گروه ۷: آماده‌ایم تحریم‌های بیشتری علیه تهران اعمال کنیم

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۳۱

وزیران امور خارجه گروه هفت در پایان نشست خود در کاپری ایتالیا، اعلام کردند آماده‌اند در پاسخ به افزایش اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌ جمهوری اسلامی، تحریم‌های بیشتری علیه تهران وضع و اعمال کنند.

بیانیه‌ای که روز جمعه ۳۱ فروردین و پس از این نشست سه روزه صادر شد، با اشاره به حمله اخیر اسرائیل در خاک ایران، از طرفین درگیر خواست از تشدید بیشتر تنش جلوگیری کنند.

این بیانیه متعهد به حمایت از امنیت اسرائیل شد و حمله بی‌سابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل و توقیف کشتی با پرچم پرتغال در تنگه هرمز در روزهای اخیر را به شدت محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: «ما از ایران و گروه‌های وابسته به این کشور می‌خواهیم حملات خود را متوقف کنند. ما حکومت ایران را مسئول اقدامات بدخواهانه و بی‌ثبات‌کننده‌اش می‌دانیم و آماده هستیم تا تحریم‌های بیشتر یا اقدامات دیگری را در پاسخ به افزایش اقدامات بی‌ثبات‌کننده اتخاذ کنیم.»

تاکید وزیران امور خارجه گروه هفت به تحریم ایران یک روز پس از تحریم‌های آمریکا و بریتانیا در ارتباط با حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل صورت گرفت.

این گروه نسبت به انتقال موشک‌های بالستیک و فن‌آوری مرتبط با آن به روسیه، به جمهوری اسلامی هشدار داد.

وزیران امور خارجه گروه هفت نوشتند: «اگر ایران به ارائه موشک‌های بالستیک یا فن‌آوری مرتبط به روسیه ادامه دهد، آماده پاسخگویی سریع و هماهنگ از جمله اقدامات جدید و مهم علیه ایران هستیم.»

در مورد مسائل حقوق بشری، اعضای گروه هفت با اشاره به گزارش هیات حقیقت‌یاب سازمان ملل نوشتند که نگرانی عمیق خود را در مورد نقض حقوق بشر در ایران، به ویژه علیه زنان، دختران و گروه‌های اقلیت تکرار می‌کنند.

اعضای گروه هفت تاکید کردند برخی از موارد نقض حقوق معترضان در جنبش «زن، زندگی، آزادی»، «جنایت علیه بشریت» است.

در بیانیه هفت کشور صنعتی جهان آمده است: «ما به شدت هدف‌گیری و دستگیری خودسرانه شهروندان دوتابعیتی و خارجی توسط ایران را رد می‌کنیم و از حکومت ایران می‌خواهیم به همه بازداشت‌های ناعادلانه و خودسرانه پایان دهد.»

این بیانیه همچنین آزار و اذیت، ارعاب و توطئه‌های حکومت ایران برای کشتن مخالفان و منتقدان خود در خارج از کشور، از جمله روزنامه‌نگاران و شخصیت‌های مذهبی و نیز هدف قرار دادن افراد و موسسات یهودی را محکوم کرد.

در زمینه پرونده هسته‌ای ایران، وزرای خارجه گروه هفت بر عزم خود مبنی بر این که «ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد» تاکید کردند.

در مورد جنگ غزه، این گروه از حماس خواست تا گروگان‌ها را آزاد کند و به اسرائیل یادآوری کرد به قوانین بین‌المللی و بشردوستانه احترام بگذارد.

در ادامه این بیانیه آمده است که کشورهای گروه هفت با «عملیات نظامی تمام عیار در رفح که عواقب فاجعه‌باری بر جمعیت غیرنظامی دارد» مخالف هستند و خواستار افزایش ارسال کمک‌ها به غزه شدند.

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، در کنفرانس مطبوعاتی پایانی این نشست گفت: «گروه هفت برای کاهش تنش تلاش کرد و تلاش خواهد کرد.»

او گفت هدف از این تلاش‌ها، تنش‌زدایی و به دنبال آن آتش‌بس، آزادی گروگان‌ها و کمک به مردم فلسطین است.

بحث درباره حمله اسرائیل به ایران

وزیر امور خارجه ایتالیا که ریاست این نشست را بر عهده داشت گفت ایالات متحده در «آخرین لحظه» از سوی اسرائیل در مورد یک اقدام پهپادی در ایران اطلاعاتی دریافت کرده اما در این حمله مشارکت نکرده است.

تاجانی گفت که هیچ‌گونه به اشتراک‌گذاری اطلاعات حمله از سوی آمریکا صورت نگرفته و اقدام صورت گرفته صرفا یک اطلاع‌رسانی بوده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در این نشست حضور داشت، از توضیح در این زمینه خودداری کرد.

بلینکن تاکید کرد آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته و متعهد به تلاش برای کاهش تنش در منطقه است.

او گفت: «من قصد ندارم در این زمینه صحبت کنم جز اینکه بگویم آمریکا در هیچ عملیات تهاجمی‌ای شرکت نداشته است.»

بلینکن با اشاره به اقدام آمریکا و متحدانش برای کمک به اسرائیل در دفع حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی گفت: «ما متعهد هستیم که به اسرائیل در دفاع از خود کمک کنیم و در صورت لزوم در دفاع از اسرائیل شرکت کنیم؛ همان‌طور که همین چند روز پیش دیدید».

وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرد: «اسرائیل تصمیمات خودش را می‌گیرد اما ما متعهد به دفاع از آن هستیم».

وزیر امور خارجه ایتالیا گفت که با انجام این حمله، دستور جلسه این نشست به گونه‌ای تغییر کرد که شامل بحث درباره آن نیز شد.

تاجانی گفت اعضای گروه هفت همگی اطلاعاتی را در مورد آنچه که در ایران رخ داده، مبادله کردند.

او گفت با سفارت‌های ایتالیا در اسرائیل و ایران تلفنی صحبت کرده و مطمئن شده که ایتالیایی‌های مقیم اصفهان همگی سالم هستند.

وزیر امور خارجه ایتالیا افزود: «این حادثه تلفات جانی و مجروحی نداشته است. گروهی از ایتالیایی‌ها در شهری هستند که پهپادها به آنجا رسیدند و همه آنها بدون مشکل هستند. آنها می‌گویند زندگی به طور منظم از سر گرفته شده و حریم هوایی ایران بازگشایی شده است.»

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز در این نشست خبری گفت: «به واسطه قدرت و اتحاد گروه هفت، ما در مقابل پوتین برای حمایت از اوکراین با هدف بر پا ماندن دموکراسی در تمام دنیا تلاش می‌کنیم.»

بربوک روز پنج‌شنبه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید منزوی شود، گفته بود: «مذاکرات گروه هفت بر اقدامات بیشتر علیه ایران متمرکز خواهد بود.»

آفریقا، اقیانوس هند، اقیانوس آرام و مسائل جهانی مانند تغییرات آب و هوایی، هوش مصنوعی و تهدیدات سایبری، از دیگر نکات مورد بحث در این گردهمایی سه روزه بودند.

گروه هفت شامل بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده است.

سران این گروه پیش‌تر حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرده بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها