بایدن در سالگرد عملیات نرماندی خواستار همبستگی با اوکراین شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۷

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در مراسم هشتادمین سالگرد آغاز عملیات نرماندی که منجر به پایان جنگ جهانی دوم در اروپا شد، با اشاره به لزوم همبستگی بیشتر با اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه گفت: «تسلیم شدن در برابر زورگویان، تعظیم در برابر دیکتاتورها، به سادگی غیرقابل تصور است.»

بایدن روز پنج‌شنبه از گورستان سربازان آمریکایی کشته‌شده در این عملیات در نزدیکی سواحل نرماندی بازدید کرد.

در این گورستان، بیش از ۹ هزار آمریکایی دفن شده‌اند.

بایدن درباره عملیات نرماندی گفت این عملیات، بزرگ‌ترین حمله آبی-خاکی در تاریخ و یادآور قدرت اتحادها بود.

او افزود این درسی بود که آمریکایی‌ها هرگز آن را فراموش نمی‌کنند.

رییس‌جمهوری آمریکا که از حامیان اصلی کی‌یف در برابر روسیه است، همچنین خواستار همبستگی با اوکراین شد و گفت «تسلیم شدن در برابر زورگویان، تعظیم در برابر دیکتاتورها غیرقابل تصور است».

بایدن در مورد سربازان آمریکایی که در ششم ژوئن ۱۹۴۴ به سواحل نرماندی یورش بردند، گفت: «بیایید شایسته آن‌ها باشیم که قربانی شدند.»

او تاکید کرد: «باید به خاطر داشته باشیم این واقعیت که آن‌ها در آن روز این‌جا قهرمان بودند، ما را از کاری که امروز باید انجام دهیم، بی‌نیاز نمی‌کند. دموکراسی هرگز تضمین نمی‌شود. هر نسلی باید آن را حفظ کند، از آن دفاع کند و برای آن بجنگد. این آزمون اعصار است.»

پیش از سخنان بایدن، امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه به کهنه‌سربازان آمریکایی گفت: «شما به این‌جا آمدید زیرا جهان آزاد به تک تک شما نیاز داشت و شما پاسخ دادید.»

مکرون به چند تن از آن‌ها نشان افتخار اعطا کرد.

مراسم هشتادمین سالگرد آغاز نبرد نرماندی بدون حضور ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه برگزار شد.

در جنگ جهانی دوم، اتحاد جماهیر شوروی سابق در کنار متفقین با آلمان نازی می‌جنگید و در شکست دادن ارتش هیتلر نقشی عمده ایفاد کرد.

پوتین در هفتادمین مراسم سالگرد نبرد نرماندی شرکت کرده بود و در آن زمان، همراه با رهبران فرانسه، آلمان و اوکراین، «فرمت نرماندی» را که اکنون منحل شده است، تشکیل داد.

این گروه قرار بود با هدف حل و فصل مناقشه بین اوکراین و روسیه، که سپس بر مناطق دونباس و کریمه متمرکز شد، فعالیت کند.

رییس‌جمهوری آمریکا برای شرکت در این مراسم و نیز دیداری رسمی با امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه وارد این کشور شد.

به جز رهبران فرانسه و آمریکا، ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، چارلز پادشاه بریتانیا، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و بسیاری دیگر از رهبران کشورهای اروپایی در مراسم هشتادمین سالگرد نبرد نرماندی شرکت کردند.

مراسم امسال همچنین در آستانه انتخابات پارلمان اروپا برگزار شد و پیش‌بینی شده که احزاب دست راستی افراطی کرسی‌های زیادی را در پارلمان اروپا تصاحب کنند.

با کاهش سریع تعداد کهنه سربازان کهنسال، که بسیاری از آن‌ها ۱۰۰ سال یا بیشتر دارند، این احتمالا آخرین مراسم بزرگ در نرماندی است که با حضور سربازانی برگزار شد که خود در آن نبردها شرکت داشتند.

حدود ۲۰۰ کهنه سرباز، که اکثر آن‌ها آمریکایی یا انگلیسی هستند، در مراسم پنج‌شنبه در سواحل نرماندی شرکت داشتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
دادگاه مردمی راسل

شنیداری

پادکست‌ها