباقر نوبخت، محمدرضا باهنر، علیاصغر عنابستانی و محمدرضا پورابراهیمی، از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماندهاند.
به گزارش این خبرگزاری، نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل و از یاران شناخته شده حسن روحانی در رشت علیرغم حمایت علی لاریجانی نتوانست به مجلس راه پیدا کند.
او پیش از این در دورههای سوم تا ششم مجلس شورای اسلامی حضور داشت.
بر اساس این گزارش، در کرمان نیز محمدرضا باهنر و محمدرضا پورابراهیمی از راه یافتن به مجلس بازماندند.
باهنر بهویژه در دهههای ۷۰ و ۸۰ از چهرههای شاخص اصولگرا به شمار میآمد که در سالهای اخیر حضوری کمرنگتر در فضای سیاسی داشته است.
او که در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، در دورههای دوم تا نهم، به جز دوره ششم، در مجلس حضور داشت.
نام علیاصغر عنابستانی بهویژه به دلیل زدن سیلی به یک سرباز راهنمایی و رانندگی در سال ۱۳۹۹ شناخته میشود.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۷:۳۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ رسانههای ایران: پایینترین میزان مشارکت رقم خورد
در حالی که وزارت کشور و شورای نگهبان آمار دقیق میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس دوازدهم را اعلام نکردهاند، خبرگزاری دولت این میزان را ۴۱ درصد اعلام کرد.
طبق اعلام خبرگزاری دولت، از ۶۱ میلیون ایرانی واجد شرایط رای دادن، ۲۵ میلیون نفر پای صندوقهای رای رفتند.
برخی رسانههای ایران تاکید کردند این کمترین میزان مشارکت مردم ایران در ۱۲ دور انتخابات مجلس بعد از انقلاب است.
اعتمادآنلاین نوشت تا قبل از انتخابات ۱۱ اسفند، پایینترین نرخ مشارکت مربوط به مجلس یازدهم با ۴۲/۵۷ درصد بود که ریاست آن با محمدباقر قالیباف است و اینک، رکورد کاهش مشارکت، باز هم شکسته شده است.
این رسانه افزود: «در سال ۱۳۹۸ که انتخابات مجلس یازدهم برگزار شد، میزان مشارکت برای اولین بار به زیر ۵۰ درصد رسید و در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای سال ۱۴۰۰ نیز این مشارکت زیر ۵۰ درصدی ادامه یافت (۴۸/۸ درصد) و اکنون در سال ۱۴۰۲، بار دیگر شاهد مشارکت زیر ۵۰ درصدی در دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان هستیم.»
به نوشته اعتمادآنلاین، بخش قابل توجهی از شرکتکنندگان نیز به دلایل واضح، رای باطله به صندوق انداختهاند.
هنوز مشخص نیست در انتحابات اخیر چند درصد آرا، باطله هستند اما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، آرای باطله رتبه دوم جدول ردهبندی آرا را به خود اختصاص دادند که در تاریخ انتخابات ایران، بیسابقه بود.
در آن انتخابات، بر اساس آمارهای رسمی، ۱۲/۸۸ درصد آرای ریخته شده به صندوق، باطله بودند.
.۱۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۷:۰۰شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۲ تحولات روز رایگیری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان
تحولات روز رایگیری انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات خبرگان رهبری را که روز جمعه ۱۱ اسفند برگزار شد، اینجا بخوانید.