اتحادیه اروپا شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر، ساها و ماهان را تحریم‌ کرد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۳

اتحادیه اروپا سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ساها و ماهان را به فهرست تحریم‌های این اتحادیه اضافه کرد.

دولت بریتانیا نیز دوشنبه ۲۳ مهر، هفت مقام نظامی و دو نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و اعلام کرد اشخاص و نهادهایی که دارایی یا حسابی برای افراد ذکر شده دارند، موظف هستند آن دارایی‌ها را مسدود کرده و از هر گونه معامله با این افراد و نهادها خودداری کنند.

بهار گذشته شورای اروپا تاکید کرده بود در صورت انتقال موشک‌های بالستیک و فن‌آوری‌های مرتبط از سوی جمهوری اسلامی به روسیه برای استفاده علیه اوکراین، اتحادیه اروپا آماده است به سرعت پاسخ دهد و تحریم‌های جدید و قابل توجهی علیه تهران اعمال کند.

پیش از این و در روز ۲۰ شهریور، وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت هواپیمایی ایران‌ایر را به دلیل فعالیت در بخش حمل و نقل اقتصاد روسیه و مشارکت موثر در انتقال مستقیم یا غیرمستقیم سلاح‌ یا مواد مربوطه از مبدا یا به مقصد ایران، تحریم کرد.

شرکت‌های تازه تحریم‌ شده

بر اساس اطلاعیه شورای اتحادیه اروپا در روز دوشنبه ۲۳ مهر، هواپیمایی ایران‌ایر، ساها و ماهان‌ایر، به دلیل انتقال پهپادهای ایرانی و فن‌آوری‌های مرتبط به روسیه و شرکت مهندسی بسامد الکترونیک پویا به دلیل تامین قطعات پهپادها برای نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند.

شرکت آلومینای ایران، تولیدکننده انحصاری پودر آلومینا در کشور، به‌دلیل تولید سوخت موشک‌ها برای سپاه پاسداران، مرکز تحقیقات «شهید حاج علی موحد»، وابسته به گروه صنایع «شهید همت» به دلیل توسعه و تولید موشک‌های بالستیک در ایران و شرکت مهندسی طیف تدبیر، به دلیل تامین قطعات پهپادهای ایرانی برای نیروی قدس سپاه پاسداران به این لیست اضافه شدند.

افراد تحریم شده

در لیست تحریم‌های جدید نام بهنام شهریاری، مقام ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران، علی شادمان، معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه خاتم‌الانبیا، علی جعفرآبادی، فرمانده بخش فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، مهدی گوگردچیان، مدیرعامل صنایع هواپیماسازی ایران (هسا)، در کنار سید حمزه قلندری، معاون وزیر دفاع جمهوری اسلامی، رضا خسروی مقدم، وابسته نظامی ایران در روسیه و سید میراحمد نوشین، مدیرعامل سازمان صنایع هوافضا، مسئول توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی و نظارت بر تولید موشک‌ها، به چشم می‌خورد.

افراد و نهادهای هدف این تحریم‌ها با مسدود شدن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا مواجه خواهند شد و ارائه هر گونه منابع مالی یا اقتصادی به افراد، نهادها و سازمان‌های تحریم‌شده، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، ممنوع است.

اتحادیه اروپا ۲۵ تیر ماه در راستای «مشارکت در کاهش تنش و حفظ امنیت در منطقه»، محدودیت‌های اعمال شده بر ۱۲ فرد و ۹ نهاد جمهوری اسلامی را که به دلیل حمایت از روسیه در جنگ اوکراین، کمک به گروه‌های مسلح در خاورمیانه و همکاری با حوثی‌های یمن اعمال شده بود، تمدید کرد

این اتحادیه نهم مرداد ماه اعلام کرد علی‌رغم حذف چند نام و موسسه ایرانی، بخش عمده «تحریم‌های هدفمند و ضد تروریسم» خود را علیه نهادها، سازمان‌ها و افراد وابسته به جمهوری اسلامی حفظ می‌کند.

آبان سال گذشته، وزیران امور خارجه کشورهای عضو «گروه هفت» در بیانیه‌ای مشترک از جمهوری اسلامی خواستند از اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه و حمایت از گروه‌های مسلح متحد تهران مانند حماس و حزب‌الله لبنان دست بردارد.

از سوی دیگر، با آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در بیش از دو سال پیش، جمهوری اسلامی همکاری نظامی خود را با مسکو افزایش داد و گزارش‌هایی از ارسال پهپادهای انفجاری شاهد، ساخت ایران، به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین منتشر شد.

رهبران اتحادیه اروپا پیش از این توافق کرده بودند تحریم‌های این اتحادیه علیه جمهوری اسلامی را پس از حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به اسرائیل تشدید کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
خبر

شنیداری

پادکست‌ها