سرما و ناتوانی حکومت در تامین انرژی بسیاری از استان‌های ایران را به تعطیلی کشاند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۵

مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات بسیاری از استان‌های ایران دوشنبه ۲۶ آذر به دلیل «کاهش دما» و «مدیریت انرژی»، تعطیل و نیمه‌تعطیل اعلام شدند. این وضعیت به دنبال سرمای شدید در برخی مناطق کشور و در فاصله شش روز تا آغاز زمستان رخ داده است.

رسانه‌های رسمی ایران در اخباری که به‌تدریج منتشر می‌شوند، از تغییر ساعات کاری و تعطیلی بسیاری از استان‌های کشور در ۲۶ آذر خبر دادند.

بنا بر گزارش‌های منتشر شده، استان‌های آذربایجان‌‌ شرقی، آذربایجان‌ غربی، اردبیل، البرز، تهران، خراسان‌ رضوی، خراسان‌ شمالی، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران، مرکزی و همدان، دوشنبه تعطیل خواهند بود.

همچنین در برخی استان‌ها اعلام شده که کارکنان دستگاه‌های اجرایی «دارای شرایط خاص» به صورت دورکاری به فعالیت‌های خود ادامه خواهند داد یا با تاخیر در محل کار خود حاضر خواهند شد.

جبران ناترازی انرژی، مدیریت مصرف انرژی، جلوگیری از قطع گاز مشترکان خانگی و حفظ سلامت شهروندان، از جمله دلایلی است که برای این تعطیلی‌ها عنوان شده است.

شهروندان ایرانی تابستان ۱۴۰۳ را به دلیل ناتوانی شبکه تولید و توزیع برق کشور در تامین برق مورد نیاز، در خاموشی‌های سراسری سپری کردند. اکنون در آستانه زمستان، جمهوری اسلامی در تامین گاز شهروندان ناتوان شده است.

پیش از این در ۲۵ آذر، مدارس تهران و بسیاری از استان‌های ایران به دلایلی از جمله بارش برف و باران و کاهش دما، مدیریت انرژی، آلودگی هوا و ریزگردها، تعطیل و نیمه‌تعطیل اعلام شدند.

تهران چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته نیز تعطیل بود.

بحران کمبود گاز در ایران

هم‌زمان با کمبود گاز در ایران و افت فشار در هفت استان کشور، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، ۲۵ آذر گزارش داد هنوز از تعیین تکلیف واردات گاز ایران از ترکمنستان خبری در دست نیست.

خبرگزاری ایسنا نیز نوشت مصرف گاز در ایران با کاهش دمای هوا و ورود سامانه‌های سرمایشی جدید به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده و این روند مصرف باعث ایجاد افت فشار گاز در برخی استان‌ها شده است.

افت فشار گاز در برخی استان‌ها مانند آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و اردبیل گزارش شده و خطر قطع گاز در استان‌های شمالی مانند مازندران، گلستان و خراسان شمالی وجود دارد.

دولت در تلاش برای مدیریت این بحران، خواستار کاهش حداقل دو درجه از دمای سیستم‌های گرمایشی شده است.

قطعی چندین ساعته برق و افت فشار گاز در تعدادی از استان‌ها در حالی رخ می‌دهد که سه ماه سرد زمستان هنوز فرا نرسیده است.

هم‌زمان گزارش‌ها از قطع گاز برخی از صنایع حکایت دارند.

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، گفت قطع گاز و برق کارخانه‌های سیمان در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته زودتر آغاز شده و این موضوع صنعت سیمان را با مشکلاتی در تولید مواجه کرده است.

قطع گاز در استان‌های شمالی ایران در دولت احمدی‌نژاد و پس از قطع واردات گاز از ترکمنستان آغاز شد و پس از آن به دلیل کمبود تولید گاز ادامه یافت.

آخرین بار ۱۴ آذر در پی حضور مقامات دولت جمهوری اسلامی در محل دیسپچینگ گاز بنا بود تا با تماس تلفنی مسعود پزشکیان با رییس‌جمهوری ترکمنستان، واردات گاز از سر گرفته شود.

واردات گاز ایران از ترکمنستان به دلیل بدهی ۳۰۰ میلیون دلاری ایران متوقف شده است.

بر اساس محاسبات برخی کارشناسان مستقل، اگر روند فعلی مصرف انرژی در افق سال ۱۴۱۰ مدیریت نشود، دامنه بحران در بخش‌های مختلف انرژی گسترش خواهد یافت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها