مجلس نمایندگان آمریکا بسته کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۲

مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه یکم اردیبهشت با حمایت نمایندگان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، بسته کمک امنیتی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. این در حالی است که برخی جمهوری‌خواهان با تصویب این لایحه به شدت مخالف بودند.

این لایحه با ۳۱۱ رای موافق در برابر ۱۱۲ رای مخالف به تصویب رسید.

نکته قابل توجه، رای مثبت ۱۰۱ نماینده جمهوری‌خواه به این لایحه است. این در حالی است که تمامی ۱۱۲ رای مخالف از سوی جمهوری‌خواهان بود.

پیش‌تر جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا از حزب دموکرات و برخی از چهره‌های برجسته حزب جمهوری‌خواه، از جمله سناتور میچ مک‌کانل از مایک جانسون، رییس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا خواسته بودند بسته کمک به اوکراین و اسرائیل را با وجود مخالفت‌ها به رای بگذارد.

پیش‌بینی می‌شود موافقت جانسون با این خواسته و تصویب این قانون خشم جمهوری‌خواهان تندرو را به همراه داشته باشد و حتی منجر به برکناری او شود.

بسته کمک‌های ایالات متحده به متحدانش اکنون برای بررسی نهایی به سنای این کشور فرستاده خواهد شد. دموکرات‌ها اکثریت سنا را در اختیار دارند.

خبرگزاری رویترز نوشت سنای آمریکا برای بررسی این قانون روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت تشکیل جلسه می‌دهد و تصویب نهایی آن احتمالا در همین هفته انجام خواهد شد.

این قانون برای اجرایی شدن باید به امضای بایدن برسد.

در صورت نهایی شدن این قانون، ۶۰/۸۴ میلیارد دلار برای اوکراین، ۲۶ میلیارد دلار برای اسرائیل و ۸/۱۲ میلیارد دلار برای منطقه هند و اقیانوسیه، از جمله تایوان اختصاص خواهد یافت.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین با استقبال از اقدام مجلس نمایندگان آمریکا، آن را حرکتی برای «حفظ تاریخ در مسیر درست» دانست.

او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «لایحه کمک‌های حیاتی ایالات متحده که در مجلس نمایندگان تصویب شد، مانع گسترش جنگ خواهد شد، جان هزاران و هزاران نفر را نجات خواهد داد و به هر دو کشور کمک خواهد کرد که قوی‌تر شوند.»

هم‌زمان یک مقام کاخ سفید اعلام کرد دولت بایدن در حال آماده‌سازی بسته کمک‌ها به اوکراین است تا بلافاصله پس از طی شدن روند قانونی و تصویب نهایی آن، در اختیار این کشور قرار گیرد.

بایدن در بیانیه‌ای اعلام کرد اقدام مجلس نمایندگان آمریکا در تصویب بسته کمک‌ها در زمانی «به شدت اضطراری» انجام شد، زیرا اسرائیل با حملات بی‌سابقه‌ای از سوی جمهوری اسلامی رو‌به‌رو است و اوکراین هم تحت بمباران مداوم روسیه قرار دارد.

دیمتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم در واکنش به تحولات اخیر گفت تصویب این بسته حمایتی، اوکراین را «بیش از پیش ویران خواهد کرد» و منجر به مرگ افراد بیشتری در این مناقشه خواهد شد.

او افزود ماده‌ای در این لایحه به واشینگتن اجازه می‌دهد دارایی‌های مسدودشده مسکو را مصادره کند و آن را برای بازسازی اوکراین اختصاص دهد. به گفته سخنگوی کرملین، این اقدام چهره آمریکا را مخدوش می‌کند و روسیه نیز برای دفاع از منافع خود تدابیری اتخاذ خواهد کرد.

در اقدامی مشابه، آمریکا روز ۲۱ فروردین برخی تسلیحات و مهمات ضبط‌شده از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به اوکراین انتقال داد تا این کشور بتواند در برابر تهاجم روسیه از خود دفاع کند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، بسته جدید حمایت واشینگتن از کی‌یف را «پشتیبانی مستقیم از فعالیت‌های تروریستی» خواند و گفت کمک ایالات متحده به اوکراین، اسرائیل و تایوان «بحران‌های جهانی را تشدید می‌کند».

پیش‌تر و در روز ۱۲ فروردین، سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه از عزم کشورش برای تقویت ارتش اوکراین در رویارویی با روسیه خبر داده و گفته بود پاریس صدها خودروی زرهی قدیمی و موشک‌های زمین به هوای جدید را در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها