مایکروسافت: از آغاز جنگ غزه، اسرائیل هدف اصلی حملات سایبری تهران شده است

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۵

مایکروسافت روز سه‌شنبه، ۲۴ مهر، گفت اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه در سال گذشته به هدف اصلی حملات سایبری جمهوری اسلامی تبدیل شده است، در حالی که تهران قبل از آغاز جنگ غزه، به‌طور عمده بر ایالات متحده تمرکز کرده بود.

مایکروسافت در گزارش سالانه خود گفت: «پس از شروع جنگ اسرائیل و حماس، جمهوری اسلامی عملیات سایبری و نفوذ سایبری خود را علیه اسرائیل افزایش داد.»

در گزارش دفاع دیجیتال مایکروسافت آمده است: «از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوییه ۲۰۲۴، تقریبا نیمی از عملیات سایبری جمهوری اسلامی که مایکروسافت آنها را تحت نظر داشت، شرکت‌های اسرائیلی را هدف قرار داد.»

به گفته غول نرم‌افزاری آمریکایی، از ژوییه تا اکتبر ۲۰۲۳، تنها ۱۰ درصد از حملات سایبری جمهوری اسلامی، اسرائیل را هدف قرار داده بود، در حالی که در همان زمان ۳۵ درصد حملات سایبری تهران به نهادهای آمریکایی و ۲۰ درصد از این حملات به امارات متحده عربی انجام می‌گرفت.

از زمان آغاز جنگ غزه، جمهوری اسلامی عملیات متعددی را در رسانه‌های اجتماعی آغاز کرد که هدف آنها بی‌ثبات کردن اسرائیل بود.

مایکروسافت گفت: «ظرف دو روز پس از حمله حماس به اسرائیل، ایران چندین عملیات نفوذ جدید را آغاز کرد.»

بر اساس این گزارش، حسابی به نام «اشک جنگ» هویت فعالان اسرائیلی را جعل می‌کند و از زبان آنان از مدیریت بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر اسرائیل در بحران شکل گرفته بر سر ده‌ها شهروند به گروگان گرفته شده از سوی حماس انتقاد می‌کند.

حسابی به نام «کارما» نیز که از سوی یک واحد اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایجاد شده است، ادعا می‌کند که نماینده اسرائیلی‌هایی است که خواستار استعفای نتانیاهو هستند.

مایکروسافت گفت که جمهوری اسلامی همچنین پس از شروع جنگ دست به جعل هویت شرکای خود زد.

مایکروسافت گفت که سرویس‌های ایرانی با استفاده از لوگوی شاخه نظامی حماس یک حساب تلگرامی ایجاد کردند تا پیام‌های دروغین درباره گروگان‌ها در غزه منتشر و اسرائیلی‌ها را تهدید کنند.

در گزارش سالانه مایکروسافت گفته شده است که مشخص نیست آیا جمهوری اسلامی با رضایت حماس دست به این اقدام زده است یا خیر.

در این گزارش آمده است: «گروه‌های ایرانی همچنین عملیات نفوذ سایبری خود را فراتر از اسرائیل گسترش دادند و بر تضعیف حمایت سیاسی، نظامی، و اقتصادی بین‌المللی از عملیات نظامی اسرائیل تمرکز کردند.»

در ماه ژوئن، گابی پورتنوی، رئیس دفاع سایبری اسرائیل، هشدار داد که تجاوز سایبری جمهوری اسلامی «یک مشکل بین‌المللی است، نه تنها یک مشکل اسرائیلی؛ و بنابراین راه حل آن نیز باید بین‌المللی باشد».

پورتنوی خواستار ایجاد یک جبهه بین‌المللی مشترک نه تنها برای دفاع، بلکه برای ایجاد یک بازدارندگی شد و گفت جمهوری اسلامی باید برای خسارات جهانی که به بار می‌آورد، هزینه بپردازد.

ماه بعد، نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش دادند که شبکه رایانه‌ای این کشور آن از زمان شروع جنگ با بیش از سه میلیارد حمله مواجه شده است، هر چند این همه این حملات دفع شده‌اند و نتوانسته‌اند خسارتی به بار آورند.

ماه گذشته، چندین کارشناس امنیت دیجیتال به تایمز اسرائیل گفتند که حتی اگر آتش‌بس در جنگ حاصل شود، حملات سایبری جمهوری اسلامی احتمالا همچنان ادامه خواهد یافت.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
سیاست با مراد ویسی

شنیداری

پادکست‌ها