سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: در صورت ساخت بمب اتمی، شجاعانه اعلام می‌کنیم

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، هشدار داد جمهوری اسلامی از توانایی تولید سلاح هسته‌ای برخوردار است و اگر در آینده این موضوع محقق شود، «شجاعت اعلام آن» را خواهد داشت.

رضایی دوشنبه ۱۳ اسفند گفت: «آنچه باید به وضوح بیان شود، این است که ما هیچ محدودیت فنی‌ای برای تولید بمب هسته‌ای نداریم و صرفا اراده ما تاکنون مانع از تولید بمب اتمی شده است. اگر روزی هم تولید کردیم، شجاعت داریم که اعلام کنیم.»

او افزود بر اساس «فتوای» علی خامنه‌ای، جمهوری اسلامی «فعلا» قصدی برای تولید تسلیحات هسته‌ای ندارد اما: «اگر فشارهای آژانس و کشورهای غربی ادامه یابد و به تهدیدی برای موجودیت ما تبدیل شود، این امکان و احتمال وجود دارد که در استراتژی هسته‌ای خود تجدیدنظر کنیم.»

در ماه‌های اخیر و به‌ویژه پس از حمله پنجم آبان اسرائیل به ده‌ها هدف نظامی در ایران، شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی از احتمال تغییر «دکترین هسته‌ای» تهران و رفتن به سوی تولید سلاح هسته‌ای برای بازدارندگی خبر داده‌اند.

کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی و مشاور خامنه‌ای، ۱۱ آبان گفت اگر جمهوری اسلامی در معرض «تهدیدی وجودی» قرار بگیرد، ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدید نظر کند.

او افزود تهران از «توانایی لازم» برای ساخت سلاح اتمی برخوردار است و در این زمینه با «مشکلی» مواجه نیست.

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: آژانس به ابزار سیاسی آمریکا و اسرائیل تبدیل شده

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه اظهارات خود، از گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی انتقاد کرد و آن را «مغرضانه، غیرفنی و کاملا سیاسی» دانست.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشتم اسفند در آخرین گزارش خود هشدار داد جمهوری اسلامی در سه ماه گذشته به‌طور قابل‌ توجهی ذخایر اورانیوم با غنای بالای خود را افزایش داده است و در صورت ادامه این روند، این ذخایر می‌تواند به‌طور نظری برای ساخت شش بمب هسته‌ای کافی باشد.

به گفته رضایی، جمهوری اسلامی «رکورددار بازرسی‌های آژانس» است. او گفت که آژانس بین‎‌المللی در سال ۲۰۲۴، «بیشترین بازرسی‌ها» را در ایران انجام داد و «بارها از مراکز هسته‌ای و غیرهسته‌ای ما بازدید کرد».

او آژانس بین‌المللی را به سیاسی‌کاری متهم کرد و افزود این نهاد به «ابزاری» برای آمریکا و اسرائیل تبدیل شده است.

رضایی ادامه داد: «دوربین‌های آژانس در کشور ما فعال هستند اما همچنان ادعاهای نادرستی مطرح می‌شود.»

برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، هشتم اسفند در واکنش به گزارش جدید آژانس تاکید کرد دولت دونالد ترامپ متعهد است از دست‌یابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند.

نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ۱۳ اسفند در وین آغاز می‌شود و بررسی پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی یکی از محورهای اصلی آن خواهد بود.

شورای حکام اول آذر به پیشنهاد بریتانیا، فرانسه و آلمان، قطعنامه‌ای علیه برنامه هسته‌ای حکومت ایران به تصویب رساند و بر لزوم همکاری فوری تهران با آژانس تاکید کرد.

در این قطعنامه همچنین از مدیر کل آژانس خواسته شد گزارشی جامع از روند برنامه هسته‌ای حکومت ایران تهیه کند.

بیشتر بخوانید: ایران و غرب؛ بن‌بست هسته‌ای جمهوری اسلامی پس از بایدن