کاخ سفید خبر داد رهبران آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا، روز دوشنبه ۲۲ مرداد در بیانیهای مشترک از جمهوری اسلامی خواستند که تهدیدهای نظامی خود علیه اسرائیل را متوقف کند.
رهبران ایالات متحده و کشورهای اروپایی در این بیانیه از تلاشها برای برقراری آتشبس در غزه و کاهش تنشها در خاورمیانه حمایت کردند و گفتند در برابر حملات حکومت ایران و نیروهای نیابتیاش از اسرائیل دفاع میکنیم.
وال استریت ژورنال روز دوشنبه به نقل از یک منبع آگاه نوشت اسرائیل پس از مشاهده تدارکات جمهوری اسلامی و حزبالله به منظور انجام حملات تلافیجویانه، برای نخستین بار در ماه جاری میلادی نیروهای خود را در حالت آمادهباش کامل قرار داد.
این منبع افزود اسرائیل درباره قریبالوقوع بودن این حملات اطلاعی ندارد اما شرایط را محتاطانه رصد میکند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم گفت حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل احتمالا در هفته جاری انجام میشود.
باراک راوید، خبرنگار سرشناس اسرائیلی به نقل از مقامهای ارشد ایالات متحده و اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت حکومت ایران همچون حمله فروردینماه به اسرائیل، در حال آمادهسازی واحدهای پهپادی و موشکی خود است.
دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد ارتش این کشور در بالاترین سطح آمادهباش برای مقابله با حمله احتمالی حکومت ایران یا حزبالله قرار دارد.
هاگاری افزود با وجود گزارشها مبنی بر حمله قریبالوقوع جمهوری اسلامی به اسرائیل، تاکنون در دستورالعملهای اضطراری برای غیرنظامیان تغییری ایجاد نشده است.
اسکاینیوز گزارش داد کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، شامگاه دوشنبه در یک تماس تلفنی ۳۰ دقیقهای با مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی در مورد تلاشها برای کاهش تنشها در خاورمیانه گفتوگو کرد.
استارمر در این تماس از تهران خواست از حمله به اسرائیل خودداری کند و افزود: «جنگ به نفع هیچکس نیست.»
در تحولی دیگر، پنتاگون خبر داد یک زیردریایی مجهز به موشک هدایتشونده را به خاورمیانه فرستاده و روند ورود دومین ناو هواپیمابر خود به منطقه را تسریع کرده است.
ساعاتی پیش یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل با تاکید بر آمادگی این کشور برای مقابله با هرگونه حمله احتمالی از سوی جمهوری اسلامی گفت امکان محقق شدن تهدیدهای تهران و بیروت وجود دارد. همزمان رسانههای اسرائیلی گزارش دادند حزبالله مقر خود را در بیروت، پایتخت لبنان، تخلیه کرده است.
گالانت روز ۲۲ مرداد اعلام کرد اسرائیل در روزهای اخیر آمادهسازیها را برای حملات احتمالی جمهوری اسلامی و حزبالله انجام داده و در صورت نیاز، مهیای اقدامات پیشگیرانه است.
او در نشست کمیته دفاعی پارلمان اسرائیل افزود: «ما در روزهای هوشیاری و آمادگی هستیم. تهدیدات تهران و بیروت ممکن است تحقق یابند و باید به همه توضیح داد که آمادگی و هوشیاری، مترادف ترس و وحشت نیستند.»
همزمان یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفت نیروی هوایی این کشور روز دوشنبه سفرهای خارج از کشور پرسنل خود را به حالت تعلیق درآورده است.
خاورمیانه در روزهای اخیر برای حملات احتمالی حکومت ایران و متحدانش علیه اسرائیل پس از کشته شدن اعضای ارشد حماس و حزبالله آماده میشود.
وزیر دفاع اسرائیل در ادامه اظهارات خود گفت از توافق برای آزادی گروگانهای در بند حماس، حتی اگر در چند مرحله باشد، حمایت میکند.
گالانت افزود: «وظیفه ما به عنوان تصمیمگیرندگان این است که برای کسب دستاوردهای عملیاتی تلاش و شرایط را برای بازگرداندن گروگانها فراهم کنیم. ایجاد این شرایط از طریق فشار نظامی صورت میگیرد و میتواند به توافقی برای [آزادی] گروگانها منجر شود، حتی اگر در بیش از یک مرحله باشد.»
معترضان هر شنبه با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف اسرائیل خواستار آزادسازی گروگانها میشوند.
ارتش اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد تاکنون ۳۱ عضو حماس و جهاد اسلامی، دو گروه مسلح فلسطینی را شناسایی کرده که در حمله روز شنبه اسرائیل به مدرسهای در نوار غزه کشته شدهاند.
اسکان آوارگان فلسطینی در این مدرسه موجب اعتراضهای بینالمللی به این حمله شد.
ارتش اسرائیل پیشتر اسامی و عکسهای ۱۹ عضو حماس و جهاد اسلامی را که در این حمله کشته شدند، منتشر کرده بود.
بیانیه مطبوعاتی جدید ارتش اسرائیل نام و عکس ۱۲ نفر دیگر را اعلام کرده است.
به گفته وزرات بهداشت حماس، این حمله ۹۳ کشته برجای گذاشت که در میان آنان ۱۱ کودک و شش زن دیده میشوند.
نیروهای اسرائیلی روز دوشنبه به عملیات خود در نزدیکی شهر خانیونس در جنوب غزه ادامه دادند.
این در حالی است که فشارها و رایزنیهای بینالمللی برای برقراری آتشبس در غزه و جلوگیری از ورود به یک درگیری منطقهای گستردهتر با جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن ادامه دارد.
رهبران فرانسه، بریتانیا و آلمان روز دوشنبه ۲۲ مرداد در بیانیهای مشترک هشدار دادند جمهوری اسلامی «مسئولیت» هر گونه حمله علیه اسرائیل که «موجب تشدید تنشهای منطقهای» شود و احتمال آتشبس را در غزه به خطر بیندازد، بر عهده خواهد داشت.
در این بیانیهای که به امضای اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه رسیده، نسبت به افزایش تنشها در خاورمیانه «عمیقا» ابراز نگرانی شده است.
همزمان با تشدید خصومتها در منطقه، خطوط هوایی بینالمللی همچنان پروازهای خود را به برخی نقاط خاورمیانه متوقف کردهاند یا از آسمان ایران، اسرائیل و لبنان فاصله میگیرند.
شرکت حمل و نقل هوایی اروپایی لوفتهانزا دوشنبه اعلام کرد که تصمیم خود را برای اجتناب از حریم هوایی ایران و عراق و دور ماندن از خطرات آتشافروزی در خاورمیانه تا ۲۱ اوت تمدید میکند.
چندین شرکت هواپیمایی دیگر نیز تعلیق پروازهای خود در منطقه را تمدید کردهاند.