سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس: با حذف ارز دولتی دارو مردم را به قتل می‌رسانیم

در ادامه نگرانی‌ها درباره موج جدید افزایش هزینه‌های درمان در ایران، سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت دولت با حذف ارز دولتی دارو در سال جدید مردم خود را به قتل می‌رساند. مخاطبان ایران‌اینترنشنال نیز گفته‌اند با افزایش قیمت‌ها درمان برایشان پرهزینه و طاقت‌فرسا شده است.

اسحاقی، یک‌شنبه ۳۱ فروردین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به حذف ارز دولتی دارو در سال جدید، گفت: «دولت باید از کشتن مردم خودداری کند. این را به جد دارم می‌گویم، اگر ارز دولتی از دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی حذف شود، دولت مردم خود را به قتل می‌رساند.»

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با هشدار درباره تبعات حذف ارز دولتی دارو گفت: «ما شاهد استیصال و درماندگی مردم در حوزه درمان خواهیم بود و از آن‌جا که هزینه درمان افزایشی بین ۲۰ تا ۳۰ برابری خواهد داشت، مطمئنا مردم برای درمان مراجعه نخواهند کرد و ما شاهد وضعیتی مشابه وضعیت کرونا خواهیم بود که منجر به کشته شدن مردم می‌شود.»

او ادامه داد: «امروز ۸۰ درصد هزینه درمان از جیب بیمار پرداخت می‌شود و فقط ۲۰ درصد آن را بیمه‌ها آن هم با تاخیر پرداخت می‌کنند.»

علی اکبر عیوضی، دبیر کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، ۲۸ فروردین گفت: «دارو و درمان تبدیل به معضلی جدی شده و قیمت دارو به قدری زیاد است که بیمه‌‌ها هم جوابگو نیستند.»

عیوضی با اشاره به این‌که بیمارستان‌ها بیمارانی توان پرداخت هزینه‌های بستری شدن را ندارند، با خشونت طرد می‌کنند و به خیابان می‌اندازند، گفت که وضع دارو و درمان بحرانی‌تر می‌شود.

از دیگر سو، اکبر عبداللهی‌اصل، رییس سازمان غذا و دارو با اعلام این‌که بانک مرکزی از تامین ارز موردنیاز تامین دارو سر باز می‌زند، پیش‌بینی کرد که کمبود دارو تا دو ماه آینده چهار برابر می‌شود.

مخاطبان ایران‌اینترنشنال: هزینه تامین دارو نداریم

شهروندان بسیاری با ارسال ویدیوها و پیام‌های صوتی به ایران‌اینترنشنال با اشاره به گرانی شدید دارو در ایران می‌گویند دیگر توان تامین هزینه دارو را ندارند و به ناچار قید درمان را می‌زنند.

یک شهروند بازنشسته که به بیماری دیابت مبتلاست با اشاره به این‌که سال‌هاست بالاجبار از داروهای ایرانی از کلینیک تامین اجتماعی دارو می‌گیرد، به ایران‌اینترنشنال گفت: «این ماه که برای گرفتن قرص‌هایم به داروخانه رفتم، نیمی از داروهایم را تحویل دادند و نیمی دیگری را ندادند و گفتند باید از بازار آزاد تهیه کنم.»

این شهروند با اشاره به این‌که توان خرید دارو با قیمت‌های بالا در بازار آزاد را ندارد، گفت: «من بازنشسته چطور می‌توانم با حقوق پایین این داروها را تهیه کنم. مجبورم میزان مصرف خود را پایین بیاورم و میزان قندم ناخواسته بالا برود.»

او با تاکید بر این‌که بسیاری از شهروندان وضعیت مشابه خود را دارند، خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفت: «آیا شما از این موضوع اطلاع دارید که ما باید دارویمان را با قیمت بالا از بازار آزاد تهیه کنیم و از پس تامین هزینه‌اش برنمی‌آییم؟»

شهروند دیگری در پیام خود با اشاره به توان محدود مالی‌اش برای تهیه دارو می‌گوید: «چه امیدی به مذاکره داشته باشیم؟»

برخی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال نیز با ارسال ویدیوهایی، روایت‌های خود را از افزایش قیمت دارو و مشکلات ناشی از آن به اشتراک گذاشته‌اند.

یکی از شهروندان در پیام خود به ایران‌اینترنشنال می‌گوید: «با این اوضاع بد اقتصادی برای فشار خون و چربی خون و گوش خود دارو گرفتم و هزینه‌اش سه میلون و ۳۰۰ هزار تومان شد که نیمی از آن را خودم پرداخت کردم.»

مخاطب دیگری می‌گوید: «پول یک قلم دارو که قبل از نوروز با بیمه سلامت ۹۶۰ هزار تومان گرفته بودم شده است یک میلیون و ۶۸۲ هزار تومان. لعنت بر جمهوری اسلامی. لعنت بر شما که ما را به این‌جا کشاندید. لعنت بر خامنه‌ای.»

مخاطبان در این ویدیوها، از دشواری تهیه داروهای ضروری، کمبود اقلام دارویی و فشار اقتصادی سنگینی می‌گویند که درمان را برای آن‌ها پرهزینه و طاقت‌فرسا کرده است.

پیش از این و در ۲۴ فروردین، مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو، اعلام کرد در سال جاری، ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات تجهیزات پزشکی حذف شده و با هفت برابر افزایش، به ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تبدیل می‌شود.

محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، نیز ۲۳ فروردین با اشاره به افزایش قیمت برخی داروها در کشور گفت قیمت برخی اقلام دارویی دو تا سه برابر شده و در مورد ۱۵۰ قلم دارو هم «کمبود شدید» وجود دارد.

در ۱۶ فروردین نیز محمد جمالیان، عضو کمیسیون بهداشت مجلس، با اشاره به مشکلات اقتصادی و تبدیل شدن موضوع سلامت به یک بحث امنیتی در ایران، گفت: «فردی که به دنبال دارو می‌گردد و پیدا نمی‌کند، می‌تواند دست به کارهای خطرناکی بزند.»

او اضافه کرد: «وقتی پدر یا مادری دنبال داروی فرزندش است یا بچه‌ای برای پدر و مادرش دنبال دارو می‌گردد و پیدا نمی‌کند یا توان پرداخت مالی آن را ندارد، باید بپذیریم که این فرد می‌تواند هر کار خطرناکی بکند.»

بیشتر بخوانید: مخاطبان ایران‌اینترنشنال: از پس هزینه‌های سرسام‌آور دندان‌پزشکی برنمی‌آییم