قطار کسری‌ها، پس از برق و گاز به ایستگاه «آب» رسید؛ جیره‌بندی آب در انتظار پایتخت

قطار کسر‌ی‌های جمهوری اسلامی، پس از برق و گاز، حال به ایستگاه آب رسیده است. وزیر نیرو از «ناترازی آب» و یک سوم شدن ذخایر آب کشور می‌گوید و آبفای پایتخت اعلام کرده است این سازمان تنها توان تامین فشار آب تا طبقه دوم را دارد، ساکنان طبقات بالاتر خودشان پمپ بگذارند.

عباس علی‌آبادی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه پنج استان کشور با شرایط سختی از نظر تامین آب روبرو هستند، گفت از آنجا که بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد کاهش یافته است، از مردم تقاضا داریم در مصرف آب صرفه جویی کنند.

هم‌زمان با این اظهارات وزیر نیرو، حسام خسروی، معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای تهران نیز از احتمال جیره بندی آب در پایتخت در آینده خبر داد.

خسروی درباره کاهش فشار و قطعی آب در بیشتر مناطق تهران نیز گفت این شرایط از این به بعد وجود دارد و در تابستان شرایط بسیار سخت‌تری را پیش رو خواهیم داشت.

در تابستان سال‌های گذشته قطعی آب در تهران سابقه داشته است. اما اکنون آبفا می‌گوید تنها خود را مسئول تامین فشار آب تا طبقه دوم ساختمان‌های تهران می‌داند.
در تابستان سال‌های گذشته قطعی آب در تهران سابقه داشته است. اما اکنون آبفا می‌گوید تنها خود را مسئول تامین فشار آب تا طبقه دوم ساختمان‌های تهران می‌داند.

فعلا وضع همین است، تهرانی‌ها خودشان پمپ و منبع بخرند

در حالی که گزارش‌ها از تهران حاکی از آن است که بسیاری از شهروندان از طبقات دوم به بالا، با افت فشار آب روبرو هستند، معاون بهره برداری و توسعه آب تهران گفت آبفا فشار آب تا طبقه دوم را تامین می‌کند و شهروندان طبقات بالاتر باید خودشان با نصب پمپ و مخزن، فشار آب را تامین کنند.

این درحالیست که هم اکنون، برق بسیاری از مناطق به طور برنامه ریزی شده، به دلیل ناتوانی جمهوری اسلامی در تامین برق شهرها، قطع می‌شود.

در چنین شرایطی، حتی اگر شهروندان با وجود وضعیت بد اقتصادی، بتوانند پمپ و مخزن تهیه کنند، عملا برای روشن کردن آن به برق نیاز دارند، که در بسیاری از ساعات روز قطع است.

شرکت آبفای استان تهران اوج مصرف لحظه‌ای آب پایتخت در روز جمعه ۱۰ اسفندماه را رکورد ۴۸ هزار لیتر بر ثانیه اعلام و تصریح کرده بود که افزایش ۲۰ درصدی میزان مصرف لحظه‌ای در شرایطی که هوای سردی نیز بر تهران حاکم است، بی سابقه محسوب می‌شود.

پنجم اسفند ماه نیز علی آبادی در مراسم کلنگ‌زنی یک پروژه در استان فارس با اشاره به کاهش منابع آبی کشور از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب به کمتر از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب، «مصرف بی‌رویه» شهروندان را یکی از دلایل این کاهش دانست.

این اولین بار نیست که مقامات جمهوری اسلامی، مسئولیت کسری را به گردن شهروندان می اندازند. با اینکه بارها گزارش‌ها نشان دادند سرانه مصرف انرژی شهروندان ایرانی، نسبت به بسیاری از کشورهای جهان پایین‌تر است، اما مقامات جمهوری اسلامی اصرار دارند، عدم صرفه صرفه‌جویی مردم عامل کسری فزاینده انرژی است؛ بحرانی که در ادبیات مقامات جمهوری اسلامی از آن با اصطلاح «ناترازی» نام برده می‌شود.