وزارت خارجه آلمان اعلام کرد هر سه کنسولگری جمهوری اسلامی در این کشور را در واکنش به اعدام جمشید شارمهد خواهد بست، اما اجازه میدهد سفارت جمهوری اسلامی در برلین باز بماند. آلمان همچنین از اتحادیه اروپا خواست سپاه پاسداران را به فهرست گروههای تروریستی این اتحادیه اضافه کند.
آنالنا بروک، وزیر خارجه آلمان که در نیویورک صحبت میکرد گفت روابط دیپلماتیک ما قبلا هم در سطح بسیار پائینی بود.
بربوک گفت حکومت ایران با گروگانها بازی سیاسی انجام میدهد و تهران را متهم کرد تلاش میکند برای توجیه کشتن شارمهد از حمایت آلمان از اسرائیل در درگیری در حال گسترش در خاورمیانه بهره بگیرد.
وزیر خارجه آلمان در ادامه با اشاره به اینکه شهروندان آلمانی دیگری هم در ایران به گروگان گرفته شدهاند، گفت: «سایر آلمانیها هم به ناحق بازداشت شدهاند. ما به شدت متعهد به آنها هستیم و همچنان بیوقفه برای آزادی آنها تلاش میکنیم.»
آلمان سهشنبه به دنبال اعدام جمشید شارمهد، سفیر خود را از ایران فراخواند و کاردار ایران را برای بیان اعتراض برلین به این اقدام به وزارت خارجه احضار کرد.
مقامات جمهوری اسلامی و رسانههای حکومتی، دوشنبه اعلام کردند جمشید شارمهد به دلیل آنچه آنها «اقدامات تروریستی» خواندند، به اعدام محکوم شده و حکمش اجرا شده است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی و دستگاه قضائی این کشور، شواهدی دال بر این ادعا ارائه نداده و سازمانهای حقوقبشری هشدار دادهاند که جمشید شارمهد زیر فشار و شکنجه ناچار شده علیه خودش دست به اعترافات اجباری بزند.
به گزارش رویترز، سازمان حقوق بشری هاوار که در برلین مستقر است پنجشنبه از تصمیم آلمان برای بستن کنسولگریها استقبال کرد اما گفت دولت آلمان باید تلاشهای خود برای آزادی دیگر شهروند آلمانی، ناهید تقوی ۷۰ ساله را که از اکتبر ۲۰۲۰ در ایران بازداشت شده، تشدید کند.
این سازمان در بیانیه خود نوشته است: «عدم برنامهریزی دولت فدرال آلمان برای برخورد با دیپلماسی گروگانگیری جمهوری اسلامی ایران باید سرانجام به پایان برسد.»