دادگاهی در آمریکا، حکم موقتی علیه رمضان سلطان‌محمدی، کارمند دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی در واشینگتن دی‌سی صادر کرد. این حکم در پی آن صادر شد که او هفته گذشته معترضان ایرانی را تهدید به مرگ کرد.

به گفته سیامک آرام، یکی از معترضان حاضر در محل، این مرد او را تهدید به مرگ کرده‌ است.

در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، این صحنه دیده می‌شود.

آرام گفت: «او با حرکت دست روی گلویش مرا تهدید کرد که گلویم را خواهد‌ برید.»

ویدیوی مورد نظر در تجمعی در تاریخ دوم خرداد در مقابل مرکز آموزش اسلامی مریلند گرفته شده است.

این مرکز مراسمی را به مناسبت مرگ ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان برگزار کرده و یادداشت‌هایی برای تسلیت درگذشت آن‌ها منتشر کرده بود.

آرام که در ایران یک کنشگر سیاسی بوده، در سال ۱۳۹۰ برای گریز از جمهوری اسلامی از کشور خارج شده است اما به گفته او، این حادثه نشان می‌دهد بازوی سرکوب رژیم ایران حتی تا آمریکا هم گسترش یافته است.

او گفت: «انتظار نداشتم همان تجربه‌ای را که در ایران داشتم، این‌جا در فاصله ۱۵ مایلی کاخ سفید در پایتخت آمریکا احساس کنم.»‌

فردی که آرام او را سلطان‌محمدی معرفی می‌کند، ظاهرا کارمند دفتر حفاظت از منافع جمهوری اسلامی است که زیر نظر سفارت پاکستان در واشینگتن فعالیت می‌کند.

این بخش، نمایندگی کنسولی ایران در ایالات متحده را بر عهده دارد.

ایران‌اینترنشنال برای اظهار نظر با سلطان‌محمدی تماس گرفت اما پاسخی دریافت نکرد.

جیسون برادسکی، مدیر سیاست‌گذاری مرکز اتحاد علیه ایران هسته‌ای، به ایران‌اینترنشنال گفت: «این واقعیت که او کارمند بخش حفاظت منافع جمهوری اسلامی است، بسیار نگران‌کننده است.»

برادسکی گفت: «جمهوری اسلامی در تلاش برای سرکوب فرا‌ملی در پایتخت‌های غربی، گذشته بسیار نامطلوبی دارد.»

در مرداد ۱۴۰۲، فاکس نیوز گزارش سه صفحه‌ای حزب جمهوری‌خواه درباره فعالیت‌های رژیم ایران در خاک آمریکا را منتشر و این فعالیت‌ها را افشا کرد. این گزارش جزییاتی را از فعالیت‌های مساجد و مراکز وابسته به رژیم ایران در مریلند، تگزاس، میشیگان و ویرجینیا، نشان می‌داد.

بر اساس این گزارش، مرکز آموزش اسلامی مریلند، از بنیاد علوی که تحت کنترل رژیم ایران است و ابوالفضل ناهیدیان، ایرانی ساکن واشینگتن، کمک مالی دریافت کرده است.

برادسکی گفت: «این غیرقابل قبول است که کارمند بخش حافظ منافع جمهوری اسلامی در ایالات متحده، یک ایرانی-آمریکایی را در خاک این کشور تهدید کند. جامعه ایرانی-آمریکایی حق دارد همانند هر آمریکایی دیگر از حق قانونی اعتراض برخوردار باشد.»

او افزود: «نباید اجازه داد دولت‌های مستبد همچون جمهوری اسلامی، این حقوق را در آمریکا نقض کنند.»

بهنام بن طالبلو، کارشناس ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (FDD) در این مورد به ایران‌اینترنشنال گفت: «این حادثه که گفته می‌شود از سوی سلطان‌محمدی رخ داده، نمونه کوچکی از یک مشکل بسیار بزرگ‌تر در سیاست آمریکا در قبال ایران است.»

او گفت سیاست دولت جو بایدن در قبال رژیم ایران بر این باور استوار است که اعمال فشار باعث تشدید تهدیدها می‌شود؛ نه اینکه ابزاری برای حل آن‌ها باشد.

به گفته طالبلو، ادعای تهدید به قتل از سوی رژیم ایران باید زنگ خطری برای آمریکا باشد: «من هم متعجب و هم نگران هستم. اینکه در واقع دولت‌های خارجی می‌توانند از پوشش دیپلماتیک برای سرکوب اعضای دیاسپورا، مخالفان و حتی شهروندان در خاک یک کشور بیگانه بهره ببرند، مساله‌ای است که ایرانی-آمریکایی‌ها و به طور کلی آمریکایی‌ها باید از آن واهمه داشته‌باشند.»

او گفت که هسته اصلی این مشکل، جسارتی است که رژیم ایران نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر جهان غرب به دست آورده است.

روز جمعه چهارم خرداد، هواداران جمهوری اسلامی با خشونت به گروهی از ایرانیان ناراضی که در لندن مشغول ابراز احساسات و شادی پس از مرگ ابراهیم رئیسی بودند، حمله و دست‌کم چهار نفر را مجروح کردند.

طالبلو گفت که میزان تهدید فرامرزی جمهوری اسلامی به شیوه‌های گوناگون در حال افزایش است.

اوایل سال جاری، دو مرد کانادایی که با گروه موتورسوار «فرشتگان جهنم» ارتباط داشتند، در پرونده‌ای که مقامات ایالات متحده آن را «طرح قاتل اجیر شده» نامیدند، متهم شدند.

گویا این افراد از سوی رژیم ایران برای کشتن مخالفان ایرانی در مریلند استخدام شده بودند.

بن طالبلو و برادسکی در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال بر ضرورت انجام تحقیقات و اقدام از سوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کردند.

ایران‌اینترنشنال در این زمینه با وزارت امور خارجه ایالات متحده تماس گرفت‌ اما پاسخی دریافت نکرد.

دفتر نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران روز سه‌شنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «از دیدن گزارش‌هایی درباره تهدید و حمله حامیان رژیم ایران به معترضان مسالمت‌آمیز در سراسر جهان نگران است.»

آرام در ادامه گفت فقط به دنبال عدالت است و برای ارسال پیام و استفاده از حق دموکراتیک خود به دادگاه رفته است: «امیدوارم بتوانیم پیام بسیار روشنی داشته باشیم که در این‌جا حاکمیت قانون برقرار است. من می‌خواهم این پیام را به روشنی ارسال کنم و همچنین به دیگر مخالفان رژیم اسلامی امید بدهم.»

به گفته آرام، وکیلش فرمان دادگاه را در اینستاگرام منتشر کرده است که بر اساس آن‌، دادگاه «سلطان‌محمدی را از هر گونه تماس، تهدید یا نزدیک شدن به سیامک آرام، محل سکونت و شغل او منع کرده‌است».

آرام گفت: «شما نمی‌توانید عضو دولت باشید و در عین حال شهروندان را به مرگ تهدید کنید. اگر او در قدرت بود و من در ایران بودم ... این تهدید را عملی می‌کرد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
میراث ناملموس - فصل دوم
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها