رویترز: آوارگی دسته‌جمعی در لبنان تنش‌های فرقه‌ای را افزایش می‌دهد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۴

خبرگزاری رویترز گزارش داد که حمله نظامی اسرائیل به مناطق شیعه‌نشین لبنان، که بیش از یک میلیون نفر را به سمت مناطق سنی‌نشین و مسیحی روانه کرده، تنش‌های فرقه‌ای را در لبنان افزایش می‌دهد و این امر، تهدیدی برای ثبات لبنان است.

رویترز این گزارش را به نقل از چندین قانونگذار، سیاستمدار، شهروند ساکن لبنان و تحلیلگر نوشته است.

این خبرگزاری به شهر مرجعیون، یک شهر با اکثریت مسیحی در جنوب لبنان، اشاره کرده که ماه گذشته مدارس و یک کلیسا را ​​برای اسکان ده‌ها نفر از مردمی که از بمباران‌های روستاهای مسلمان‌نشین فرار می‌کردند، اختصاص داد.

اما هفت نفر از ساکنان این شهر به رویترز گفتند برخی از ساکنان نگرانند افرادی که در این مکان‌ها پناه گرفته‌اند، ممکن است شامل افراد مرتبط با حزب‌الله باشند که در حال جنگ با اسرائیل هستند.

با این حال، ساکنان این شهر آداب حسن همجواری را حفظ کردند و می‌دانستند کسانی که از حمله گسترده اسرائیل فرار می‌کنند جایی برای رفتن ندارند.

مرجعیون از بار سنگین حملات اسرائیل به حزب‌الله در طول سال گذشته در امان مانده بود، اما ساکنان به زودی احساس کردند که جنگ به این شهر نیز گسترش یافت.

به گفته دو منبع امنیتی و ساکنان محلی، در شش اکتبر، دو نفر از مردم محلی در حومه مرجعیون- یک معلم و یک افسر پلیس - در اثر حملات پهپادهای اسرائیلی که یک مرد شیعه سوار بر موتور را هدف قرار داد، کشته شدند.

ارتش اسرائیل به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداد.

به گفته سه تن از ساکنان و فیلیپ اوکلا، کشیش کلیسای ارتدوکس مرجعیون، بعدا در همان روز، مرد آواره‌ای که به دنبال پناه گرفتن در کلیسا بود، پس از این‌که از او خواسته شد به مکان دیگری نقل مکان کند، یک اسلحه درآورد و با شلیک هوایی، کارکنان را تهدید کرد.

به نوشته رویترز، بر اثر این اتفاقات، روحیه استقبال از پناهجویان در مرجعیون به سرعت از بین رفت.

اوکلا که از طریق تلفن از این شهر با رویترز صحبت کرده، به ترس برخی از ساکنان مبنی بر این‌که آوارگان، خشونت و جنگ را همراه‌ خود می‌آورند، گفت: «شما نمی‌توانید آتش را به خانه خود دعوت کنید.»

به گفته اوکلا و شش نفر از ساکنان محلی که خواستند نامشان فاش نشود، در پی درخواست‌های مردم محلی برای ترک شهر از سوی آوارگان، ده‌ها نفر از آواره‌ها این منطقه را ترک کردند.

جمعیت لبنان موزاییکی است و از بیش از دوازده فرقه مذهبی و قومی تشکیل شده و نمایندگی‌های سیاسی هم بر اساس همین خطوط فرقه‌ای بین آن‌ها تقسیم شده است.

اختلافات مذهبی در شرایطی که بااختلافات سیاسی و منازعه فلسطین و اوراگی آن‌ها پیوند خورد، به خشونت بی‌رحمانه جنگ داخلی در سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ دامن زد که حدود ۱۵۰ هزار نفر کشته برجای گذاشت.

رویترز به نقل از منابع خود نوشت که حملات مکرر اسرائیل به ساختمان‌هایی که خانواده‌های آواره را در خود جای داده، این نگرانی را ایجاد می‌کند که پذیرش آن‌ها می‌تواند موجب آسیب‌دیدن میزبان‌ها شود.

پیشتر یک دادگاه تحت حمایت سازمان ملل متحد، اعضای حزب‌الله را به دست داشتن در ترور رفیق حریری، نخست وزیر سنی در سال ۲۰۰۵، مجرم شناخته و مخالفان حزب‌الله، این گروه را عامل یک رشته ترورهای دیگر سیاستمداران عمدتا مسیحی و سنی می‌دانند.

با این حال، در شرایط کنونی، نجیب میقاتی، نخست‌وزیر سنی‌مذهب لبنان، بر اهمیت حفظ «صلح مدنی> تاکید کرده‌ و حتی رقبای حزب‌الله، از جمله حزب نیروهای مسیحی لبنان، تا حد زیادی انتقادهای سیاسی خود علیه حزب‌الله را تعدیل کرده‌اند.

اما رویترز تاکید کرد که در عمل، این تنش‌ها قومی و مذهبی واقعی هستند، از جمله در اطراف مدارسی که از آوارگان در بیروت استقبال کرده‌اند.

به گفته چندین تن از ساکنان، اعضای احزاب متحد حزب‌الله، کنترل افراد و اجناسی را که وارد این نهادها می‌شوند به دست گرفته‌اند.

وائل ابوفاعور یک نماینده دروزی گفت:«بیروت ممکن است به دلیل آواره ها، به دلیل اصطکاک، به دلیل اختلافات بر سر املاک منفجر شود - زیرا ساکنان جنوب لبنان، بقاع و حومه بیروت همه در بیروت هستند.»

فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در پاسخ به سوالی درباره خطرات تنش‌های فرقه‌ای در لبنان، به رویترز گفت لبنان یک «کشور شکننده» است.

گراندی گفت: «این یک شوک بزرگ است، واقعاً می‌تواند کشور را به عقب براند و می‌تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها