دونالد ترامپ درباره حمله نظامی به ایران: «ممکن است»

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا که به‌عنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شده است، در گفت‌وگو با این مجله احتمال حمله نظامی به ایران را رد نکرد.

تایم ترامپ را برای دومین بار در کمتر از یک دهه گذشته، به‌عنوان شخصیت سال برگزید. این مجله به همین مناسبت، مصاحبه‌ای با رییس‌جمهوری منتخب ایالات متحده ترتیب داد.

تایم نوشت ترامپ از اینکه در دور اول حضورش در کاخ سفید بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، آمریکا را وارد هیچ جنگی نکرد، به خود می‌بالد؛ با این وجود، او در پاسخ به پرسش این مجله درباره احتمال حمله نظامی به ایران، پس از مکثی پاسخ داد: «هر چیزی ممکن است رخ دهد.»

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، گمانه‌زنی‌ها در خصوص رویکرد دولت آتی این کشور در قبال تهران شدت گرفته است. بسیاری از ناظران با در نظر گرفتن چینش اعضای کابینه ترامپ معتقدند او بار دیگر سیاست فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی به کار خواهد گرفت.

در زمان برگزاری کازارهای انتخاباتی ایالات متحده گزارش‌های مختلفی درباره اقدامات حکومت ایران برای تاثیرگذاری بر این رویداد منتشر شده بود.

بر اساس اطلاعیه وزارت دادگستری آمریکا، جمهوری اسلامی تحرکاتی برای ترور ترامپ در زمان رقابت‌های انتخاباتی اخیر داشت.

جمهوری اسلامی همچنین بارها از تریبون‌های رسمی و رسانه‌های وابسته، ترامپ و اعضای دولت او را به دلیل نقش آن‌ها در کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، تهدید به ترور کرده است.

ترامپ در ادامه مصاحبه خود با تایم، درباره دیدار ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس و یکی از حامیان او در انتخابات، با سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل تاکید کرد از این دیدار اطلاعی ندارد و ماسک در این باره چیزی به او نگفته است.

ترامپ و مناقشه اوکراین

ترامپ همچنین در مصاحبه با تایم از استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی در حملات اوکراین به روسیه انتقاد کرد.

او در این رابطه گفت: «آنچه رخ می‌دهد، دیوانه‌کننده است. واقعا دیوانه‌کننده است. من با شلیک موشک‌ها به صدها مایل در داخل خاک روسیه به‌شدت مخالفم.»

تایم نوشت ترامپ بر این باور است که مساله جنگ اوکراین در مقایسه با رخدادهای اخیر خاورمیانه از پیچیدگی بیشتری برخوردار است.

پس از آنکه دولت جو بایدن به کی‌یف اجازه داد از سلاح‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند، روابط مسکو و واشینگتن تیره‌تر از قبل شده است.

پیش از این در ۱۷ آذر ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، در دیداری به میزبانی امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، در پاریس درباره چشم انداز آتش‌بس در مناقشه اوکراین گفت‌وگو کردند.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها