میشل اوباما در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۵

میشل اوباما، بانوی اول پیشین آمریکا، از شرکت در مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رییس‌جمهور منتخب آمریکا صرف‌نظر کرد. او پیشتر هم ۲۰ دی‌ماه در مراسم تشییع پیکر جیمی کارتر، رییس‌جمهور پیشین آمریکا شرکت نکرده بود.

دفتر باراک و میشل اوباما سه‌شنبه اعلام کرد که باراک اوباما رییس‌جمهور پیشین آمریکا در شصتمین مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری شرکت می‌کند اما در این بیانیه هیچ توضیحی در مورد اینکه چرا میشل اوباما از شرکت در این مراسم صرف‌نظر کرده، داده نشده است.

مراسم تحلیف دونالد ترامپ به‌عنوان چهل‌وهفتمین رییس‌جمهوری آمریکا روز یکم بهمن برگزار می‌شود.

با وجود غیبت میشل اوباما، لورا بوش همسر جورج دبلیو بوش و هیلاری کلینتون، همسر بیل کلینتون و وزیر خارجه پیشین، در مراسم ادای سوگند ترامپ در کنار همسرانشان خواهند بود.

براساس گزارش ان‌بی‌سی، مدیران ارشد بخش فن‌آوری شامل ایلان ماسک، جف بزوس و مارک زاکربرگ هم در مراسم تحلیف دونالد ترامپ حضور خواهند داشت.

نمایندگان تیم انتقالی ترامپ و همچنین نمایندگان این شرکت‌ها بلافاصله به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند یا امکان دسترسی سریع برای تأیید این گزارش فراهم نشد.

(گزارش از کاترین جکسون و جرت رنشاو؛ گزارش تکمیلی از آکاش سیرام و گرِگ بنسینگر؛ تنظیم متن توسط سوزان هیوی)

غیبت میشل اوباما در مراسم یادبود جیمی کارتر

این دومین بار در روزهای اخیر است که میشل اوباما در یک مراسم با حضور روسای کنونی و پیشین ایالات متحده و همسرانشان شرکت نمی‌کند.

میشل اوباما تنها بانوی اول پیشین آمریکا بود که در مراسم هفته گذشته تشییع پیکر کارتر در کلیسای جامع ملی واشینگتن غایب بود.

در آن مراسم، باراک اوباما و ترامپ در کنار یکدیگر نشسته بودند و با وجود رقابت سیاسی بین این دو سیاستمدار دموکرات و جمهوری‌خواه، مانند دو دوست صحبت کردند و خندیدند.

با وجود غیبت میشل اوباما، لورا بوش همسر جورج دبلیو بوش و هیلاری کلینتون، همسر بیل کلینتون و وزیر خارجه پیشین، در مراسم ادای سوگند ترامپ در کنار همسرانشان خواهند بود.

این غیبت میشل اوباما در حالی است که هر سه رییس‌جمهور پیشین و همسرانشان در اولین مراسم تحلیف ترامپ در سال ۲۰۱۷ شرکت کرده بودند؛ از جمله هیلاری کلینتون، که از ترامپ در انتخابات شکست خورده بود.

ترامپ اواسط آبان امسال در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ مقابل رقیب خود کامالا هریس از حزب دموکرات پیروز شد.

مجلس نمایندگان آمریکا، شامگاه ۱۷ دی پیروزی ترامپ را به‌طور رسمی تایید و راه را برای مراسم تحلیف او هموار کرد.

ترامپ دومین رییس‌جمهوری در تاریخ آمریکا بعد از گروور کلیولند در سال ۱۸۹۳ است که دو دوره تحلیف غیرمتوالی دارد.

نخستین مراسم تحلیف او هشت سال پیش و در ژانویه ۲۰۱۷ برگزار شد و او تا سال ۲۰۲۱ میلادی به‌عنوان رییس‌جمهوری آمریکا فعالیت کرد.

ترامپ ۲۰ ژانویه (اول بهمن) و پس از برگزاری شصتمین مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری در آمریکا، دوباره به کاخ سفید بازگردد.

مراسم تحلیف چیست؟

مراسم تحلیف در آمریکا که به نام مراسم ادای سوگند هم شناخته می‌شود مراسمی است که در آن رییس‌جمهوری و معاون جدیدش سوگند یاد می‌کنند و به‌طور رسمی وظایف خود را آغاز می‌کنند.

در این مراسم، رییس‌جمهوری جدید به مردم آمریکا وعده می‌دهد تمام تلاش خود را برای حفاظت از کشور و انجام وظایفش به‌عنوان رهبر آن‌ها به بهترین شکل ممکن انجام دهد.

مراسم تحلیف رییس‌جمهوری، هر چهار سال یک‌بار در تاریخ ۲۰ ژانویه برگزار می‌شود. اگر روز بیستم مصادف با یک‌شنبه باشد، این مراسم به ۲۱ ژانویه موکول می‌شود.

مراسم تحلیف ترامپ دوشنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی است که با تعطیل رسمی سراسری فدرال آمریکا به مناسبت سالروز تولد مارتین لوتر کینگ، رهبر جنبش مدنی آمریکا، هم‌زمان شده است.

این سومین باری است که مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری با این مناسبت هم‌زمان می‌شود.

این مراسم بر اساس سنت‌ها، حوالی ظهر به وقت واشینگتن دی‌سی، پایتخت آمریکا، آغاز می‌شود.

این زمان‌بندی به دلیل اصلاحیه بیستم قانون اساسی آمریکاست که بر اساس آن، دوره ریاست‌جمهوری از ساعت ۱۲ ظهر ۲۰ ژانویه (برابر با هشت‌ونیم شب به وقت ایران) آغاز می‌شود.

ترامپ نخستین رییس‌جمهوری در تاریخ آمریکا خواهد بود که سوگند خود را با پرچم‌های نیمه‌افراشته ایالات‌متحده یاد می‌کند.

پس از مرگ جیمی کارتر، رییس‌جمهوری اسبق آمریکا در سن ۱۰۰ سالگی، جو بایدن، رییس‌جمهوری کنونی آمریکا دستور داد که پرچم‌های این کشور به احترام او، به مدت ۳۰ روز نیمه‌افراشته شوند؛ حتی در روز برگزاری تحلیف ترامپ.

طبق آیین‌ها، مراسم تحلیف مقابل ساختمانی به نام کاپیتول در واشینگتن دی‌سی برگزار می‌شود که کنگره آمریکا در آن مستقر است.

ترامپ یک روز پیش از مراسم تحلیف خود، تجمعی را با عنوان «رالی پیروزی که هرگز فراموش نخواهید کرد» برای ۲۰ هزار نفر از حامیانش در واشینگتن دی‌سی برگزار خواهد کرد.

خبرهای بیشتر

شنیداری