اعتراض اتحادیه کارگران خودروسازی به قرارداد محرمانه شهرداری برای خرید اتوبوس چینی

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۰

در پی جنجال درباره قراردادهای محرمانه علیرضا زاکانی، شهردار تهران در سفر به چین از جمله خرید اتوبوس‌های چینی برای حمل و نقل شهری در پایتخت، رییس اتحادیه کارگران خودروسازی ایران به این قراردادها و خرید چنین اتوبوس‌هایی اعتراض کرد.

مجتبی حاجی‌زاده روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت به خبرگزاری ایلنا گفت خرید اتوبوس‌های چینی از سوی شهرداری در حالی است که خودروی داخلی «هم قیمت پایین‌تری دارد و هم برخلاف مدل خارجی، قطعات یدکی و جانبی بسیار ارزان‌تر و داخلی» دارد.

او با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی «در میان رقبای جهانی مختلف به دلیل شرایط تحریمی مجبور به انتخاب چین» شده، افزود: «به دلیل حق وتو و قدرت اقتصادی چین ناگزیر از انتخاب این فروشنده خارجی هستیم و احتمالا در قبال نفت، محصولاتی را باید تهاتر کنیم.»

در روزهای اخیر موضوع خرید دو میلیارد یورویی اتوبوس‌های چینی برای تهران بازتاب و واکنش‌های گسترده‌ای در ایران داشته است.

جزییات قرارداد خرید این اتوبوس‌ها در اختیار اعضای شورای شهر تهران قرار نگرفته است.

مهدی چمران، رییس شورای شهر، درباره این قرارداد گفته است قراردادهای شهردار تهران در چین «محرمانه» بوده و انتشار آن «مشکل امنیتی» دارد.

هم‌زمان، مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس، در واکنش به اعتراض‌ها به این قرارداد اعلام کرد که «این قرارداد با مصوبه شورای عالی امنیت ملی بسته شده» و به صورت تلویحی، دلیل آن را دور زدن تحریم‌ها ذکر کرد.

جعفر تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: «این کار شهرداری تخلف است. فکر نمی‌کنم خرید اتوبوس و تاکسی امنیتی باشد که قرارداد آن را نمی‌دهند.»

به دنبال این واکنش‌ها، شهرداری تهران برای توجیه اقدام خود، به نصب بنرهایی با عنوان «چرا خارجی خریدیم؟» در سطح شهر تهران پرداخته است.

شهرداری تهران «قیمت پایین‌تر نسبت به مدل مشابه ایرانی» و «سرعت لاک‌پشتی خودروسازان داخلی در ساخت» را از دلایل چنین خریدی اعلام کرده است.

خبرگزاری ایلنا چنین بنرهایی را «تحقیر» تولیدکنندگان و کارگران ایرانی دانست.

این خبرگزاری در گزارش خود نوشت: «تحقیر تولید داخلی دقیقا در همان سال‌هایی که به نام حمایت از تولید داخلی نامگذاری می‌شوند آن هم توسط نهادی عمومی و نزدیک به دولت که شعار انقلابی می‌دهد، برای بسیاری عجیب بوده و این سوال را ایجاد کرده است که جایگاه کار و دست‌رنج نیروی کار ایرانی برای مسئولان مختلف تا چه اندازه اهمیت دارد؟»

رییس اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی نیز گفت: «درد این است که وقتی انتقاد از بیلبورد تبلیغاتی می‌شود، حتی نهادهای همین شهرداری نیز در نهایت مقصر را خودشان نمی‌دانند که به تولید داخلی ما اهانت کردند.»

به گفته حاجی‌زاده، اگر اتوبوس‌های برقی دست دوم وارداتی از چین بد درآمد، خود شهرداری تهران هم جوابگو نخواهد بود.

مشکلات ترافیکی و حمل و نقل شهری تهران در دوره شهرداری زاکانی وخیم‌تر شده است.

آبان سال گذشته، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه ارائه خدمات حمل‌ونقل به هیچ‌ وجه مناسب نیست، گفت: «متاسفانه وضعیت ترافیک تهران از بحران گذشته است و در قعر مشکلات ترافیکی قرار گرفته‌ایم.»

در مقابل، زاکانی مدعی «پیشرفت» در مسائل شهری تهران شده است.

خرداد سال گذشته، شهردار تهران که برای حضور در مجمع «انجمن کلانشهرهای مهم جهان» مورد اعتراض ایرانیان قرار گرفت، در واکنش به اعتراض‌ها گفت: «آنچه من در اینجا مشاهده کردم استقبال از پیشرفت‌های ما بوده است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها