اسرائیل: فواد شکر، فرمانده ارشد حزب‌الله، در حمله به بیروت کشته شد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۹

ارتش اسرائیل اعلام کرد فواد شکر، «عالی‌ترین فرمانده نظامی حزب‌الله و رییس واحد استراتژیک این گروه» که مسئول قتل کودکان مجدل شمس بود، در حمله سه‌شنبه، ۹ مرداد، به بیروت کشته شد. بر اساس این بیانیه، فواد شکر دست راست و مشاور حسن نصرالله در برنامه‌ریزی و هدایت عملیات‌های جنگی بود.

ارتش اسرائیل در اشاره به سوابق این فرمانده کشته‌شده حزب‌الله نوشته او از ۸ اکتبر حملات حزب‌الله به اسرائیل را هدایت می‌کرد و علاوه بر مسئولیت در قتل ۱۲ کودک در مجدل شمس، در طی سال‌ها بسیاری از اسرائیلی‌ها و اتباع خارجی را به قتل رسانده بود.

بر اساس گزارش ارتش اسرائیل، فواد شکر به عنوان رییس واحد استراتژیک حزب‌الله، مسئولیت اکثر سلاح‌های پیشرفته حزب‌الله از جمله موشک‌ها، راکت‌های دوربرد و پهپادهای این گروه ا بر عهده داشت.

دقایقی پس از حمله هوایی اسرائیل به جنوب بیروت، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه‌ای گفت حزب‌الله «از خط قرمز عبور کرد.»

وزارت بهداشت لبنان هم اعلام کرد در این حمله سه نفر کشته و ۷۴ نفر مجروح شده‌اند و جستجو برای مفقودان ادامه دارد.

چندین منبع دیگر هم پیش از بیانیه ارتش اسرائیل به نام این فرمانده حزب‌الله اشاره کردند. او که با نام حاج محسن نیز شناخته می‌شود، فرمانده پروژه موشک‌های نقطه‌زن این گروه مورد حمایت جمهوی اسلامی است.

شُکر همچنین به دلیل دست داشتن در حمله به پادگان نیروی دریایی آمریکا در بیروت در سال ۱۹۸۳، تحت تعقیب ایالات متحده قرار دارد.

پیشتر شبکه خبری العربیه گزارش داد حمله به این فرمانده حزب‌الله موفقیت‌آمیز نبوده است. یک منبع نزدیک به حزب‌الله هم به خبرگزاری فرانسه گفت دو نفر در این حمله کشته شده‌اند.

این حمله در حالی صورت گرفت که نعیم قاسم، قائم مقام حسن نصرالله، به همراه اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، زیاد نخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و محمد عبدالسلام سخنگوی حوثی‌های یمن برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در تهران به سر می‌برند.

سفارت جمهوری اسلامی در لبنان، با انتشار بیانیه‌ای حمله اسرائیل به جنوب بیروت را محکوم کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم با «شرورانه و جنایتکارانه» خواندن حمله اسرائیل، گفت:«این حمله نمی تواند مانع از ادامه راه حمایت از فلسطینیان و جنگ با اسرائیل شود.»

در یکی از اولین واکنش‌های بین‌المللی، وزارت خارجه روسیه حمله اسرائیل به پایتخت لبنان را «نقض آشکار قوانین بین‌المللی» خواند و آن را محکوم کرد.

حوثی‌های یمن و حماس هم این حمله را محکوم کردند. حوثی‌ها این حمله را نقض آشکار حاکمیت لبنان خواندند و حماس گفت این حمله می‌تواند به «تشدید خطرناک درگیری‌ها» منجر شود.

۱۲ نفر، از جمله چند کودک روز ششم مرداد در حمله راکتی به یک زمین فوتبال در روستایی در بلندی‌های جولان که تحت کنترل اسرائیل است، کشته شدند. این حمله ۱۳ زخمی نیز بر جای گذاشت.

آیا جنگی تمام عیار در راه است؟

حزب‌الله لبنان مسئولیت این حمله را نپذیرفت و اعلام کرد در این حمله نقشی نداشته است.

اسرائیل و آمریکا حزب‌الله را مسئول این حمله معرفی کردند.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل روز هفتم مرداد با اشاره به تشکیل جلسه کابینه امنیتی اسرائیل نوشت بر اساس گزارش‌ها، اسرائیل پاسخی محکم به حزب‌الله خواهد داد.

این رسانه افزود با این حال به نظر نمی‌رسد اسرائیل به دنبال جنگی تمام‌عیار با حزب‌الله باشد.

در پی این رویداد، تنش‌ها میان حزب‌الله و اسرائیل بیش از پیش افزایش یافته است و بیم آن می‌رود جبهه جدیدی از درگیری‌ها در منطقه گشوده شود.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز ۹ مرداد با اشاره به افزایش خشونت‌ها در منطقه گفت واشینگتن همچنان به دنبال استفاده از دیپلماسی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها میان اسرائیل و حزب‎‌الله است.

پاتل افزود: «ما به تلاش برای رسیدن به راه‌حلی دیپلماتیک ادامه می‌دهیم که به غیرنظامیان اسرائیلی و لبنانی اجازه می‌دهد به خانه‌های خود بازگردند و در صلح و امنیت زندگی کنند.»

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، حزب‌الله و حوثی‌های یمن در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند و درگیری‌های شدید و مرگبار در طول ۹ ماه گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

بر اثر حملات حزب‌الله پس از آغاز مناقشه کنونی در روز هفتم اکتبر، حدود ۶۰ هزار نفر از ساکنان مناطق شمالی اسرائیل تخلیه شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

حرف آخر با پوریا زراعتی
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها