دستکم ۸ نفر در واژگون شدن قایق پناهجویان در سواحل یونان کشته شدند
در پی واژگون شدن یک قایق حامل پناهجویان در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان، دستکم هشت نفر کشته شدند و ۱۸ نفر نجات یافتند.
گارد ساحلی یونان اعلام کرد این قایق تندرو جمعه ۳۰ آذر در حال تلاش برای فرار از دست ماموران یک قایق گشتی پلیس بود که منجر به افتادن پناهجویان به دریا شد.
مقامات گارد ساحلی یونان با بیان این که تلاشها برای نجات پناهجویان مفقود شده احتمالی با استفاده از قایقهای گارد ساحلی و یک هلیکوپتر در حال انجام است، تاکید کردند هنوز از سرنوشت این افراد اطلاعی در دست نیست.
رودس، یکی از جزایر بزرگ یونان است که در نزدیکی سواحل ترکیه واقع شده و از مسیرهای پرتردد پناهجویان برای رسیدن به اروپا و یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری در این کشور به شمار میرود.
این دومین حادثه مرگبار مربوط به پناهجویان در سواحل یونان طی یک هفته گذشته است.
مقامات یونان یکشنبه ۲۵ آذر گزارش دادند پس از غرق شدن یک قایق پناهجویان در سواحل کرت در جنوب یونان، هفت نفر جان خود را از دست دادند.
در این حادثه بیش از ۲۰۰ تن نجات یافتند و دهها نفر دیگر مفقود شدند که جستوجو برای یافتن آنها، ۲۸ آذر متوقف شد.
مرگ پناهجویان در آبهای یونان پیش از این نیز بارها سابقه داشته است.
پنجم آذر امسال، هفت پناهجو و ۲۵ خرداد ۱۴۰۲، دستکم ۷۹ نفر در پی واژگونی قایق در سواحل یونان کشته شدند.
ترکیه بارها یونان را به نقض قوانین بینالمللی متهم و اعلام کرده که این کشور با نقض این قوانین، پناهجویان را به سمت آبهای ترکیه پس میزند.
بر اساس پیشبینیها، تعداد مهاجرانی که تلاش میکنند خود را بهطور غیرقانونی به یونان برسانند، در سال جاری به بیش از ۶۰ هزار نفر خواهد رسید.
دادههای رسمی نشان میدهند از میان افرادی که تلاش میکنند خود را به یونان برسانند، بیشترین تعداد متعلق به پناهندگان سوری است و پس از آن، شهروندان افغانستان، مصر، اریتره و فلسطین در رتبههای بعدی قرار دارند.
ترکیه میگوید، یونان با نقض قوانین بینالمللی، پناهجویان را به سمت آبهای ترکیه عقب میراند.
— ايران اينترنشنال (@IranIntl) September 16, 2024
نرگس هورخش، ایران اینترنشنال گزارش میدهد pic.twitter.com/NXqFP9nbE2
بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان
سازمان بینالمللی مهاجرت هشدار داد بازگشت گسترده آوارگان سوری به سوریه میتواند به درگیریهای جدید منجر شود و بر روند صلح شکننده در این کشور تاثیر منفی بگذارد.
این سازمان تاکید کرد که «بازگشت در مقیاس وسیع» به سوریه را توصیه نمیکند.
به گفته این سازمان، برای توسعه و بازسازی سوریه، نیاز به معافیتهایی از تحریمها خواهد بود.
علاوه بر این، جامعه مسیحی در سوریه نگران است تحت حاکمیت دولت جدید، هدف حملات قرار گیرد.
این موضوع میتواند به تشدید ناامنی در این کشور بینجامد.
پس از سقوط حکومت بشار اسد، شماری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، اتریش، ایتالیا، بریتانیا، بلژیک، سوئد، فرانسه، نروژ، هلند و یونان، بررسی درخواست پناهندگی شهروندان سوری را به حالت تعلیق درآوردند.
کارل نِهامِر، صدراعظم اتریش، پنجشنبه ۲۹ آذر اعلام کرد این کشور در حال بررسی مجدد پرونده آن دسته از پناهندگان سوری است که کمتر از پنج سال گذشته وارد اتریش شدهاند.
صفهای طولانی شهروندان سوریه در مرزهای ترکیه و لبنان برای بازگشت به سوریه بهوجود آمده است
— ايران اينترنشنال (@IranIntl) December 16, 2024
بررسی ابعاد سیاسی و اجتماعی بازگشت شهروندان تبعیدی سوریه به کشورشان در گفتوگو با عرفان ثابتی، پژوهشگر فلسفه و جامعهشناسی و حسین قاضیان، جامعهشناس pic.twitter.com/V8a7KCztAK