مولوی عبدالحمید: اعدام‌ها را متوقف کنید و به تبعیض ۴۶ ساله پایان دهید

جمعه ۱۴۰۳/۰۵/۰۵

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه پنجم مرداد با اشاره به افزایش بازداشت فعالان سیاسی و صدور و اجرای احکام اعدام به خصوص برای زنان زندانی، خواستار توقف اعدام‌ها در ایران شد. او همچنین خواستار پایان یافتن «تبعیض ۴۶ ساله» در نظام حاکم شد.

مولوی عبدالحمید با اشاره به افزایش بازداشت فعالان سیاسی و مدنی زن و مرد در کشور، به مسئولان نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی توصیه کرد بازداشت‌ها را متوقف کنند و به فعالان سیاسی اجازه دهند کار سیاسی‌شان را انجام دهند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان به صدور احکام اعدام برای فعالان سیاسی و مدنی در هفته‌های گذشته نیز اشاره کرد و گفت: «اعدام را متوقف کنید. به خصوص اعدام برای زنان دردآورد است. اعدام نقصان دارد.»

طی دو هفته گذشته جریان تازه‌ای از صدور و اجرای احکام اعدام در ایران به راه افتاده است.

پخشان عزیزی، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان اوین، روز دوم مرداد به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

روز ۱۴ تیر ماه امسال نیز شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت بابت اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

نسیم غلامی سیمیاری و وریشه مرادی، دو زندانی سیاسی، در پرونده‌هایی جداگانه با اتهام «بغی» مواجهند که می‌تواند به صدور احکام سنگین نظیر اعدام بینجامد.

اسماعیل‌زهی در بخش دیگری از خطبه‌های امروز خود با اشاره به نزدیک بودن زمان مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به عنوان رییس‌ دولت جمهوری اسلامی گفت: «پزشکیان از حقوق زنان، اقوام، مذاهب، شهروندان و مسلمان و غیرمسلمان صحبت کرد و مردم امیدوار شدند که تبعیض و نابرابری ۴۶ ساله پایان یابد.»

او با بیان اینکه «تبعیض کار تندروها و کسانی است که انصاف ندارند»، خواستار پایان دادن به تبعیض‌ها در جمهوری اسلامی شد و گفت: «مناسب است در تشکیل کابینه و دولت جدید، زنان، اقوام و مذاهب مختلف حضور داشته باشند.»

مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز هفتم مرداد ماه و مراسم تحلیف پزشکیان در مجلس شورای اسلامی روز نهم مرداد ماه برگزار خواهد شد.

در حالی که هنوز دولت پزشکیان کار خود را آغاز نکرده، انتقادها درباره چگونگی انتخاب وزیران که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق جمهوری اسلامی و چهره نزدیک به پزشکیان مسئولیت شورای انتخاب آنان را برعهده گرفته، افزایش یافته است.

اسماعیل‌زهی با بیان اینکه برخی افراد در جمهوری اسلامی «تظاهر به دین‌داری» می‌کنند، آن‌ها را افرادی تاجر نامید و خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت: «فریب سجده‌های طولانی را نخورید. فریب کسانی را نخورید که در مراسمات در صف اول نشسته‌اند و با این کار به دنبال کاسبی هستند. حق مردم است که افراد توانمند روی کار بیایند نه افرادی که با دادن رشوه و از طریق ایجاد رابطه و واسطه، پست و مقام می‌گیرند.»

مولوی عبدالحمید روز پنج‌شنبه چهارم مرداد نیز در جلسه مدیران مدارس دینی سیستان و بلوچستان، جمعه‌های خونین زاهدان و خاش در سال ۱۴۰۱ را «ظلم آشکار» و «از آثار تبعیض» دانست.

او افزود: «ما می‌خواهیم به خواسته‌های تمام ملت ایران از جمله خواسته‌های اقوام و مذاهب توجه شود و آزادی‌های مذاهب به رسمیت شناخته شوند.»

جمعه‌های اعتراضی زاهدانی‌ها از هشتم مهر سال ۱۴۰۱ و پس از وقایع جمعه خونین این شهر آغاز شد.

در جریان جمعه خونین زاهدان، ماموران نظامی و امنیتی با گلوله‌های جنگی به سمت شهروندان و نمازگزاران شلیک کردند و بیش از ۱۰۰ نفر را کشته و ده‌ها تن دیگر را نابینا، قطع نخاع و مجروح کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها