آمریکا سه مقام وزارت اطلاعات ایران را در پرونده لوینسون تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا سه مقام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را به دلیل نقش داشتن در ربایش، بازداشت و مرگ احتمالی رابرت لوینسون، مامور پیشین اف‌بی‌آی، تحریم کرد.

این وزارتخانه سه‌شنبه پنجم فروردین با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد رضا امیری مقدم، غلامحسین محمدنیا و تقی دانشور افرادی هستند که در اقدامی هماهنگ با اداره تحقیقات فدرال آمریکا «اف‌بی‌آی» نامشان در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

رضا امیری مقدم، رییس پیشین واحد عملیات وزارت اطلاعات در خاک اروپا بود و اکنون سفیر جمهوری اسلامی در پاکستان است.

غلامرضا محمدنیا، معاون ارشد وزارت اطلاعات هم، سفیر پیشین جمهوری اسلامی در آلبانی بود. محمدنیا عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در برجام بود و از حسن روحانی نشان درجه سه خدمت گرفت.

تقی دانشور نیز از مقامات ارشد وزارت اطلاعات است.

رابرت لوینسون، مامور پیشین اداره مبارزه با مواد مخدر در اف‌بی‌آی، در ۱۸ اسفند ۱۳۸۵ پس از پرواز از دبی به جزیره کیش ناپدید شد. خانواده‌ او در سال ۱۳۹۹ اعلام کردند که او جان باخته است.

به گفته وزارت خزانه‌داری، این سه نفر که تحریم شدند، در ربایش و مرگ احتمالی لوینسون و همچنین در تلاش‌های جمهوری اسلامی برای پنهان‌سازی یا تحریف مسئولیت خود در این پرونده نقش داشته‌اند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با اشاره به این تحریم‌ها گفت: «نحوه برخورد ایران با آقای لوینسون، لکه ننگی بر سابقه‌ تاریک این حکومت در زمینه نقض حقوق بشر است.»

او افزود: «ما به همکاری با سایر نهادهای دولتی برای شناسایی مسئولان این اقدام و افشای رفتارهای فجیع آن‌ها ادامه خواهیم داد.»

در نیمه اسفندماه گذشته، برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد برای اطلاعاتی درباره دو مامور حکومت ایران که در ربودن رابرت لوینسون نقش داشتند، تا ۲۰ میلیون دلار پاداش در نظر گرفته است.

برنامه «پاداش برای عدالت» چهارشنبه، ۱۵ اسفند، با انتشار عکس احمد خزایی و محمد باصری، ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت این دو «مظنون هستند که در ربودن، بازداشت و احتمالا مرگ آقای لوینسون دست داشته‌اند».

برنامه «پاداش برای عدالت» از مردم خواست هرگونه اطلاعات درباره این دو مقام جمهوری اسلامی، وزارت اطلاعات یا سایر نهادهای مرتبط با پرونده لوینسون را با این برنامه در میان بگذارند.

اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) نیز ۱۶ بهمن در بیانیه‌ای، از تعیین پاداش ۲۵ میلیون دلاری برای ارائه اطلاعاتی درباره خزایی و باصری خبر داده بود.

لوینسون مامور اداره مبارزه با مواد مخدر در اف‌بی‌آی بود که ۱۸ اسفند ۱۳۸۵ پس از پرواز از دبی به کیش، در این جزیره ناپدید شد.

خانواده لوینسون در نهایت سال ۱۳۹۹ خبر درگذشت او را اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: پاداش ۲۵ میلیون دلاری آمریکا برای اطلاعات درباره ۲ مامور جمهوری اسلامی

سانجای ویرمانی، مدیر ویژه بخش ضد تروریسم دفتر اف‌بی‌آی در واشینگتن، ۱۶ بهمن بر «تعهد راسخ» این سازمان برای بازگرداندن لوینسون به خانواده‌اش تاکید کرد.

او افزود تحقیقات اف‌بی‌آی همچنان در حال کشف «سرنخ‌ها و اطلاعات جدید» در پرونده لوینسون است و این سازمان «تمامی گزینه‌ها را برای پاسخگو کردن همه مقام‌های ایرانی مرتبط با ربودن او» به کار خواهد گرفت.