احمدرضا جلالی از زندان اوین: دولت سوئد مرا به حال خود رها کرده است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۹

احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی-سوئدی محبوس در زندان اوین، در فایلی صوتی که به ایران‌اینترنشنال رسیده، از اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد انتقاد کرد و گفت دولت این کشور او را «بی‌پناه» به حال خود رها کرده است.

جلالی در این فایل صوتیِ حدودا چهار دقیقه‌ای، کریسترسون را خطاب قرار داد و از او خواست «شجاعانه و مسئولانه» با پسر و دیگر اعضای خانواده این زندانی در برابر دوربین‌های تلویزیونی دیدار کند.

جلالی از نخست‌وزیر سوئد خواست به پسرش بگوید چرا او را در زندان اوین به حال خود رها کرده و در صورت اعدام این زندانی، برای پسرش چه کار خواهد کرد.

این پزشک و پژوهش‌گر افزود: «بی‌صبرانه در انتظار شنیدن این موضوع هستم که شما به تصمیمات خود اعتماد دارید و می‌توانید در کنار پسرم، به صراحت با رسانه‌ها گفت‌وگو کنید.»

در جریان مبادله زندانیان میان تهران و استکهلم، دو شهروند سوئدی زندانی در ایران با نام‌های یوهان فلودروس و سعید عزیزی در ازای آزادی حمید نوری، مقام قضایی سابق جمهوری اسلامی اجازه یافتند روز ۲۶ خرداد خاک ایران را ترک کنند و به سوئد بازگردند.

حمید نوری، دادیار سابق زندان گوهردشت به اتهام دست داشتن در اعدام‌ زندانیان سیاسی دهه ۶۰، در آبان ۱۳۹۸ در سوئد بازداشت و پس از محاکمه، به حبس ابد محکوم شد. دیوان عالی سوئد روز ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ فرجام‌خواهی نوری را رد کرده بود.

دیدار اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد با یوهان فلودروس، شهروند سوئدی آزاد شده از ایران، فرودگاه استکهلم، ۲۶ خرداد

جلالی در ادامه پیام خود به نخست‌وزیر سوئد، از آزادی فلودروس و عزیزی ابراز خوشحالی کرد و در عین حال گفت اقدام استکهلم در قرار ندادن نام او در فهرست مبادله زندانیان «تبعیض‌آمیز» بوده است.

او به شرایط بغرنج خود در زندان اوین اشاره کرد و گفت حدود سه هزار روز را در «غاری وحشتناک» گذرانده است.

جلالی در اردیبهشت سال ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه‌های تهران و شیراز به ایران سفر کرد اما پس از شرکت در همایش‌های علمی بازداشت و به «جاسوسی» متهم شد.

ابوالقاسم صلواتی، قاضی دادگاه انقلاب، برای او حکم اعدام صادر کرد و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شد.

او از هشت سال پیش تاکنون در معرض اجرای حکم اعدام قرار دارد.

جلالی در فایل صوتی ارسالی از زندان اوین، کریسترسون را به بی‌عملی در قبال وضعیت خود متهم کرد و افزود نخست‎‌وزیر سوئد برای لغو حکم اعدام او اقدامی انجام نداده است.

این پژوهش‌گر تاکید کرد: «شما تصمیم‌ گرفتید من را در حالی که در معرض خطر بزرگ اعدام قرار دارم، رها کنید.»

ویدا مهران‌نیا، همسر جلالی روز ۲۷ خرداد در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت از شنیدن خبر آزادی حمید نوری «شوکه» شده و مبادله زندانیان میان تهران و استکهلم را قبول ندارد.

مهران‌نیا اضافه کرد دولت سوئد هیچ پاسخی در زمینه تلاش‌ها برای آزادی جلالی به او نداده و اساسا «هیچ جوابی ندارد.»

جلالی در ادامه پیام صوتی به گزارش‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل، سازمان عفو بین‌الملل و کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در خصوص بی‌گناهی خود استناد کرد و گفت نخست‌وزیر سوئد تمامی این موارد و همچنین زجر خانواده او را فراموش کرده است.

او تاکید کرد: «اگر می‌توانستید احساس خانواده‌ام را درک کنید و اگر کمترین همدردی را با فرزندانم داشتید، هرگز من را به حال خود رها نمی‌کردید.»

پیش‌تر و در روز هفتم اردیبهشت، ۱۵ تن از گروگان‌های سابق جمهوری اسلامی با ارسال نامه‌ای به کریسترسون خواستار تلاش او برای آزادی این زندانی دو تابعیتی از زندان اوین شده بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
روس‌ها و ایرانی‌ها: قفقاز
خبر

شنیداری

پادکست‌ها