نگرانی‌ها پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل: مردم ایران بهای جنگ را می‌دهند

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۶

در پی حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل، نگرانی‌ها از ادامه تنش‌ها و قربانی شدن ایرانیان در سایه سیاست‌های جنگ‌طلبانه حکومت افزایش یافته است. کاربران رسانه‌های اجتماعی نسبت به پیامدهای جنگ هشدار داده و آن را «پدیده‌ای شوم برای مردم بی‌گناه ایران» توصیف کردند.

با انتشار واکنش‌های انتقادی به حمله به اسرائیل،‌ سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با صدور اطلاعیه‌ای خواستار آن شد که شهروندان در صورت مشاهده هر گونه فعالیتی در فضای مجازی برای حمایت از اسرائیل، اطلاعات و مشخصات صفحات و گردانندگان آن را ارسال کنند تا با آن‌ها به عنوان «مجرم» برخورد شود.

هم‌زمان، مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی نسبت به پیامدهای جنگ و ادامه‌دار شدن آن هشدار دادند.

یکی از شهروندان با ارسال پیامی به ایران‌اینترنشنال با اشاره به دور تازه بازداشت شهروندان به بهانه سرپیچی از حجاب اجباری و حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل گفت: «جمهوری اسلامی در یک روز دو جنگ به‌راه انداخت؛ یکی با زنان ایران و دیگری با اسرائیل که در هر دو هم شکست خواهد خورد.»

شهروند دیگری با ارسال پیامی گفت: «حمله سپاه به اسرائیل باعث شد هم آبرویشان برود و هم دلار گران بشود.»

یکی از شهروندان ساکن اصفهان با ارسال ویدیویی برای ایران‌اینترنشنال گفت: «از حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل خیلی ترسیدیم چون احتمال اینکه آنان بیشتر ما را بزنند تا اسرائیل، خیلی زیاد بود.»

یکی دیگر از شهروندان خطاب به علی خامنه‌ای گفت: «این چه انتقامی بود که همه موشک‌ها و پهپادهایتان را زدند؟ الان اسرائیل بخواهد موشک بزند که پدافند هم ندارید بتوانید جلویشان را بگیرید.»

مخاطب دیگری با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال درباره شادی حامیان حکومت پس از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل گفت در حالی که مردم از ترس در صف پمپ بنزین‌ها و فرو‌شگاه‌ها هستند، «حامیان شکم سیر حکومت» که با خیال راحت دستشان به چاه‌های نفت و سرمایه ایران دراز است، در خیابان‌ها شادی می‌کنند؛ غافل از اینکه خامنه‌ای ایران را وارد چه ماجرایی کرد.

هم‌زمان، وزارت امور خارجه اسرائیل در حساب خود به زبان فارسی در شبکه اجتماعی ایکس، با انتشار پیامی خطاب به مردم ایران نوشت: «مبارزه ما با جمهوری اسلامی است نه با مردم ایران.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان نسبت به تبعات معیشتی حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل هشدار داد و نوشت: «حمله جمهوری اسلامی با ده‌ها فروند پهپاد و موشک به اسرائیل حتی اگر به همین یک شب ختم شود، در نهایت قربانیانش زنان، کودکان و فرودستانی خواهند بود که اسباب این موشک‌پرانی‌ها از سفره آنان تامین می‌شود.»

این تشکل صنفی با بیان اینکه در جنگی تمام‌عیار نیز بدیهی است که منافع هیچ‌یک از دو ملت «گرفتار حکومت‌های مذهبی و فاشیست» تامین نخواهد شد، تاکید کرد آوارگی و فقر، دامن‌گیر مردمی می‌شود که در همین شرایط هم گرفتار تامین حداقل‌های زندگی هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه‌ای کوتاه، این حمله را ماجراجویی و آغاز جنگ توصیف کرد و نوشت با گسترش محتمل عمق و دامنه جنگ، یک جامعه ۹۰ میلیونی به زمین سوخته تبدیل خواهد شد.

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در رسانه اجتماعی ایکس جنگ را «پدیده‌ای شوم» توصیف کرد که رسالت دنیا و بشریت جلوگیری از آن است.

ابطحی نوشت وظیفه دنیاست که از ادامه تنش میان ایران و اسرائیل جلوگیری کند.

اسدالله امرایی، مترجم و روزنامه‌نگار، در ایکس نوشت: «اگر احیانا موشکی به سر ما خورد و مردیم یادتان باشد که با جنگ و کشتار مخالف بودیم و هستیم و خواهیم بود. زیر تابوتمان کسی شعار "این گل پرپر از کجا آمده" ندهد. این بود وصیت‌نامه من.»

اشکان خطیبی، بازیگر سینما و تئاتر از جنگ به عنوان پدیده‌ای کثیف یاد کرد و نوشت کثیف‌تر از جنگ، دیکتاتوری است که همین‌طور که هر روز مردمش را در خیابان‌ها و زندان‌ها می‌کشد، امکان جنگ را هم فراهم می‌کند تا تعداد بیشتری حین حملات جنگی کشته شوند.

محمد احمدزاده، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ساحلی در واکنش به حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل در یک استوری اینستاگرامی جنگ را ابزاری برای اثبات قدرت بزرگان به یکدیگر توصیف کرد که بهای آن را مردم بی‌دفاع می‌پردازند.

احمدزاده که در مطلب خود از هشتگ «مردم بی‌گناه» استفاده کرده، از مردم خواست با واژه جنگ شوخی نکنند.

او با بیان اینکه جنگ پدر را می‌گیرد، خانه را می‌گیرد، فرزند بی‌گناه را می‌کشد، مادر را داغ‌دار می‌کند، خواهری را که سرباز دارد بی‌قرار می‌کند، تاکید کرد: «جنگ نباید اتفاق بیفتد. جنگ مرگی در پی دارد که سال‌ها داغ بر سینه یادگار می‌گذارد. کاش جنگ رخ ندهد؛ در هیچ نقطه‌ای و خاکی.»

رضا شکراللهی، ویراستار و روزنامه‌نگار، با انتشار مطلبی در شبکه ایکس نوشت: «قیمت هر پهپاد شاهد١٣۶، بدون هزینه‌ پرتاب دست‌کم ٢٠ هزار دلار است. ١٧٠ پهپاد که حتا یکیش هم به اسرائیل نرسید. قیمت موشک‌ها مشخص نیست. می‌گویند تا یک میلیون دلار برای هر موشک؛ ١٢٠ موشک که حتا یک کشته هم از اسرائیل نگرفت. خرج هزار میلیاردی از جیب مردم فقط برای این‌که آقا خوشش بیاید.»

منابع اسرائیلی ناشناس به روزنامه نیویورک تایمز اطلاع دادند در جریان حمله جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل، ۱۸۵ پهپاد، ۳۶ موشک کروز و ۱۱۰ موشک بالستیک زمین به زمین از خاک ایران به اسرائیل پرتاب شد.

میلاد زنیدپور، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال نیز در یک استوری اینستاگرامی در واکنش به حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل نوشت: «چه‌قدر پول را به هوا فرستادید؟ هم‌وطن آگاه باش! این جنگ به من و شما ربطی ندارد. این جنگ را رژیم آخوندی برای بقای خودش شروع کرده. نه به جمهوری اسلامی.»

عاطفه احمدی، قهرمان اسکی ایران و عضو تیم پناهندگان در واکنش به حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل در اینستاگرام نوشت: «ما ایرانی هستیم و خود در حال جنگ با جمهوری اسلامی. ما با مردم یهود و اسرائیل مشکلی نداریم و آنها را دوست خود می‌دانیم. مردم ایران نباید تقاص دیوانگی رژیم را بدهند.»

سرکوب صدای شهروندان و رسانه‌های مستقل

با وجود مخالفت‌های صریح ایرانیان با سیاست‌های جنگ‌طلبانه جمهوری اسلامی و تبعات آن برای مردم ایران، حکومت تلاش می‌کند صدای مخالفت مردم با جنگ را خفه کند و شهروندان را حامی حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به اسرائیل معرفی کند.

بر همین اساس، دادستانی تهران علیه روزنامه «جهان صنعت» و یک خبرنگار آن به اتهام «بر هم زدن امنیت روانی جامعه پس از عملیات شب گذشته علیه اسرائیل» اعلام جرم کرد.

جهان صنعت، یک‌شنبه ۲۶ فروردین، مطلبی با عنوان «انتقام سخت یا امتیاز بزرگ» منتشر کرد.

میزان،‌ خبرگزاری قوه قضاییه، با اعلام خبر اعلام جرم دادیتان علیه این روزنامه نوشت این امر در راستای «صیانت از امنیت روانی جامعه» صورت گرفته است.

این موضوع نشان می‌دهد جمهوری اسلامی با استفاده از ابزارهای مختلف در تلاش است تا صدای مخالفان سیاست‌های خود را در نطفه خفه و رسانه‌های داخل ایران را از انتشار مواضع مردم منع کند.

مجله خبری فراروز به نقل از یک منبع اگاه نام خبرنگار احضار شده را بهنام صمدی عنوان کرد.

بهنام صمدی، روزنامه‌نگار اقتصادی، روز شنبه ۲۵ فروردین با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس از مردم خواسته بود با سوار شدن روی موج احساسات از شلیک هیچ موشک و گلوله‌ای و از هیچ جنگی استقبال نکنند.

صمدی در مطلبی دیگر با بیان اینکه اقتصاد ایران توان آغاز یک جنگ را ندارد، تاکید کرد که اقتصاد ایران به خاطر سیاست‌های اشتباه به بیراهه کشیده شده است.

محمدحسن نجمی، روزنامه‌نگار، در واکنش به اعلام جرم دادستانی علیه روزنامه جهان صنعت و احضار یک خبرنگار در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «همچنان سرعت عمل بالایی درباره رسانه‌ها و خبرنگار برقرار است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها