بر اساس دادههای سازمان هواشناسی ایران، ۲۹ استان کشور با کاهش شدید بارندگی روبهرو شدهاند و از ابتدای سال آبی جاری در مهر ماه تا ۱۷ آذر، مجموع بارشها در ایران ۳۱/۹ درصد کاهش یافته است.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، بیشترین میزان کاهش بارش در ایران با ۸۹/۵ درصد مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و استان هرمزگان با کاهش ۷۷/۲ درصدی در رتبه دوم کمبارشترین استانها قرار دارد.
این در حالی است که بارندگیهای شدید و جاری شدن سیل در چندین استان ایران به ویژه در مناطق مرکزی و جنوب شرقی کشور در اوایل سال جاری خسارات جدی بر جای گذاشت و سیلاب، خانههای مسکونی بسیاری را تخریب و راههای ارتباطی را مسدود کرد.
بر اساس دادههای جدید، استانهای اصفهان و مرکزی به ترتیب با کاهش ۶۸ درصدی و ۶۶/۶ درصدی در ردههای بعدی کاهش بارشهای پاییزی قرار دارند.
اواخر تیر ماه سال جاری، منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، از آبرسانی با تانکر به ۳۰۰ روستای این استان خبر داد و گفت: «استان اصفهان شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک دارد و بیش از ۸۰ درصد مساحت آن در شرایط خشکسالی است.»
در بین استانهای کشور، تنها خراسان جنوبی و مازندران رشد بارشها را در بازه زمانی مذکور داشتهاند.
در مازندران، بارشها ۱۴/۳ درصد و در خراسان جنوبی ۱/۱ درصد افزایش یافته است.
همزمان در استانهای گلستان و گیلان، کاهش بارشهای پاییزی به ترتیب ۱۶/۶ درصد و ۷/۸ درصد بوده است.
از سوی دیگر صادق ضیاییان، رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، ۲۹ آبان از کمبود آب ورودی به دریای خزر از سمت کشورهای ساحلی خبر داد و آن را باعث کاهش سطح آب این دریا دانست.