وزیر خارجه پرتغال پیگیر وضعیت کشتی توقیف‌شده با پرچم این کشور به دست ایران شد

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

دو هفته پس از توقیف کشتی ام‌اس‌سی اِریز با پرچم پرتغال از سوی جمهوری اسلامی که مدعی است این کشتی مرتبط با اسرائیل است، پائلو رانگل، وزیر امور خارجه پرتغال با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، تلفنی گفت‌وگو کرد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، روز شنبه هشتم اردیبهشت گزارش داد در این تماس تلفنی، طرفین «آخرین دیدگاه‌های خود را در مورد کشتی توقیف شده اسرائیلی حامل پرچم پرتغال» تبادل کردند.

کشتی ام‌اس‌سی اِریز با ۲۵ خدمه روز ۲۵ فروردین به دست نیروهای سپاه پاسداران در تنگه هرمز و در ۵۰ مایلی بندر فجیره امارات متحده عربی توقیف و به بندرعباس منتقل شد.

مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند این کشتی «قوانین دریایی را نقض کرده» و مرتبط با اسرائیل است.

یسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه اسرائیل، در واکنشی سریع به توقیف این کشتی تجاری گفت: «رژیم جنایتکار [علی] خامنه‌ای با نقض قوانین بین‌المللی، دزدی دریایی انجام می‌دهد.»

خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد این کشتی از شرکت کشتی‌رانی گورتال اجاره شده که یکی از شرکت‌های وابسته شرکت دریایی زودیاک ماریتایم است.

ایال عوفر، تاجر اسرائیلی، مالک بخشی از سهام زودیاک ماریتایم است.

وزارت امور خارجه پرتغال هنوز درباره گفت‌وگوی رانگل و امیرعبداللهیان توضیحی ارائه نکرده است.

بر اساس گزارش ایرنا، امیرعبداللهیان در این گفت‌وگو وعده داده که خدمه این کشتی به زودی آزاد خواهند شد: «موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرایشان در تهران دسترسی کنسولی، آزادی و ‌تحویلشان را اعلام کرده‌ایم.»

سه روز پس از توقیف این کشتی، در روز ۲۸ فروردین، پرتغال سفیر جمهوری اسلامی در لیسبون را احضار کرد.

مقام‌های پرتغالی در جریان این احضار، ضمن اعتراض به حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، خواستار رها کردن فوری کشتی تجاری حامل پرچم پرتغال شدند.

پیشتر رسانه‌های ایران اعلام کرده بودند یکی از خدمه‌ این کشتی با تابعیت هندی آزاد شده است.

جمهوری اسلامی بارها در میانه تنش‌های منطقه‌ای، تهدید بستن تنگه هرمز به روی کشتی‌های تجاری را مطرح کرده است.

تنگه هرمز که خلیج فارس را به آب‌های آزاد متصل می‌کند، مسیر انتقال بخشی از صادرات نفت جهان است.

سال ۱۳۹۸، علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تهدید کرده بود در صورت ایجاد محدودیت از طرف آمریکا برای ایران در استفاده از تنگه هرمز، نیروهای تحت امر او این نقطه استراتژیک را مسدود خواهند کرد.

این مقام نظامی درباره ساز و کار بستن تنگه هرمز به جزییات بیشتری اشاره نکرد.

تامین امنیت آب‌های ایران در خلیج فارس به نیروهای سپاه پاسداران واگذار شده و این نیروها در سال‌های اخیر چندین کشتی‌ تجاری را توقیف کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها