فشار بر خانواده آرزو بدری، زن آسیب‌دیده به دست پلیس برای اعلام رضایت در دادگاه

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۴

طبق اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، خانواده آرزو بدری، زن ۳۱ ساله‌ای که شامگاه اول مرداد به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری در خودروی شخصی هدف گلوله پلیس قرار گرفت، برای رضایت دادن تحت فشار حکومت قرار گرفته‌اند.

منابع مطلع به ایران‌اینترنشنال گفتند دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده درباره وضعیت این زن جوان که به نخاعش آسیب جدی رسیده و همچنان در بیمارستان ولیعصر تهران بستری است، قرار بوده طی این هفته برگزار شود.

برخی افراد نزدیک به خانواده بدری از طرف نهادهای اطلاعاتی و امنیتی به منظور بازپرسی، سکوت و اعلام رضایت خواسته شده‌اند.

آرزو بدری، روز اول مرداد امسال و هنگامی ‌که بعد از اتمام کار در شهرستان نور استان مازندران با خواهرش به سوی خانه می‌رفت، با ایست-بازرسی پلیس مواجه می‌شود.

تصاویر و گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی از آن است که آنان خودرو را در جاده خاکی متوقف می‌کنند اما پلیس به سویشان شلیک می‌کند. بر اثر این تیراندازی، آرزو از ناحیه کمر هدف اصابت گلوله قرار می‌گیرد.

برای خودرویی که آرزو بدری سرنشین آن بوده، به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری، «حکم توقیف» صادر شده بود و پلیس از در عقب سمت راننده به خودرو شلیک کرده است.

طبق گفته منابع مطلع، این زن ۳۱ ساله که فروشنده و صاحب دو فرزند است، ابتدا به بیمارستانی در شهرستان نور و سپس به بیمارستان خمینی شهرستان ساری منتقل شده است.

منابع ایران‌اینترنشنال گفتند گلوله‌ای که به آرزو بدری اصابت کرده گلوله کلت بوده و در نخاع مهره‌های بالای کمر او قرار گرفته و توان حرکت را از او گرفته است. طبق این اطلاعات، در صورتی که این گلوله کمی بالاتر اصابت کرده بود، قدرت حرکت دست‌های او را هم از بین می‌برد.

خانواده بدری در ساری تحت فشار امنیتی قرار گرفته‌اند تا درباره شلیک به دخترشان و وضعیت او اطلاع‌رسانی نکنند.

منابع مطلع به ایران‌اینترنشنال گفتند ماموران لباس شخصی بعد از چند روز آرزو بدری را برای ادامه معالجه به تهران منتقل کرده‌اند و وضعیت نخاع او وخیم است.

گزارش‌های رسیده نشان می‌دهند هنگامی که خانواده بدری برای ملاقات آرزو می‌روند، ماموران امنیتی گوشی‌‌های تلفن همراه آنها را می‌گیرند تا نتوانند عکس یا ویدیو بگیرند.

مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی مازندران، تیراندازی پلیس به خودرویی را که آرزو بدری سرنشین آن بوده تایید و اعلام کرده‌ است راننده «بدون توجه به دستور پلیس همچنان به فرار ادامه داد که پلیس با توجه به قانون به کارگیری سلاح»، به سمت خودرو شلیک کرده است.

منابع ایران‌اینترنشنال گفتند با وجود اینکه پلیس اعلام کرده شیشه خودروی بدری، دودی بوده، به علت گرما و نداشتن کولر، شیشه در زمان وقوع حادثه پایین بوده است.

در واکنشی به ماجرای آرزو بدری، یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل با اشاره به شرایط او پس از شلیک ماموران به خودرویشان به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این دیکتاتوری قاتل خامنه‌ای است، سرکوب شهروندان و اجرای اسلام رادیکال.»

او تاکید کرد: «ما باید همین حالا ایران را متوقف کنیم، قبل از اینکه خیلی دیر شود.»

نهم مهر ماه سال گذشته، آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله، به دلیل بر سر نداشتن مقنعه در ایستگاه متروی شهدای تهران با حمله ماموران حجاب آسیب دید و به کما رفت.

او پس از ۲۸ روز بستری بودن در بیمارستان نظامی فجر، در روز ششم آبان جان باخت.

پیش از آن و در شهریور ۱۴۰۱، مهسا ژینا امینی، زن جوان ۲۲ ساله پس از بازداشت به دست گشت ارشاد به کما رفت و روز ۲۵ شهریور خبر درگذشت او در بیمارستان کسری منتشر شد.

ساعاتی پس از مرگ او، تجمعی اعتراضی مقابل این بیمارستان شکل گرفت و یک روز بعد، هنگام خاکسپاری مهسا در آرامستان آیچی سقز، موجی از اعتراض علیه جمهوری اسلامی به راه افتاد.

قتل حکومتی او منجر به شکل‌گیری جنبش «زن، زندگی، آزادی» و اعتراضاتی در سراسر کشور شد که از آن با عنوان «خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی» یاد می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها