با وجود افزایش فشارهای امنیتی، اعتراضات و اعتصابات گسترده پرستاران و کادر درمان در روز دوشنبه پنجم شهریور ادامه یافت. این اعتراضات در شهرهای مختلفی از جمله شیراز، کنگان، کرمانشاه و گرگان شکل گرفت. پرستاران معترض در گرگان دست از کار کشیدند و راهپیمای اعتراضی برگزار کردند.
پرستاران در بیمارستانهای خمینی در کنگان و در بیمارستان علوم پزشکی کرمانشاه اعتصاب و تجمع اعتراضی برگزار کردند.
ویدیوهای منتشر شده از این تجمعات نشان میدهد آنها در حرکتهای اعتراضی روز دوشنبه خود شعارهایی از جمله «مسئول بیلیاقت، استعفا استعفا» سردادند.
پرستاران معترض در گرگان در تجمع خود در مقابل ستاد مرکزی دانشگاه گلستان شعارهایی از جمله «پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن» سردادند.
آنها پس از آن از مقابل ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گلستان تا ساختمان استانداری این استان راهپیمای اعتراضی برگزار کردند و خواستار رسیدگی به خواستههای خود شدند.
در شیراز هم گروهی از پرستاران و کادر درمان معترض در استان فارس مقابل ساختمان استانداری تجمع بر پا کردند.
آنها در تجمع خود در اعتراض به وعدههای بیاثر مسئولان شعار دادند: «مسئولیت بیکفایت، قول شرف کجا رفت.»
با پیوستن پرستاران گرگان به اعتراضات پرستاران در ایران، شمار شهرهایی که پرستارها در هفتههای گذشته در آنها اعتراض و اعتصاب کردند به ۴۰ شهر و حدود ۷۰ بیمارستان رسید.
آبادان، آباده، اراک، اهواز، اسلامآباد غرب، اصفهان، اقلید، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، تبریز، تهران، جهرم، چابهار، داراب، دهدشت، رشت، رفسنجان، زنجان، سیرجان، شهرکرد، شیراز، فسا، قزوین، کرج، کرمانشاه، کنگان، لامرد، مریوان، مشهد، نیشابور، همدان، یاسوج، یزد، بابل، خرمآباد، خمینیشهر، سبزوار و گرگان از جمله شهرهاییاند که تا روز پنجم شهریور، اعتراضات پرستاران در آنها شکل گرفت.
در پی احضار، بازداشت و تهدید پرستاران معترض در ایران، شهروندان روز چهارم شهریور با ارسال پیامهایی به ایراناینترنشنال از اعتراضات و اعتصابات پرستاران حمایت کردند.
آنها با یادآوری فداکاری پرستاران در ایام کرونا گفتند که جمهوری اسلامی آنها را خودی نمیداند و پاسخ اعتراضشان را با سرکوب داده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، گروه اتحاد بازنشستگان و کارگران بازنشسته خوزستان نیز روز چهارم شهریور در بیانیهای مشترک از پرستاران معترض حمایت کردند.
ایراناینترنشنال روز دوم شهریور در گزارشی نوشت که دستکم ۱۸ پرستار معترض در روزهای گذشته در شهرهای مختلف به نهادهای امنیتی احضار شدهاند.
مژگان خمسه، فیروزه مجریانشرق، زهرا تمدن، پویا اسفندیاری، دو پرستار در اراک، شماری از پرستارانی هستند که در روزهای گذشته به دلیل حضور در اعتراضات و اعتصاب بازداشت شدند.
اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال حاکی است که احضار و بازداشت پرستاران در شهرهای مختلف از جمله تهران کماکان ادامه دارد و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی از این طریق سعی در متوقف کردن موج اعتراضات پرستاران و کادر درمان دارند.
از روز ۱۵ مرداد و به دنبال درگذشت پروانه ماندنی، پرستار جوان، اعتصابات گسترده پرستاران در شهرهای مختلف کشور آغاز شد.
بیش از ۲۲۰ هزار پرستار در بیمارستانهای دولتی و خصوصی در ایران مشغول کار هستند.
در سراسر کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت، به طور میانگین ۱/۵ نفر پرستار وجود دارد.
میانگین جهانی پرستار به ازای هر هزار بیمار، سه نفر است.
در حال حاضر به استناد گفتههای شمار زیادی از پرستاران و کادر درمان، آنان نه تنها دچار فرسودگی میشوند، بلکه خدمات کامل پرستاری نیز به بیماران ارائه نمیشود.
دستمزد بسیار پایین و شرایط سخت کاری، تقاضا برای این شغل را کاهش داده و نظام درمان ایران را با وضعیتی پیچیده مواجه کرده است.
اعتراضات نظام پرستاری و به طور کلی کادر درمان در ایران محدود به اعتصابات اخیر نبوده است.
تیرماه امسال نیز پرستاران دست به اعتراض زدند.
فریدون مرادی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، در همین ماه اعلام کرد ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران مهاجرت میکنند.
بیشتر بخوانید: پرستاران و فروپاشی نظام سلامت